You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Gymles geven als vrijwilliger in Tanzania

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Arusha
  • Type projecten: Gymles
  • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers werken samen met de lokale leraren om gymlessen te geven. In de ochtend geef je vooral lessen in lichamelijk opvoeding en in de middag coach je verschillende teams om ze zo voor te bereiden op wedstrijden
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij onze sport projecten in Tanzania. Hier krijg je de kans om als vrijwilliger te werken met kinderen en jongeren die graag met jouw willen sporten. Sporten met kinderen vergt veel energie, maar is tegelijkertijd heel erg dankbaar werk. Dit is een ideale manier om betrokken te raken bij de ontwikkeling van lokale kinderen. Of je nou deelneemt tijdens je tussenjaar, zomervakantie of na al die jaren eindelijk de tijd hebt om op avontuur in het buitenland te gaan, je bent hier meer dan welkom!

Sporten met kinderen en tieners in Tanzania

Vrijwilligerswerk sport project in Tanzania

Door je als vrijwilliger in te zetten bij een sport project in Tanzania, leer je kinderen en tieners het belang van sport en help je ze te ontwikkelen. Ook zonder ervaring als sport coach of trainer ben je welkom, maar heb je wel ervaring dan kan je nog meer betekenen.

Als vrijwilliger ga je aan de slag in USA River, een kleine landelijke gemeenschap niet ver van de stad Arusha. Daar help je bij een sportproject op basisscholen en middelbare scholen. Vooral voetbal is een populaire sport die overal gespeeld wordt. Zo zie je regelmatig kinderen voetballen met zelf gemaakte voetballen. Maar ook basketbal en volleybal worden steeds meer gespeeld in alle lagen van de bevolking. Welke sport jij ook doet, je bent meer dan welkom tijdens een tussenjaar, vakantie, sabatical of op ander moment.

Werkzaamheden als vrijwilliger

Sport project in Tanzania

Samen met lokale docenten help je mee met het voorbereiden en uitvoeren van de sportlessen en trainingen.'s Ochtends zijn vrijwilligers vaak bezig met gymlessen waarbij je ervoor zorgt dat alle leerlingen de nodige fysieke beweging krijgen, zowel individueel als in teamverband. Welke activiteiten je precies gaat doen, hangt af van o.a. de leeftijd van de leerlingen en jouw eigen inzet. Heb je ervaring met andere sporten dan bestaat de mogelijkheid om hiervoor een training op te zetten. Het is een leuke uitdaging om kinderen voor een andere sport enthousiast te maken.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Stijn & Pim op het gymles project in Tanzania
Pim en Stijn
We begonnen ’s ochtends met gymlessen en introduceerden soms nieuwe sporten als sprinten, balsporten en frisbee. In de laatste twintig minuten speelden we een voetbalwedstrijd. In de middag trainden we ‘the African Soccer Team’, met spelers tussen de tien en twintig jaar oud. De lokale bevolking is erg dankbaar voor wat jij doet als vrijwilliger omdat je helpt de kinderen van de straat te houden. Lees meer...

Sport les geven in Tanzania

In de middagen help je mee met het coachen van schoolteams op verschillende niveaus (beginneers, half-gevorderd, gevorderd). Denk aan vaardigheden en technieken zoals balcontrole, een aanval opzetten en balbezit. Als je al ervaring hebt met het geven van training is dat uiteraard mooi meegenomen en kan je jouw ideeën delen met de coaches. Natuurlijk doe je zelf ook mee met de trainingen, zo bouw je een goede band op met de kinderen. Op de lange termijn is het de bedoeling om de jongeren voor te bereiden op deelname aan lokale toernooien.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd/ reizen op onze algemene informatiepagina over vrijwilligerswerk in Tanzania.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲