You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Stage lopen op een cultuur en samenleving project in het buitenland

Bijna al onze cultuur en samenleving projecten kunnen als basis dienen voor een stage in het buitenland. Volg jij een cultuur gerelateerde studie zoals bijvoorbeeld Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) of Communicatie Wetenschappen dan ben je meer dan welkom op een cultuur project in één van onze bestemmingen voor een leerzame en uitdagende buitenlandse stage. Ook als jouw opleiding hier niet genoemd wordt, maar je wel raakvlak ziet, zijn er vaak mogelijkheden.

Stage cultuur en samenleving in het buitenland

In veel bestemmingen zijn er diverse cultuur en samenleving projecten die als basis voor jouw stage in het buitenland kunnen dienen. Cultuur en samenleving is een vrij breed begrip en er zijn dan ook veel verschillende mogelijkheden. De basis op deze projecten ligt bij culturele uitwisseling. Iets wat Projects Abroad erg belangrijk vindt in een wereld die steeds kleiner wordt, maar waarin mensen steeds meer lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan. Door stage te lopen op een cultuur en samenleving project draag jij als stagiair bij aan het voortbestaan van unieke levenswijzen, ambachten en gemeenschappen.

Jouw werkzaamheden als stagiair op een cultuur en samenleving project in het buitenland

Culturele stage in het buitenland

Op een cultuur en samenleving stage zal je dicht bij de lokale bevolking wonen en leven. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens een stage in het buitenland volledig opgenomen worden in een nomadenfamilie of in een dorpsgemeenschap op het platteland. Je kunt van dichtbij ervaren hoe de geschiedenis en cultuur van de lokale bevolking het leven beïnvloedt en je leert veel over de lokale ambachten en tradities. Er zijn ook stages mogelijk bij cultuur projecten gericht op muziek, dans en drama.

Als je CMV, geschiedenis of antropologie studeert, of een andere gerelateerde opleiding, dan kun je jezelf tijdens een stage cultuur en samenleving in het buitenland volledig onderdompelen in een vreemde cultuur. Naast het meeleven en werken met de lokale bevolking op het project is er vaak ruimte om binnen jouw studie verder te denken of misschien heb je wel een specifieke stage opdracht. Zo zou je natuurlijk onderzoeksverslag kunnen schrijven over de verschillende tussen de westerse cultuur en de cultuur in je bestemming. Het is ieder geval belangrijk om jouw gewenste werkzaamheden aan ons door te geven zodat je op een passend project geplaatst kunt worden.

Bestemmingen voor een cultuur en samenleving stage

Als je graag wilt weten in welke bestemmingen jij een cultuur en samenleving stage kunt doen en wat dit voor elk land precies inhoudt, kijk dan op de algemene pagina voor Cultuur & Samenleving projecten.

Stage-eisen en begeleiding in het buitenland

Uiteraard zullen we er alles aan doen om eerst de eventuele eisen aan de stage vanuit je studie af te stemmen met onze collega’s in de bestemming, zodat jij er zeker van bent dat je je studiepunten behaald. Projects Abroad zorgt niet alleen voor goede stage begeleiding in het buitenland door een lokaal team ter plaatse, maar helpt stagiairs ook met een goede voorbereiding.

Kijk op de algemene stage pagina voor meer informatie over hoe het allemaal werkt en wat jij moet doen als jij een cultuur en samenleving project als stage in het buitenland wilt doen.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲