You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Gymles geven als vrijwilliger in Kenia

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Nanyuki
  • Type projecten: Gymles project
  • Jouw rol binnen dit project: Jij helpt de lokale sport coach bij het geven van sportlessen, bedenkt leuke oefeningen en spellen om de jongeren actief te houden
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 1 week
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren, daarnaast is het Kenia verplicht lokaal een vrijwilligersvergunning aan te vragen

Als je deelneemt aan het gymles project op een school in Kenia dan leer je de lokale kinderen hoe belangrijk sporten is en inspireer en motiveer je een nieuwe generatie sporttalentjes. Je kunt deelnemen aan het gymles project in Kenia zonder een specifieke vooropleiding of ervaring, maar het natuurlijk fantastisch is als je al wel wat ervaring hebt.

Alle vrijwilligers zijn welkom, of je nu een tussenjaar wilt nemen, je carrière tijdelijk wilt onderbreken of als invulling van jouw zomervakantie. Het enige dat we van je vragen is een passie voor sport en het verlangen om anderen te helpen bij het ontwikkelen van hun vermogen om te sporten.

Kenianen zijn gek op sport. Je zult dan ook vaak jonge kinderen achter een bal aan zien rennen op hun schoolspeelplaats of buiten op straat. Voetbal is de populairste sport in Kenia, maar je kunt ook aandacht besteden aan vele andere schoolsporten, waaronder handbal en volleybal. De kinderen vinden het heel leuk om verschillende sporten te doen, dus nieuwe ideeën zijn altijd welkom.

Het coachen van sport op scholen en opvangcentra in Kenia met Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op het Gymles project in Kenia

Vrijwilligers die deelnemen aan en sport project werken voornamelijk op basisscholen en opvangcentra in en rondom Nanyuki.

Als vrijwilliger kan je het hele schooljaar door gymlessen geven op lokale scholen. In de ochtenden help je meestal bij het geven van standaard gymlessen waarbij je ervoor zorgt dat iedere leerling wordt betrokken bij verschillende sportactiviteiten, zowel individueel als in een team. Je zal gaan werken met leerlingen van verschillende leeftijden, afhankelijk van het schoolrooster.

Tijdens de middagen zal je teams van schoolkinderen gaan coachen op verschillende sportniveaus (beginner, gemiddeld en gevorderd) met als lange termijndoel deze leerlingen voor te bereiden op het deelnemen aan lokale sportwedstrijden. Het kan zijn dat je op verschillende scholen gaat werken, dit is afhankelijk van het rooster per school.

Jouw rol tijdens het gymles project in Kenia

Vrijwilligerswerk op het Sport project in Kenia

Als vrijwilliger kan je jouw tijd wijden aan de sport waar je van houdt of je kunt helpen bij het geven van verschillende sporten. Je kunt na je aanmelding laten weten waar jouw interesses liggen en dan plaatsen we jou op het geschikte project.

Door kinderen en tieners in Kenia te laten sporten zorgen we ervoor dat zij fitter en gezonder worden, maar het geeft hen ook het gevoel dat ze ergens deel van uit maken, van een team met dezelfde passie en hetzelfde doel. Uiteindelijk zal dit positieve effecten hebben op de gemeenschap, omdat we er zo voor zorgen dat de kinderen in hun vrije tijd gaan sporten, wat hen weg houdt van minder gezonde activiteiten. Daarnaast zorgt het sporten ervoor dat ze structuur en een doel krijgen in hun leven.

In de maanden april, augustus, november en december zijn er schoolvakanties in Kenia, in die periodes zullen de activiteiten en het werk meer gericht zijn op opvangcentra. Hier werken vrijwilligers met kinderen vanaf 5 jaar oud tot tieners.

Jouw verblijf in de Kenia

Terwijl je vrijwilligerswerk doet in Kenia verblijf je bij een lokaal gastgezin in de omgeving van Nanyuki. Hierdoor zal je de Keniaanse cultuur en het dagelijkse leven op een unieke manier ervaren. Je zal ook onderdeel uitmaken van de bruisende Projects Abroad vrijwilligersgemeenschap. Zo maak je snel vrienden waarmee je je tijd kan doorbrengen wanneer je niet aan het werk bent. Nanyuki is een kleine maar levendige stad en er is veel te zien en te doen in de omgeving. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Je kunt vanaf 1, twee of drie weken deelnemen aan dit gymles project in de Kenia als je geen vier weken of langer beschikbaar bent. Het project is door onze lokale collega’s geselecteerd als geschikt voor korte periodes van vrijwilligerswerk voor zowel de lokale gemeenschappen als de vrijwilliger. Hoewel je waardevolle culturele inzichten zult verwerven en intensief kunt samenwerken met de lokale gemeenschap, zal je waarschijnlijk niet dezelfde impact kunnen maken als vrijwilligers die voor een langere periode blijven.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲