You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op het community sport project in Belize

Overzicht
  • Waar: San Pedro
  • Type projecten: Sport
  • Jouw rol binnen dit project: Help bij de organisatie en het geven van sportlessen voor kinderen tijdens de zomervakantie.
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: Vanaf 1 week, maximaal 4 weken
  • Startdata: Maandag 16 juli t/m vrijdag 10 augustus 2018
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Neem deel aan het community sport project in Belize en help bij de organisatie en het runnen van een sportprogramma voor kinderen tijdens de zomervakantie. Het bestuur van de stad San Pedro heeft een speciale afdeling opgericht om jongeren aan te moedigen deel te nemen aan sportactiviteiten. Het doel van deze afdeling is om lokale kinderen de mogelijkheid te bieden om op een leuke en constructieve manier hun energie kwijt te raken tijdens de zomer, om zo geweld en misdaad in deze periode te ontmoedigen. Jij kunt hier een bijdrage aan leveren.

Het vierweekse sportprogramma verwelkomt alle kinderen tussen 5 en 12 jaar uit de lokale gemeenschap in San Pedro. Dit programma biedt een geweldige mogelijkheid om kinderen bezig te houden tijdens hun vrije tijd, hen aan te moedigen sportief te worden en samen te spelen met andere kinderen. We hopen dat dit hen ook aanmoedigt om lid te worden van sportteams op hun scholen en zo hun vaardigheden te verbeteren en uit te breiden als lid van een team.

Jouw rol als vrijwilliger op het community sport project in Belize

Lokale kinderen in Belize nemen deel aan de sportactiviteiten, georganiseerd door vrijwilligers, tijdens de zomervakantie.

Het zomer sportprogramma begint op maandag 16 juli t/m vrijdag 10 augustus 2018. Elke week focussen coaches en vrijwilligers focussen op een andere sport, zoals bijvoorbeeld beach football, zwemmen, softbal en vechtsporten. In de ochtenden heb je tijd om de middagactiviteiten voor te bereiden en samen te werken met verschillende coaches, die de benodigde trainingen en ervaring hebben in de bovengenoemde sporten. We moedigen je aan om jouw kennis en ideeën te delen over hoe we zoveel mogelijk kinderen bij de activiteiten kunnen betrekken.

Tussen 14.00u en 16.00u assisteer je de trainers bij het geven van de sportlessen aan de kinderen. Je helpt bij het uitleggen van de sport, je moedigt de kinderen aan om deel te nemen, zorgt ervoor dat ze de juiste regels volgen en plezier hebben. De dagen eindigen niet altijd met een wedstrijd of een spel. Als onderdeel van het programma worden de kinderen ook betrokken bij beach clean-ups om zo meer te leren over het belang van het schoonhouden van oceanen. Jij bent ook betrokken bij de organisatie van deze activiteiten.

Aan het einde van het vierweekse programma wordt er een ceremonie georganiseerd ter afsluiting. Hier worden de kinderen, medewerkers en vrijwilligers bedankt voor hun deelname. Tijdens deze ceremonie wordt ook aandacht besteedt aan de National Youth Day in Belize en het programma eindigt met een filmavond en snacks in het lokale park.

Jouw verblijf in Belize

Vrijwilligers van het community sport project moedigen kinderen in Belize ook aan het strand schoon te houden.

Tijdens je verblijf in Belize logeer je bij een gastgezin. Dit is een geweldige de manier om meer over de levensstijl en de cultuur van Belize te leren kennen. In je vrije tijd zijn er allemaal verschillende activiteiten die je kunt ondernemen. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van de prachtige stranden, de beroemde Blue Hole bezoeken of de grotten te bezoeken door op een grote opblaasband de rivier af te dalen.

Ben je niet beschikbaar in deze periode of wil je graag voor een langere periode sportlessen geven aan lokale schoolkinderen, dan kun je deelnemen aan het gymles project in Belize.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲