You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Stage lopen op een sport project in het buitenland

Bijna al onze sport projecten kunnen als basis dienen voor een stage in het buitenland. Volg jij een sport gerelateerde studie aan bijvoorbeeld de HALO of het CIOS dan ben je meer dan welkom op een sport project in één van onze bestemmingen voor een leerzame en uitdagende buitenlandse stage. Ook als jouw opleiding hier niet genoemd wordt, maar je wel raakvlak ziet, zijn er vaak mogelijkheden.

Stage als sportleraar in het buitenland

Stage gymles buitenland

In de meeste bestemmingen zijn er diverse sportprojecten die als basis voor jouw stage in het buitenland kunnen dienen. Sporten is in sommige ontwikkelingslanden niet zo vanzelfsprekend. Niet elke school heeft een sportleraar in dienst en ouders van kinderen kunnen vaak een lidmaatschap voor een sportvereniging niet betalen. Hier kunnen stagiairs van de sportopleiding helpen door tijdens hun stage sportlessen te geven. Sport laat kinderen inzien hoe belangrijk samenwerken en communiceren is. Daarnaast zorgt het voor een hoop plezier en biedt het de nodige afleiding.

Jouw werkzaamheden als stagiair binnen een sport project in het buitenland

Op een sport stage in het buitenland kan het zijn dat je zal gaan stagelopen op een basisschool of middelbare school voor het geven van gymles, of dat je bij een lokale sportvereniging trainingen gaat verzorgen. Stagiairs beginnen meestal naast een lokale sportdocent of coach, maar soms mag je al direct je eigen groep sportles geven. In sommige bestemmingen krijg je de mogelijkheid om een nieuwe sport te introduceren waar jij al ervaring mee hebt maar de kinderen nog niet.

Je kunt je richten op een specifieke sport zoals voetbal, surfen, volleybal, atletiek of basketbal, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld schoolsport waarbij je meerdere sporten kunt combineren. Geef ons jouw voorkeuren voor je stage aan, dan kunnen we hier rekening mee houden.

Als je de HALO of het CIOS doet of een andere sportopleiding, zoals Sport en Bewegen, dan kun je hier tijdens een stage sport in het buitenland volop je ei kwijt. Naast het geven van training en gymlessen op het project is er vaak ruimte om binnen jouw studie verder te denken of misschien heb je wel een specifieke stage opdracht. Zo kun je speciale sportlessen gericht op techniek gaan geven of een toernooi of sportevenement organiseren. Het is ieder geval belangrijk om jouw gewenste werkzaamheden aan ons door te geven zodat je op een passend project geplaatst kunt worden.

Bestemmingen voor een sport stage

Sportles surfen stage buitenland

Als je graag wilt weten in welke bestemmingen jij een sport stage kunt doen en wat dit voor elk land precies inhoudt, kijk dan op de algemene pagina voor sport projecten.

Stage-eisen en begeleiding in het buitenland

Uiteraard zullen we er alles aan doen om eerst de eventuele eisen aan de stage vanuit je studie af te stemmen met onze collega’s in de bestemming, zodat jij er zeker van bent dat je je studiepunten behaald. Projects Abroad zorgt niet alleen voor goede stage begeleiding in het buitenland door een lokaal team ter plaatse, maar helpt stagiairs ook met een goede voorbereiding.

Kijk op de algemene stage pagina voor meer informatie over hoe het allemaal werkt en wat jij moet doen als jij een sport project als stage in het buitenland wilt doen.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲