You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een gymles project in Jamaica

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Mandeville
  • Type projecten: Gymles
  • Jouw rol binnen dit project: Je gaat aan de slag als gymleraar binnen de scholen in Mandeville. Samen met jou plannen en organiseren ze graag leuke sport activiteiten. Je kunt denken aan het geven van voetbal, cricket, atletiek, netbal of volleybal
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, niet mogelijk tijdens de lokale schoolvakanties
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Het aanleveren van een Verklaring omtrent Gedrag en een medische verklaring. Blijf je langer dan 4 weken dan raden we je aan ook een workpermit exemption aan te vragen

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar op diverse sport projecten in Jamaica. Hier kun je een sportieve bijdrage leveren op een basisschool of middelbare school vlakbij Mandeville. Hiervoor werk je samen met een sportdocent om jongeren op basis- en middelbare scholen te trainen en hen voor sportieve uitdagingen te stellen. Het gaat hier voornamelijk om sporten als voetbal, basketbal, cricket, volleybal of atletiek. Tevens heb je de mogelijkheid om daarnaast een ander vak te onderwijzen, zoals Engels.

Sportlessen geven op scholen

Vrijwilligerswerk sport project in Jamaica

Projects Abroad werkt samen met verschillende basisscholen en middelbare scholen waar je als vrijwilliger van harte welkom bent. Als vrijwilliger krijg jij de kans om enthousiaste kinderen door middel van sportles een betere toekomst te geven. Hoewel de voorzieningen en materialen vaak wat eenvoudig zijn, is jouw aanwezigheid en enthousiasme heel belangrijk. Sporten is en blijft een belangrijke manier om kinderen gezond te houden, meer zelfvertrouwen te geven en te leren samenwerken.

Sport vrijwilligers kunnen regelmatig workshops bijwonen die worden begeleid door een van de lokale medewerkers van Projects Abroad in Jamaica. Tijdens de workshops krijg je meer informatie en advies om te je helpen je werk op het project beter de organiseren. Ook wordt er aandacht besteed aan de belangrijkste aspecten binnen sport projecten, het oplossen van eventuele uitdagingen en de mogelijkheid voor het geven en krijgen van feedback. Ook zal er overlegd worden over  mogelijke sportactiviteiten en coaching methodes die je op je project kun toepassen.

Sport project in Jamaica

Wil je langer dan een maand in Jamaica verblijven (inclusief zelfstandig reizen), dan raden we je aan om een work permit aanvragen. Deze procedure is niet ingewikkeld maar het kost wel ongeveer vijf maanden vanaf het moment dat je je inschrijft tot dat je aankomt in Jamaica. Je krijgt van ons de benodigde instructies hiervoor wanneer je bent ingeschreven. Kijk voor meer informatie bij Goed voorbereid op reis en klik op visum.

Hoe ziet een sportieve dag in Jamaica eruit?

Op de basisschool en middelbare school zitten leerlingen van zes tot 16 jaar oud. In totaal zijn er ongeveer 800 leerlingen; genoeg werk dus als vrijwilliger om daar een sportleraar te helpen met de sportlessen of misschien zelfs aan je eigen klas les te geven. De klassen hebben vaak wel 35 leerlingen, allemaal erg enthousiast om van een bijzondere gast nieuwe technieken en sporten te leren.Op de scholen wordt meestal van september tot de tweede week van november aandacht besteed aan voetbal en netbal. In de periode van januari tot maart is het vooral atletiek, basketbal en tevens soms netbal en vanaf maart tot half juni zijn de gymlessen gericht op volleybal en cricket.

Sportles geven in Jamaica

Je kunt, als je meer ervaring op hebt gedaan, ook kiezen om je eigen sportlessen op je te nemen. Afhankelijk van de school waar jij terechtkomt en jouw persoonlijke ervaring en enthousiasme, worden jouw werkzaamheden vastgesteld. Als je eenmaal bent aangemeld voor een sport project, krijg je direct contact met het lokale Projects Abroad kantoor. Dan kun je alvast kennismaken en verdere details bespreken.

Voor het sporten is ervaring niet nodig. Jouw wilskracht, motivatie en enthousiasme zijn belangrijk! Uiteraard ben je met ervaring en/of diploma’s ook van harte welkom. 

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲