You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een community sport project in Marokko

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Rabat
  • Type projecten: Community sport
  • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers werken samen met een partner organisatie en helpen bij het coachen van voetbal, volleybal of basketbal aan kinderen in de lokale gemeenschap
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Een sport beoefenen is zoveel meer dan alleen lichamelijke beweging. Het is voor kinderen belangrijk dat ze deel kunnen nemen aan een sport. Tijdens het sporten leren ze hoe ze in een team moeten samenwerken, hoe ze eerlijk moeten spelen en respect moeten hebben voor andere kinderen en op basis hiervan vormen zij dan weer positieve karaktereigenschappen. De mogelijkheid hebben om te sporten is ook goed voor de lokale gemeenschap, sport houdt namelijk jongeren bezig met een gezonde en een nuttige activiteit.

Wanneer je deelneemt aan dit sport project in Marokko leer je kinderen niet alleen hoe belangrijk sport is, je zult hen ook inspireren, een mentor en een rolmodel voor ze zijn. Hierdoor zullen de kinderen uiteindelijk meer zelfvertrouwen en een gevoel van eigenwaarde krijgen.

Om deel te kunnen nemen aan dit project heb je geen ervaring nodig, al is het natuurlijk wel fijn als je al wel wat ervaring hebt in het coachen van sportactiviteiten. Alle vrijwilligers zijn welkom, of je nu een tussenjaar wilt nemen, een pauze van je carrière of als deel van jouw zomervakantie.

Jouw rol als vrijwilliger op het community sport project in Marokko

Vrijwilligerswerk community sport project Marokko

Als je een passie hebt voor het ontwikkelen van sport binnen lokale gemeenschappen dan kan je bijvoorbeeld helpen bij het coachen van kinderen die voetbal spelen, basketbal spelen of volleybal spelen. Als vrijwilliger zal je werken bij onze partner organisatie in Rabat die sporten organiseert binnen de gemeenschap voor kinderen die een moeilijke start hebben gehad in het leven.

Tijdens dit project word je begeleid door ervaren personeel die ook openstaan voor nieuwe ideeën en suggesties van jou. Zij zullen jou alle kneepjes van het coachen leren en als je genoeg zelfvertrouwen hebt dan kun je misschien wel teams alleen gaan coachen.

Vrijwilligers werken van maandag tot vrijdag in de ochtenden of de middagen. De vrijwilligers werken minstens 20 uur per week. Af en toe zal je gevraagd worden of je in de weekenden wilt helpen bij extra activiteiten of in de weekenden wilt afreizen naar een andere stad om daar te helpen met het begeleiden van sportwedstrijden.

Er zijn ongeveer 14 tot 20 groepen kinderen die deelnemen aan voetbal, basketbal of volleybal activiteiten, dus er zijn nieuwe vrijwilligers nodig die deze kinderen kunnen helpen. Laat ons bij je aanmelding dus zeker weten waar jouw interesses liggen.

Om deel te kunnen nemen aan dit project moet je van sport houden en een beetje Arabisch of Frans spreken.

Jouw verblijf in Marokko

Als vrijwilliger verblijf je bij gastfamilies in Rabat en kan je in de weekenden leuke activiteiten ondernemen zoals het bezoeken van markten, gaan duiken, op een trektocht op een kameel en nog veel meer. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Je kunt vanaf twee weken deelnemen aan dit community sport project in Marokko als je geen vier weken of langer beschikbaar bent. Het project is door onze lokale collega’s geschikt bevonden voor korte periodes van vrijwilligerswerk voor zowel de lokale gemeenschappen als de vrijwilliger. Hoewel je waardevolle culturele inzichten zult verwerven en intensief kunt samenwerken met de lokale gemeenschap, zal je waarschijnlijk niet dezelfde impact kunnen maken als vrijwilligers die voor een langere periode deelnemen.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲