You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Stagelopen op een journalistiek project in het buitenland

Bijna al onze journalistieke projecten kunnen als basis dienen voor een stage in het buitenland. Volg jij een journalistieke of media gerichte studie, dan ben je meer dan welkom op een journalistiek project in één van onze bestemmingen voor een leerzame en uitdagende buitenlandse stage. Ook als jouw opleiding hier niet genoemd wordt, maar je wel raakvlak ziet, zijn er vaak mogelijkheden.

Journalistieke stage in het buitenland

In elke van de bestemmingen waar Projects Abroad werkt, zijn er verschillende journalistieke projecten beschikbaar waar je een stage kunt doen. Jij kunt als student zelf de voorkeuren voor je stage in het buitenland aangeven, bijvoorbeeld voor krant, magazine, radio of televisie journalistiek.

Op een stage in het buitenland op een journalistiek project draag je bij aan een geïnformeerde maatschappij waarin burgers de kennis kunnen verkrijgen, die hard nodig is in een vrije en democratische samenleving. Daarnaast leer jij zelf als stagiair ontzettend veel over journalistiek, het land waar je werkzaam bent en krijg je de kans een portfolio op te bouwen.

Jouw werkzaamheden als stagiair binnen de media in het buitenland

Journalistieke stage televisie buitenland

Op een stage binnen een journalistiek project kun je veel praktische ervaring opdoen en het journalistieke werkveld van dichtbij ervaren. In een aantal bestemmingen heeft Projects Abroad zelf een magazine opgezet. Hier kun je volledig meedraaien in de productie van het magazine, en wordt je betrokken bij het doen van interviews, schrijven van artikelen maar ook het redactionele werk en de vormgeving. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor een stage bij een lokale krant. Op een stage bij de televisie of bij de radio bestaat de kans dat je naast het werken achter de schermen ook eens zelf voor de camera of achter de microfoon aan het werk mag, afhankelijk van jouw ervaring en talent.

Als je een journalistieke of media gerichte studie volgt kun je tijdens een stage journalistiek volop je ei kwijt. Naast de reguliere activiteiten op het project is er vaak ruimte om binnen jouw studie verder te denken of misschien heb je wel een specifieke stage opdracht. Zo kun je in overleg werken aan een specifiek maatschappelijk onderwerp. Of je kunt een handboek opstellen voor stagiairs die na jou die op het journalistieke project aan de slag gaan. Het is ieder geval belangrijk om jouw gewenste werkzaamheden aan ons door te geven zodat je op een passend project geplaatst kunt worden.

Bestemmingen voor een journalistieke stage

Stage radio journalistiek buitenland

Als je graag wilt weten in welke bestemmingen jij een journalistieke stage kunt doen en wat dit voor elk land precies inhoudt, kijk dan op de algemene pagina voor journalistieke projecten.

Stage-eisen en begeleiding in het buitenland

Uiteraard zullen we er alles aan doen om eerst de eventuele eisen aan de stage vanuit je studie af te stemmen met onze collega’s in de bestemming, zodat jij er zeker van bent dat je je studiepunten behaald. Projects Abroad zorgt niet alleen voor goede stage begeleiding in het buitenland door een lokaal team ter plaatse, maar helpt stagiairs ook met een goede voorbereiding.

Kijk op de algemene stage pagina voor meer informatie over hoe het allemaal werkt en wat jij moet  doen als jij een journalistiek project als stage in het buitenland wilt doen.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲