You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Stage lopen op een microkrediet project in het buitenland

Zoek jij een interessante stage in het buitenland gericht op zelfstandig ondernemen en business consultancy dan is een microkrediet project voor jou een goede optie. Deze projecten zijn speciaal opgezet om de lokale economie te steunen en kleinschalige zelfstandig ondernemers de kans te geven een goed lopende business op te zetten. Met de financiële hulp en de aanvullende training die zij krijgen via Projects Abroad zijn deze mensen in staat om met hun eigen kleine onderneming in hun eigen levensonderhoud te voorzien.

Jouw werkzaamheden als stagiair binnen een microkrediet project in het buitenland

Stage lopen in het buitenland op een microkrediet project

Tijdens een stage op één van onze microkrediet projecten zal je je bezig houden met de verschillende fase van het verstrekken van microkrediet. Je wordt betrokken bij de selectie van deelnemers, het lezen van business plannen, het geven van workshops en trainingen aan de deelnemers, het monitoren van de leningen en het bieden van algemene ondersteuning.

Deze stage zal je een bijzondere kijk geven over hoe de economie in een ontwikkelingsland in elkaar zit en je zal actief bezig zijn om mensen in de lokale gemeenschap te helpen een bestaan op te bouwen.

Bestemmingen voor een microkrediet stage

Als je graag wilt weten in welke bestemmingen jij een microkrediet stage kunt doen en wat dit voor elk land precies inhoudt, kijk dan op de algemene pagina voor microkrediet projecten.

Stage-eisen en begeleiding in het buitenland

Uiteraard zullen we er alles aan doen om eerst de eventuele eisen aan de stage vanuit je studie af te stemmen met onze collega’s in de bestemming, zodat jij er zeker van bent dat je je studiepunten behaald. Projects Abroad zorgt niet alleen voor goede stage begeleiding in het buitenland door een lokaal team ter plaatse, maar helpt stagiairs ook met een goede voorbereiding.

Kijk op de algemene stage pagina voor meer informatie over hoe het allemaal werkt en wat jij moet doen als jij een microkrediet project als stage in het buitenland wilt doen.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲