You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Basketbal vrijwilligersproject in het buitenland

Overzicht

Vrijwilligerswerk sport project basketbal

Basketbal is een snelle actiesport in spelverband, waarin veel verschillende vaardigheden aan bod komen. Het wordt sinds lang beschouwd als één van de meest populaire teamsporten ter wereld en het is relatief gemakkelijk te spelen. Je hebt weinig materiaal nodig en een relatief klein speelveld.

Basketbal is de laatste jaren steeds populairder geworden. Professionele coaches zijn zich meer gaan richten op spelers die over de diverse vaardigheden beschikken die belangrijk zijn in deze sport, in plaats van enkel te kijken naar spelers die met kop en schouders (letterlijk!) boven de anderen uitsteken. De dagen dat professioneel basketbal spelen alleen was weg gelegd voor mensen van minimaal 2 meter lang zijn voorbij en hierdoor is de sport toegankelijker geworden voor kinderen en jongeren over de hele wereld.

Vrijwilligerswerk op een basketbal project is gericht op meer dan alleen de verdere ontwikkeling van de sport binnen een bestemming. Het gaat om het bieden van een beter leven aan de kinderen met wie je werkt en een kans op een betere toekomst. Dit wordt bereikt door zowel het spelen van basketbal op zich, als de verschillende aspecten die bij dit spel worden ontwikkeld, zoals teamwork, discipline en eerlijk spelen.

Vrijwilligerswerk in het buitenland als coach op een basketbal project

Heb jij een passie voor basketbal, dan is een vrijwilligersproject op dit gebied in een ontwikkelingsland misschien wel wat voor jou. Je hoeft geen ervaren coach te zijn om deel te nemen, alles wat je nodig hebt is een goede kennis van de regels van de sport en de wil om deze over te brengen op anderen. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan het basketbal sport project tijdens een tussenjaar, carrièrebreak of tijdens je vakantie.

Basketbal is een relatief eenvoudige sport om mee te beginnen, maar het heeft wel wat complexe spelregels en tactieken die een vrijwilliger aan enthousiaste sporters kan overbrengen, daarnaast zijn er natuurlijk de individuele vaardigheden die je kan helpen verder te ontwikkelen. De vooruitgang die de spelers maken door jouw coaching zal je veel voldoening geven, zeker wanneer je ze in actie ziet in wedstrijden tegen lokale rivalen!

Verschillende culturen vragen om een verschillende benadering, ook al gaat het om dezelfde sport en het zal dan ook interessant zijn om de verschillen te zien van bijvoorbeeld basketbal in Mongolië vergeleken met basketbal thuis. Creatieve input uit een andere cultuur kan een positief effect hebben op de spelers en je zal allicht zelf ook wat dingen leren!

Je werkt samen met een project coördinator, waarmee je een gestructureerd programma opzet, gericht op de basis aspecten van basketbal. Jij kunt je richten op het oefenen van duelleren, balbezit, en het scoren van driepunters. Het voornaamste doel is het verbeteren van de vaardigheden van jonge spelers, op welke niveau ze ook spelen, en te zorgen dat ze vooruitgang boeken en plezier hebben.

In elke bestemming waar we basketbal projecten bieden kun je een waardevolle ervaring opdoen die kan bijdragen aan jouw kansen op het gebied van sportontwikkeling in de toekomst. Daarnaast zal je een geweldige tijd hebben!

Bestemmingen voor basketbal projecten in het buitenland:

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲