You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een gymles project in Mexico

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Guadalajara
  • Type projecten: Community sport
  • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers geven gymles op scholen en kunnen de kinderen meer bij brengen over voetbal, volleybal of basketbal
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Door deel te nemen aan dit vrijwilligers project in Mexico kan je enthousiaste kinderen en jongeren inspireren om hun sporttalenten te ontwikkelen. Door gebrek aan (financiële) middelen zijn hun mogelijkheden beperkt, terwijl sport juist ontzettend populair is in Mexico. Je hoeft voor dit project geen specifieke ervaring te hebben.

Als echte sportfanaat ben je in elke gewenste periode welkom. Dit project kan je dus bijvoorbeeld doen tijdens een tussenjaar, een sabbatical of zelfs tijdens een vakantie. Wat jouw motivatie ook is, als jij energiek, sportief en enthousiast bent zal jouw bijdrage altijd worden gewaardeerd.

Sportles geven op scholen in Mexico met Projects Abroad

Vrijwilligerswerk sport project in Mexico

Voetbal wordt door het hele land gespeeld en je zal dus ook regelmatig kinderen tegen komen, die op elke hoek van de straat tegen een bal trappen. Naast voetbal is er ook de mogelijkheid om les te geven in basketbal of volleybal. Kinderen en jongeren zijn erg enthousiast om deel te nemen en vaak geïnteresseerd in een breed scala aan sporten, dus nieuwe ideeën zijn altijd welkom.

Van welke sport jij ook houd, als jij een passie hebt om sport in scholen verder te ontwikkelen, kan jij veel kinderen helpen. Als sportvrijwilliger zal je gaan werken in Guadalajara.

Als sportvrijwilliger in Guadalajara besteed je de ochtend aan het werken op één van de lokale middelbare scholen waar je één van de sportleraren zal assisteren.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Saimon Hendrikse op het gymles project in Mexico
Saimon Hendrikse
Vanaf mijn eerste dag waren de kinderen super geïnteresseerd in een ander cultuur en sport. Iedereen was enthousiast en wilde graag leren, dat was wel motiverend voor al mijn lessen die ik heb gegeven. Tijdens de lessen heb ik de kinderen een andere kant van het leven kunnen laten ervaren. Lees meer...

Sport project in MexicoJij komt dus onder anderen te werken bij scholen waar je sportles zal geven in samenwerking met de lokale sportleraren. Daarnaast zal je je ook bezig gaan houden met het opstellen van trainingsschema’s voor verbetering van conditie, techniek en samenspel. Als vrijwilliger zal je dus te maken krijgen met verschillende leeftijden, vaardigheden en niveaus. Tot slot krijg je misschien ook de mogelijkheid om te helpen bij het voorbereiden op de deelname aan lokale wedstrijden en competities.

Hoewel het geen vereiste is om vloeiend Spaans te spreken voor dit project, raden we sterk aan om in ieder geval een basiskennis van de taal te helpen. Dit zal helpen om het meeste uit je project te halen, omdat je gemakkelijker kunt communiceren met je lokale collega's en je gastgezin.

Vrijwillig sportproject in Mexico

 Het betrekken van kinderen en jongeren bij sport zal hen helpen om de voordelen van een fitte en gezonde levensstijl in te zien. Daarnaast zal het hen het gevoel geven om bij een team te horen waarbij iedereen dezelfde passie en hetzelfde doel heeft. Dit heeft een positieve weerslag op de gemeenschap omdat de energie van de kinderen in een positieve zin wordt omgezet en het hen tevens van de straat houdt. Het geeft de kinderen structuur en een doel terwijl het tegelijkertijd leuk is.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲