You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Fysiotherapie stage in het buitenland

Er zijn verschillende mogelijkheden om een fysiotherapie stage te lopen in het buitenland.

Volg je een opleiding tot fysiotherapeut (ook wel ‘kinesitherapie’ genoemd in Vlaanderen) en ben je op zoek naar een stage in het buitenland? In veel bestemmingen waar Projects Abroad werkt, zijn er fysiotherapie projecten beschikbaar waar je een stage kunt doen. Zo kun je unieke praktijkervaring opdoen! Jij kunt als student zelf de voorkeuren voor je stage in het buitenland aangeven, bijvoorbeeld voor het type ziekenhuis of een specialisme. Je kunt een stage lopen als onderdeel van je studie, maar ook tijdens je vakantie vrijwilligerswerk doen en je zo verder professioneel ontwikkelen.

Ervaring opdoen als stagiair fysiotherapie in het buitenland

Als stagiair op een fysiotherapie project in het buitenland assisteer je professionele

Als je kiest voor een fysiotherapie project in een van onze bestemmingen, dan loop je stage in een ziekenhuis of een revalidatiekliniek. In sommige bestemmingen breng je ook huisbezoeken aan patiënten. Je kunt werken met verschillende patiëntengroepen: in Vietnam verleen je zorg aan patiënten die lijden door de gevolgen van de Vietnamoorlog, in Bolivia kun je meelopen op de brandwondenafdeling in een ziekenhuis en in Marokko assisteer je bij de zorg voor gehandicapte jongeren. Als stagiair kijk je in eerste instantie mee met de professionele fysiotherapeuten en assisteer je hen bij hun taken. Afhankelijk van jouw ervaring en inzet, kun je gedurende het project meer verantwoordelijkheden krijgen bij de behandelingen.

Elk land waar we werken is anders en heeft andere fysiotherapie technieken en faciliteiten. Ook verschilt het per land hoe er wordt omgegaan met mensen die een handicap hebben of die medische zorg nodig hebben. Je leert tijdens je stage dus ook veel over de lokale cultuur en de gezondheidszorg.

Stage-eisen en begeleiding

Uiteraard zullen we er alles aan doen om eerst de eventuele eisen aan de stage vanuit je studie af te stemmen met onze collega’s in de bestemming, zodat jij er zeker van bent dat je je studiepunten behaalt. Projects Abroad zorgt niet alleen voor goede stagebegeleiding in het buitenland door een lokaal team ter plaatse, maar helpt stagiairs ook met een goede voorbereiding.

Er is een aparte pagina met informatie voor stagebegeleiders. Je kunt jouw stagebegeleider vast de informatie op deze pagina laten lezen.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Past een fysiotherapie stage in het buitenland binnen jouw studieplan? In onderstaand overzicht kun je zien in welke landen een fysiotherapie stage mogelijk is. Als je er een gekozen hebt, of als je nog vragen hebt, neem dan contact met ons op. We kunnen dan meteen de eventuele eisen van je opleiding afstemmen met onze lokale collega’s op de bestemming.

Bestemmingen voor fysiotherapie projecten in het buitenland:

Azië
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲