You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Stage lopen op een Recht & Mensenrechten project in het buitenland

Bijna al onze rechten en mensenrechten projecten kunnen als basis dienen voor een stage in het buitenland. Volg jij een rechten studie, dan ben je meer dan welkom op een rechten project in één van onze bestemmingen voor een leerzame en uitdagende buitenlandse stage. Tevens studenten Communicatie Wetenschappen en Sociologie kan dit project geschikt zijn. Als jouw opleiding hier niet genoemd wordt, maar je wel raakvlak ziet, zijn er vaak ook mogelijkheden.

Recht & Mensenrechten stage in het buitenland

In verschillende bestemmingen waar Projects Abroad werkt, zijn er rechten en mensenrechten projecten beschikbaar waar je een stage kunt doen. Jij kunt als student zelf de voorkeuren voor je stage in het buitenland aangeven, bijvoorbeeld of je je meer op de juridische kant wilt richten binnen een grote organisatie of meer op de mensrechten binnen een lokale stichting of één van de Projects Abroad Human Rights kantoren. Waar je ook stage gaat lopen je zal in staat zijn de kennis die je op je opleiding hebt vergaard toe te passen en meer te leren over de praktijk. Jij kunt zelf aangeven op welk gebied je je tijdens jouw stage in het buitenland wilt richten.

Jouw werkzaamheden als stagiair binnen de rechtsgeleerdheid in het buitenland

Stage mensenrechten rechten buitenland

Op een stage binnen een rechten project kun je veel praktische ervaring opdoen en leren over justitie in het buitenland. In een aantal bestemmingen heeft Projects Abroad zelf een Human Rights kantoor opgezet. Hier kun je volledig meedraaien in verschillende zaken op gebied van mensenrechten. Hier wordt onderscheid gemaakt tussen het geven van juridisch advies en projecten op het gebied van sociale gerechtigheid. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring krijg jij zaken onder je hoede waar je zelf verantwoordelijkheid voor draagt, uiteraard met begeleiding van een lokale advocaat waar nodig.
In andere bestemmingen kun je stage lopen bij een advocatenkantoor waar je je kan focussen op bijvoorbeeld het voorbereiden, controleren en corrigeren van juridische documenten. Je kan te maken krijgen met internationaal recht, arbeidsrecht, contractrecht en nog veel meer gebieden.

Als je een rechten studie volgt, Sociologie studeert of bijvoorbeeld Management Economie en Recht (MER) kun je tijdens een rechten stage volop je ei kwijt. Naast de reguliere activiteiten op het project is er vaak ruimte om binnen jouw studie verder te denken of misschien heb je wel een specifieke stage opdracht. Zo kun je bijvoorbeeld in overleg werken aan een specifiek maatschappelijk onderwerp. Het is ieder geval belangrijk om jouw gewenste werkzaamheden aan ons door te geven zodat je op een passend project geplaatst kunt worden.

Bestemmingen voor een Recht & Mensenrechten stage

Juridische stage buitenland

Als je graag wilt weten in welke bestemmingen jij een Recht & Mensenrechten stage kunt doen en wat dit voor elk land precies inhoudt, kijk dan op de algemene pagina voor Recht & Mensenrechten projecten.

Stage-eisen en begeleiding in het buitenland

Uiteraard zullen we er alles aan doen om eerst de eventuele eisen aan de stage vanuit je studie af te stemmen met onze collega’s in de bestemming, zodat jij er zeker van bent dat je je studiepunten behaald. Projects Abroad zorgt niet alleen voor goede stage begeleiding in het buitenland door een lokaal team ter plaatse, maar helpt stagiairs ook met een goede voorbereiding.

Kijk op de algemene stage pagina voor meer informatie over hoe het allemaal werkt en wat jij moet doen als jij een rechten project als stage in het buitenland wilt doen.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲