You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Stage lopen op een lesgeef project in het buitenland

Bijna al onze lesgeef projecten kunnen als basis dienen voor een stage in het buitenland. Volg jij een studie zoals bijvoorbeeld de lerarenopleiding of de PABO of studeer je IT dan ben je meer dan welkom op een project in het onderwijs in één van onze bestemmingen voor een leerzame en uitdagende buitenlandse stage. Ook als jouw opleiding hier niet genoemd wordt, maar je wel raakvlak ziet, zijn er vaak mogelijkheden.

Lesgeef stage in het buitenland

Stage lesgeven onderwijs buitenland

In elke van de bestemmingen waar Projects Abroad werkt, zijn er verschillende lesgeef projecten beschikbaar waar je een stage kunt doen. Jij kunt als student zelf de voorkeuren voor je stage in het buitenland aangeven, bijvoorbeeld voor het type onderwijsinstelling, leeftijdsgroep of de vakken waar je naast Engels, nog meer les in wilt geven.

De meeste stagiairs gaan aan de slag op een basisschool maar in sommige bestemmingen ook op een middelbare school, universiteit of taalschool. Vaak spreken de lokale docenten zelf ook niet zo goed Engels en kun jij als stagiair dus echt helpen de lessen te verbeteren en te zorgen dat de leerlingen hun taalvaardigheid verbeteren.

In veel bestemming is er ook de behoefte aan het leren van computervaardigheden. Studenten die een IT opleiding volgen kunnen tijdens een stage in het buitenland computerlessen verzorgen.

Jouw werkzaamheden als stagiair binnen het onderwijs in het buitenland

Als jij gaat stage lopen op een lesgeef projecten is de basis altijd het geven van Engelse les, waarbij je naast een lokale docent als klassenassistent begint. Je kunt dan eerst wennen aan de nieuwe cultuur en waarschijnlijk andere manier van lesgeven dan jij gewend bent. Afhankelijk van jouw niveau Engels, enthousiasme en inzet, ga je steeds meer zelf doen. Gemiddeld geeft een stagiair 3 tot 4 uur per dag les en ben je daarnaast bezig met de voorbereidingen van de volgende lessen en eventueel nakijken van huiswerk. Als jij tijdens je stage in het buitenland naast Engels ook les wilt geven in één of meerdere andere vakken, is dit vaak ook mogelijk.

Stage computer lesgeven buitenland

Als je een IT achtergrond hebt kun je je tijdens je stage ook inzetten voor het geven van computerlessen. Je kunt de leerlingen dan de basisvaardigheden leren, zoals het gebruik van de computer zelf, programma’s zoals word, excel en powerpoint en het gebruik van internet en social media.

Als je de PABO doet of studeert voor leerkracht in het middelbaaronderwijs, kun je hier tijdens een stage lesgeven in het buitenland volop je ei kwijt. Naast het lesgeven op het project is er vaak ruimte om binnen jouw studie verder te denken of misschien heb je wel een specifieke stage opdracht. Zo kun je bijvoorbeeld kijken op welke manier je het lesprogramma kunt verbeteren, zodat de lokale leraren na je vertrek goede handvatten hebben om mee verder te gaan. Of je geeft extra huiswerkbegeleiding of één-op-één begeleiding aan leerlingen die moeilijker leren. Het is ieder geval belangrijk om jouw gewenste werkzaamheden aan ons door te geven zodat je op een passend project geplaatst kunt worden.

Bestemmingen voor een stage in het onderwijs

Als je graag wilt weten in welke bestemmingen jij een stage in het onderwijs kunt doen en wat dit voor elk land precies inhoudt, kijk dan op de algemene pagina voor lesgeef projecten.

Stage-eisen en begeleiding in het buitenland

Uiteraard zullen we er alles aan doen om eerst de eventuele eisen aan de stage vanuit je studie af te stemmen met onze collega’s in de bestemming, zodat jij er zeker van bent dat je je studiepunten behaald. Projects Abroad zorgt niet alleen voor goede stage begeleiding in het buitenland door een lokaal team ter plaatse, maar helpt stagiairs ook met een goede voorbereiding.

Kijk op de algemene stage pagina voor meer informatie over hoe het allemaal werkt en wat jij moet als jij een lesgeef project als stage in het buitenland wilt doen.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲