You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een community sport project in Peru

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Cusco
  • Type projecten: Community Sport
  • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers werken met partnerorganisaties om leerlingen te trainen in verschillende sporten, houden fitness sessies, coachen gevorderde voetbal vaardigheden aan jongeren en organiseren basketbal wedstrijden.
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Als je graag vrijwilligerswerk wilt doen op een sport project en wilt ervaren hoe het is om met kinderen uit de Peruaanse gemeenschap te werken, dan is het Community Sport project zeker iets voor jou. Vrijwilligers hoeven geen ervaring te hebben, iedereen met een passie voor sport kan deelnemen. Je kunt je inzetten als vrijwilliger tijdens een tussenjaar, een carrière break of als een alternatieve vakantie.

Projects Abroad vrijwilligers geven training in voetbal, basketbal en volleybal op verschillende projecten. Sommige van deze projecten lopen het gehele jaar door. Je levert een waardevolle bijdrage door scholieren uit de lokale gemeenschap een sport te leren en helpt hen hun lichamelijke gezondheid te verbeteren en uiteindelijk ook hun zelfvertrouwen te vergroten. Je zal een belangrijke rol spelen in de gemeenschap en sportactiviteiten toegankelijk maken voor kinderen van alle achtergronden.

Vrijwilligerswerk in het buitenland op een Community Sport project in Peru

Vrijwilligerswerk Community sport project Peru

Als vrijwilliger van het Community Sport project in Peru zal je aan de slag gaan bij een sportacademie en zal je coaches assisteren bij het trainen van leerlingen. Afhankelijk van jouw project, de leeftijd van de kinderen en jouw vaardigheden om een team te begeleiden, zal je de kans krijgen om jouw eigen trainingssessies te geven onder toezicht van de lokale coaches.

Vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor het voorbereiden van een schema voor verschillende activiteiten en het opstellen van doelen waar de leerlingen naar kunnen streven. Lessen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit fitnesssessies voor een kleine groep leerlingen, gevorderde voetbal vaardigheden leren aan tieners, een basketbalwedstrijd begeleiden en kinderen uitleg geven over verschillende sportprincipes.

Op het Community Sport project kan je als vrijwilliger kiezen om je te focussen op verschillende sporten, bijvoorbeeld: voetbal, volleybal, gymnastiek, zwemmen, fietsen of andere nieuwe sporten. 

Vrijwilligerservaring De ervaring van Saskia Nagtegaal op het community sport project in Peru
Saskia Nagtegaal
Drie weken lang ben ik aan de slag gegaan met een groep van ongeveer 10 enthousiaste kids en in deze tijd hebben ze korfbal goed onder de knie gekregen. Naast de dagelijkse sportles hebben de kinderen mij veel geholpen met mijn Spaans en heb ik de kinderen veel geholpen met hun Engels. Lees meer...

Jouw rol als vrijwilliger op het Community Sport project

Voetbal: Je werkt van maandag t/m donderdag van 15:00 tot 18:00 uur met kinderen tussen de 7 en 15 jaar oud. Er zijn 80 tot 130 kinderen die ieder jaar deelnemen aan dit project. De kinderen worden over het algemeen onderverdeeld in groepen: beginners, gemiddelden en gevorderden. Sommige teams nemen deel aan zeer competitieve voetbalwedstrijden, dus ze hebben de motivatie en hulp hard nodig. Dit project loopt het gehele jaar door, maar aan het einde van het jaar kan het aantal deelnemers dalen als gevolg van de kerstvakantie.

Basketbal: De basketbalacademie verwelkomt tot 80 toegewijde scholieren en blijft voortdurend groeien. Er zijn twee sportcentra waar vrijwilligers geplaatst kunnen worden, ofwel in Escuelas Deportivas ofwel in Apu Pitusiray. Daar zal je maandag en woensdag van 15:00 tot 18:00 uur en donderdag van 17:00 tot 20:00 uur werken. De zaterdagen zijn gereserveerd voor competitieve wedstrijden tegen andere basketbalteams. De kinderen trainen in een multifunctionele zaal of in een lokaal sportcentrum van de overheid. Dit project loopt het gehele jaar door, maar aan het einde van het jaar kan het aantal deelnemers dalen als gevolg van de kerstvakantie.

Volleybal: Vrijwilligers werken met meisjes van 8 tot 15 jaar oud. Je wordt geplaatst op een school waar je maandag, woensdag en vrijdag van 15:00 tot 18:00 uur werkt met 15 tot 20 meisjes. Hoewel dit project nog in ontwikkeling is, zullen vrijwilligers toch in staat zijn om de vaardigheden van de meisjes te zien verbeteren. Dit project is niet beschikbaar van december tot maart en eind juli.

Je kunt vanaf twee of drie weken deelnemen aan het Community sport project in Peru als je geen vier weken of langer beschikbaar bent. Het project is door onze lokale collega’s geselecteerd als geschikt voor korte periodes van vrijwilligerswerk voor zowel de lokale gemeenschappen als de vrijwilliger. Hoewel je waardevolle culturele inzichten zult verwerven en intensief kunt samenwerken met de lokale gemeenschap, zal je waarschijnlijk niet dezelfde impact kunnen maken als vrijwilligers die voor een langere periode blijven.

Hoewel het niet verplicht is om Spaans te spreken voor dit project, raden we het sterk aan om in ieder geval een basiskennis van de taal te hebben. Zo zal het gemakkelijker zijn om met je lokale collega's, de schoolkinderen of je gastgezin te communiceren.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲