You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Ergotherapie stage in het buitenland

Er zijn verschillende mogelijkheden om een ergotherapie stage te lopen in het buitenland.

Studeer je ergotherapie en wil je graag je stage lopen in het buitenland of misschien wel afstuderen? In een aantal bestemmingen waar Projects Abroad werkt, zijn er ergotherapie projecten beschikbaar waar je een stage kunt doen. Dit biedt je een unieke mogelijkheid om praktijkervaring op te doen en een bijdrage te leveren aan de gezondheidszorg in kansarme gemeenschappen. Jij kunt als student zelf de voorkeuren voor je ergotherapie stage in het buitenland aangeven, bijvoorbeeld voor het type instelling of een doelgroep. We stemmen jou wensen af met onze lokale collega’s.

Ervaring opdoen als stagiair ergotherapie in het buitenland

Student ergotherapie werkt met een kind bij een Projects Abroad project in Azië.

Bij onze ergotherapie projecten zal je stagelopen in een lokaal ziekenhuis, revalidatiekliniek of zorgcentrum. De precieze mogelijkheden verschillen per land en staan op de betreffende projectpagina beschreven. Houd er rekening mee dat je zeker de eerste weken alleen observeert en afhankelijk van jouw kennis, proactieve houding en de band die je opbouwt met de lokale medewerkers je - waar mogelijk - steeds meer mag meehelpen.

Over het algemeen zijn de omstandigheden en faciliteiten heel anders dan je gewend bent. Zo moet je vaak met beperkte middelen werken en krijg je ook te maken met cultuurverschillen en taalbarrières. Maar deze uitdagingen zorgen ook juist voor een bijzondere uitdaging en zeer waardevolle ervaring. Creativiteit, geduld en initiatief tonen zijn zeker belangrijke eigenschappen tijdens je stage.

Stage-eisen en begeleiding

Uiteraard zullen we er alles aan doen om eerst de eventuele eisen aan de stage vanuit je studie af te stemmen met onze collega’s in de bestemming, zodat jij er zeker van bent dat je je studiepunten behaalt. Vaak zijn er bepaalde eisen ten aanzien van bijvoorbeeld de begeleiding en evaluatie, het aantal uren en specifieke vaardigheden waar je aan moet werken. Projects Abroad zorgt niet alleen voor goede stagebegeleiding in het buitenland door een lokaal team ter plaatse, maar helpt stagiairs ook met een goede voorbereiding.

Er is een aparte pagina met informatie voor stagebegeleiders. Je kunt jouw stage begeleider vast de informatie op deze pagina laten lezen.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Past een ergotherapie stage in het buitenland binnen jouw studieplan? In het onderstaande overzicht zie je de beschikbare stages in de verschillende landen waar we werken. Als je er een gekozen hebt, of als je nog vragen hebt, neem dan contact met ons op. We kunnen dan meteen de eisen van je opleiding af stemmen met onze lokale collega’s op de bestemming.

Bestemmingen voor ergotherapie projecten in het buitenland:

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲