You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een gymles project in Costa Rica

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Heredia en omgeving van San José
  • Type projecten: Gymles
  • Jouw rol binnen dit project: Als vrijwilliger binnen het sportproject ga je werken als assistent van de lokale gymleraar, samen ga je coachen, planningen maken, en de kinderen enthousiasmeren voor sport om ze zo fit en gezond te houden
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Het aanleveren van een Verklaring omtrent Gedrag

Vrijwilligers voor een sportproject in Costa Rica zijn welkom op scholen in en rond Heredia en in de hoofdstad San Jose. Sportles geven is een leuke en waardevolle manier om in contact te komen met de lokale bevolking. Ook kun je hierdoor de kinderen inspireren om gezond en actief te leven. In de scholen zal je meestal werken als assistent gymdocent tijdens de sportlessen, maar soms wordt je ook gevraagd zelfstandig of samen met een andere vrijwilliger les te geven aan kleinere groepjes leerlingen. Op elk project krijg je ondersteuning van de lokale Projects Abroad Sport Supervisor. Hier kun je altijd terecht voor advies en hulp bij het plannen van jouw sportactiviteiten.

Sportles geven aan kinderen op scholen in Costa Rica

Vrijwilligerswerk sport project in Costa Rica

Bij een sportproject in Costa Rica wordt je als vrijwilliger betrokken bij verschillende sportieve activiteiten. De focus ligt op actieve spelletjes zodat leerlingen fit en gezond blijven. Denk hierbij aan trefbal, dansen en allerlei tikspelletjes. Veel scholen geven daarnaast sportlessen zoals volleybal, atletiek en natuurlijk voetbal. Jouw ideeën voor andere sporten en spellen die jij goed beheerst kunnen ook een leuke aanvulling zijn op het lesprogramma. Sommige scholen hebben maar beperkt ruimte en weinig middelen: een uitdaging voor jou om met je creativiteit er toch iets leuks van te maken. Het uiteindelijk doel is dat de kinderen fit blijven en plezier hebben zodat ze de rest van hun leven blijven sporten.

De meeste sportprojecten vinden dus plaats op lokale basisscholen en je zult hier werken met kinderen tussen de 6 en 13 jaar oud. Voor de deelname aan de sportprojecten is ervaring geen vereiste. Jouw wilskracht, motivatie en enthousiasme zijn hier belangrijkste! Uiteraard ben je met ervaring en/of diploma’s ook van harte welkom. 

Sport project in Costa Rica

Het kan zijn dat je gevraagd wordt ook te helpen bij sport activiteiten die na schooltijd plaats vinden. Soms worden er ook wedstrijden gehouden in het weekend. Bij veel van onze lokale partners wordt het daarnaast ook gewaardeerd als je wat aandacht wilt besteden aan Engelse les. Als je dit leuk vind, laat het ons dan zeker weten.

We werken ook samen met een centrum voor buitengewoon onderwijs voor kinderen en jong volwassenen met beperkingen. Als je geïnteresseerd bent om samen met een gymleraar te werken met kinderen met een handicap dan mag je dit aageven bij je inschrijving.

Sport activiteiten tijdens vakantieperiode

Houd er rekening mee dat de grote vakantie op scholen in Costa Rica van half december t/m half februari lopen met nog een korte vakantie tijdens de eerste twee weken van juli. De scholen zijn tijdens Pasen ook een week gesloten. Ook is er een 3-weekse tentamenperiode in november, waardoor vrijwilligers dan niet kunnen lesgeven.

Vrijwilligerservaring De ervaring van John Verhage op het gymles project in Costa Rica
John Verhage
Voor veel kinderen (vooral voor de jongens) is de gymles natuurlijk het hoogtepunt van de dag. Dus als de les eenmaal begon vlogen ze alle kanten op waardoor het soms moeilijk was ze in het gareel te houden, maar gelukkig was Juan er dan om iedereen tot de orde te roepen. Ik hielp trouwens ook met het coachen van het schoolvoetbalteam dat bestond uit jongetjes tussen de 9 en 13. Er zaten ontzettend getalenteerde spelertjes tussen en het was een genot om met ze samen te werken. Lees meer...

Sportles geven in Costa Rica

Rond Kerst, oud- en nieuwjaar en in de Paasperiode heb je de mogelijkheid om te reizen met andere vrijwilligers of om de feestdagen met je gastgezin door te brengen. Vanaf de tweede week van januari tot half februari, en tijdens de vakantie in juli, kunnen vrijwilligers deelnemen aan onze speciale vakantieprogramma's. Deze omvatten activiteiten zoals het geven van Engelse les of sportactiviteiten en verf- en renovatiewerkzaamheden in een lokale school of crèche en het geven van Engelse les of sportactiviteiten. Dit vakantieprogramma is niet beschikbaar tussen half december en half januari, omdat de scholen dan gesloten zijn.  

In de avonden en weekenden ben je vaak vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken.Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

We raden je aan om een basiskennis van het Spaans te hebben als je deelneemt aan dit project, zodat je gemakkelijker met de schoolkinderen kunt communiceren. 

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲