You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Verloskunde stage in het buitenland

Er zijn verschillende mogelijkheden om een verloskunde stage te lopen in het buitenland.

Studeer je verloskunde (ook wel ‘vroedkunde’ genoemd in Vlaanderen), ben je op zoek naar een stage en wil je daarvoor graag naar het buitenland? In veel bestemmingen waar Projects Abroad werkt, zijn er verloskunde projecten beschikbaar waar je een klinische stage kunt lopen en praktijkervaring op kunt doen. Jij kunt als student zelf de voorkeuren voor je stage in het buitenland aangeven, bijvoorbeeld voor het type ziekenhuis of een specialisme. We stemmen jouw wensen af met onze lokale collega’s.

Ervaring opdoen als stagiair verloskunde in het buitenland

Tijdens een stage in de verloskunde in het buitenland help je lokale verloskundigen bij bevallingen.

Bij onze verloskunde projecten loop je stage op de verloskunde afdeling van een ziekenhuis of in een speciale verloskundige kliniek in één van onze bestemmingen. Bijvoorbeeld Tanzania, Sri Lanka of Peru. Dit biedt je een unieke mogelijkheid om mee te kijken met ervaren verloskundigen en meer inzicht te krijgen hoe verloskunde er in een ontwikkelingsland (met vaak beperkte faciliteiten) aan toe gaat. Dit is een bijzondere aanvulling op jouw werkervaring en zal het een verrijking zijn binnen je verdere loopbaan in de verloskunde.

Als stagiair kijk je vooral mee met de professionele verloskundigen. Afhankelijk van jouw ervaring en inzet, krijg je specifieke taken toegewezen. Zo kun je helpen bij het begeleiden van de vrouwen die op het punt staan te bevallen, het bieden van emotionele steun, assisteren de lokale verloskundigen tijdens de bevalling en helpen bij de controle van de pasgeboren baby’s, zoals het wegen. Tijdens de stage leer je niet alleen veel over verschillende verloskunde technieken en eventuele complicaties tijdens een zwangerschap, maar ook over de lokale cultuur en de gezondheidszorg in het algemeen.

Stage-eisen en begeleiding

Uiteraard zullen we er alles aan doen om eerst de eventuele eisen aan de stage vanuit je studie af te stemmen met onze collega’s in de bestemming, zodat jij er zeker van bent dat je je studiepunten behaalt. Projects Abroad zorgt niet alleen voor goede stagebegeleiding in het buitenland door een lokaal team ter plaatse, maar helpt stagiairs ook met een goede voorbereiding.

Er is een aparte pagina met informatie voor stagebegeleiders. Je kunt jouw stagebegeleider vast de informatie op deze pagina laten lezen.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Past een verloskunde stage in het buitenland binnen jouw studieplan? In onderstaand overzicht kun je zien in welke landen een verloskunde stage mogelijk is. Als je er een gekozen hebt, of als je nog vragen hebt, neem dan contact met ons op. We kunnen dan meteen de eventuele eisen van je opleiding afstemmen met onze lokale collega’s op de bestemming.

Bestemmingen voor verloskunde projecten in het buitenland:

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲