You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Farmacie stage in het buitenland

Er zijn verschillende mogelijkheden om een farmacie stage te lopen in het buitenland.

Studeer je farmacie en wil je graag je stage lopen in het buitenland of misschien wel afstuderen? In een aantal bestemmingen waar Projects Abroad werkt, zijn er farmacie projecten beschikbaar waar je een stage kunt doen. Tijdens deze stage word je begeleid door een professionele apotheker die jou ook op locatie zal ondersteunen. Door mee te kijken met apothekers en te helpen bij de dagelijkse werkzaamheden in een apotheek, doe je waardevolle ervaring op. We bespreken graag met jou de eisen vanuit de opleiding en je persoonlijke voorkeuren

Ervaring opdoen als stagiair farmacie in het buitenland

Tijdens de stage farmacie in het buitenland help je professionele apothekers en de lokale gemeenschap

Door jouw farmacie stage te doen in het buitenland krijg je de kans om te observeren en meer te leren over de wijze waarop gezondheidsvoorzieningen en lokale medische professionals werken in ontwikkelingslanden. Veel van de medische faciliteiten en apotheken hebben gebrek aan middelen, zijn onderbezet en hebben eenvoudige of ouderwetse materialen. Dit kan een uitdaging zijn, maar biedt jou de kans om innovatieve oplossingen aan te dragen!

Naast het observeren en assisteren op de farmacieafdeling zal je ook de kans krijgen om veldwerk te doen. Regelmatig worden er medische outreaches georganiseerd in de omringende gemeenschappen. Met de begeleiders en het medisch personeel zal je afreizen naar deze gebieden om te assisteren bij medische controles en bij het uitdelen van medicijnen aan de lokale gemeenschap.

Stage-eisen en begeleiding

Uiteraard zullen we er alles aan doen om eerst de eventuele eisen aan de stage vanuit je studie af te stemmen met onze collega’s in de bestemming, zodat jij er zeker van bent dat je je studiepunten behaalt. Vaak zijn er bepaalde eisen ten aanzien van bijvoorbeeld de begeleiding en evaluatie, het aantal uren en specifieke vaardigheden waar je aan moet werken. Projects Abroad zorgt niet alleen voor goede stagebegeleiding in het buitenland door een lokaal team ter plaatse, maar helpt stagiairs ook met een goede voorbereiding.

Er is een aparte pagina met informatie voor stagebegeleiders. Je kunt jouw stage begeleider vast de informatie op deze pagina laten lezen.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Past een farmacie stage in het buitenland binnen jouw studieplan? In het onderstaande overzicht zie je in welke landen je als stagiair aan de slag kunt. Als je een bestemming een gekozen hebt, of als je nog vragen hebt, neem dan contact met ons op. We kunnen dan meteen de eisen van je opleiding af stemmen met onze lokale collega’s op de bestemming.

Bestemmingen voor Farmacie projecten in het buitenland:

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲