You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Public Health stage in het buitenland

Er zijn verschillende mogelijkheden om een Public Health stage te lopen in het buitenland.

Volg je een studie in de gezondheidszorg en wil je graag je stage lopen in het buitenland of misschien wel afstuderen? In een aantal bestemmingen waar Projects Abroad werkt, zijn er Public Health projecten beschikbaar waar je een stage kunt doen. Deze projecten bieden je de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen op het gebied van volksgezondheid. Je helpt de lokale bevolking en doet waardevolle ervaring op. We bespreken graag met jou de eisen vanuit de opleiding en je persoonlijke voorkeuren.

Ervaring opdoen als stagiair Public Health in het buitenland

Projects Abroad student in Midden-Amerika meet de hartslag van een kind in Mexico.

Ga jij een stage doen op één van de Public Health projecten dan zal je een hele praktische rol gaan vervullen. Onder begeleiding van een gekwalificeerde lokale coördinator zal je je tijdens je stage gaan richten op het bieden van basis medische zorg aan gemeenschappen in het buitenland, bijvoorbeeld in Ghana of Sri Lanka. Bijna dagelijks reis je samen met de coördinator en de andere stagiairs en vrijwilligers naar verschillende locaties. Je helpt bijvoorbeeld met wondjes verzorgen bij kleuterscholen en opvangcentra, voorlichting geven op scholen en voorziet in medische controles in dorpen. De precieze mogelijkheden verschillen per land en staan op de betreffende projectpagina’s beschreven.

Over het algemeen zijn de omstandigheden en faciliteiten heel anders dan je gewend bent. Zo moet je vaak met beperkte middelen werken en krijg je ook te maken met cultuurverschillen en taalbarrières. Ook verschilt het enorm per land of continent hoe mensen met gezondheidszorg, ziektes of handicaps omgaan. Je kunt tijdens je stage dan ook niet alleen de praktijk verkennen, maar ook je horizon verbreden!

Stage-eisen en begeleiding

Uiteraard zullen we er alles aan doen om de eventuele eisen aan de stage vanuit je studie af te stemmen met onze collega’s in de bestemming, zodat jij er zeker van bent dat je je studiepunten behaalt. Vaak zijn er bepaalde eisen ten aanzien van bijvoorbeeld de begeleiding en evaluatie, het aantal uren en specifieke vaardigheden waar je aan moet werken. Projects Abroad zorgt niet alleen voor goede stagebegeleiding in het buitenland door een lokaal team ter plaatse, maar helpt stagiairs ook met een goede voorbereiding.

Er is een aparte pagina met informatie voor stagebegeleiders. Je kunt jouw stagebegeleider vast de informatie op deze pagina laten lezen.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Past een Public Health stage in het buitenland binnen jouw studieplan? In het onderstaande overzicht kun je zien waar we deze stages aanbieden. Als je een bestemming gekozen hebt, of als je nog vragen hebt, neem dan contact met ons op. We kunnen dan meteen de eisen van je opleiding af stemmen met onze lokale collega’s op de bestemming.

Bestemmingen voor Public Health projecten in het buitenland:

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲