You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Stage lopen op een internationale ontwikkeling project in het buitenland

Studenten die internationale ontwikkelingsstudies volgen kunnen op een internationale ontwikkeling project van Projects Abroad stage lopen in het buitenland en zich op een praktische manier inzetten. Je zal veel te weten komen over de maatschappelijke problemen en vraagstukken in jouw bestemming en leren hoe hier mee wordt om gegaan. Vaak zijn de projecten gericht op de achtergestelde mensen in de gemeenschap of belangrijke onderwerpen die meer aandacht verdienen.

Jouw werkzaamheden als stagiair binnen een internationale ontwikkeling project in het buitenland

Stage lopen in het buitenland op een internationale ontwikkeling project

Je loopt stage bij een lokale instelling of NGO in jouw bestemming die zich inzet voor bewustwording en ontwikkeling binnen lokale maatschappelijke problemen. Afhankelijk van jouw gekozen project ben je bezig met het onderzoeken van een probleem, het voeren van bewustwordingscampagnes en het geven van workshops. Soms help je ook mee met fondsenwerving.

Deze stage zal je een bijzondere kijk geven over hoe de maatschappelijke problemen in een ontwikkelingsland worden aangepakt en je zal actief bezig zijn om achtergestelde mensen in de lokale gemeenschap te helpen of onderbelichtte problemen onder de aandacht te brengen.

Bestemmingen voor een internationale ontwikkeling stage

Als je graag wilt weten in welke bestemmingen jij een internationale ontwikkeling stage kunt doen en wat dit voor elk land precies inhoudt, kijk dan op de algemene pagina voor internationale ontwikkeling projecten.

Stage-eisen en begeleiding in het buitenland

Uiteraard zullen we er alles aan doen om eerst de eventuele eisen aan de stage vanuit je studie af te stemmen met onze collega’s in de bestemming, zodat jij er zeker van bent dat je je studiepunten behaald. Projects Abroad zorgt niet alleen voor goede stage begeleiding in het buitenland door een lokaal team ter plaatse, maar helpt stagiairs ook met een goede voorbereiding.

Kijk op de algemene stage pagina voor meer informatie over hoe het allemaal werkt en wat jij moet doen als jij een internationale ontwikkeling project als stage in het buitenland wilt doen.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲