You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Stage lopen op een archeologie project in het buitenland

Projects Abroad heeft twee archeologie projecten die beide als basis kunnen dienen voor een stage in het buitenland. Volg jij de studie archeologie, geschiedenis, oudheidkunde of culturele antropologie, dan ben je meer dan welkom op een archeologie project in één van onze bestemmingen voor een leerzame en uitdagende buitenlandse stage. Ook als jouw opleiding hier niet genoemd wordt, maar je wel raakvlak ziet, zijn er vaak mogelijkheden.

Stage archeologie in het buitenland

Bij een stage op een archeologie project kom je veel te weten over de geschiedenis en cultuur van een land. Samen met lokale archeologen werk je aan het behoud van cultureel erfgoed. Een archeologie stage is heel veelzijdig, zo krijg je te maken met geschiedenis, architectuur, antropologie, kunst, onderzoek en nog veel meer onderwerpen.

Jouw werkzaamheden als stagiair binnen een archeologie project in het buitenland

Archeologie stage in het buitenland

Stagiairs op een archeologie project bieden ondersteuning aan lokale archeologen. Je hebt diverse werkzaamheden; je helpt bij opgravingen, het inventariseren en ordenen van objecten en de wederopbouw/renovatie van historische overblijfselen. Door middel van aanwijzingen en praktisch onderzoek probeer je achter de vele aspecten van het vroegere leven te komen. Je werkt samen met specialisten en probeert de overblijfselen uit verschillende periodes te reconstrueren.

Als stagiair help je niet alleen mee bij het opgraven van overblijfselen, maar zal je ook helpen bij de presentatie ervan in musea of op een universiteit.

Als je de studie archeologie, geschiedenis of oudheidkunde volgt of een opleiding erfgoedstudies, dan is een stage op een archeologie project in het buitenland geschikt voor jou. Naast de dagelijkse werkzaamheden op het project is er vaak ruimte om binnen jouw studie verder te denken of misschien heb je wel een specifieke stage opdracht. Zo kun je wellicht aanvullend onderzoek doen naar de vondsten van een bepaalde beschaving of een programma ontwikkelen om het belang van het behoud van cultureel erfgoed over te brengen op de lokale bevolking. Het is ieder geval belangrijk om jouw gewenste werkzaamheden aan ons door te geven zodat je op een passend project geplaatst kunt worden.

Bestemmingen voor een archeologie stage

Als je graag wilt weten in welke bestemmingen jij een archeologie stage kunt doen en wat dit voor elk land precies inhoudt, kijk dan op de algemene pagina voor archeologie projecten.

Stage-eisen en begeleiding in het buitenland

Uiteraard zullen we er alles aan doen om eerst de eventuele eisen aan de stage vanuit je studie af te stemmen met onze collega’s in de bestemming, zodat jij er zeker van bent dat je je studiepunten behaald. Projects Abroad zorgt niet alleen voor goede stage begeleiding in het buitenland door een lokaal team ter plaatse, maar helpt stagiairs ook met een goede voorbereiding.

Kijk op de algemene stage pagina voor meer informatie over hoe het allemaal werkt en wat jij moet doen als jij een archeologie project als stage in het buitenland wilt doen.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲