You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Een taalcursus volgen naast jouw stage in het buitenland

In veel bestemmingen is het mogelijk om naast de werkzaamheden op je stage ook aan een taal te werken. Zo wordt er in veel bestemmingen een cursus Engels, Spaans of Frans aangeboden en soms ook een lokale vreemde taal. Omdat je tijdens je stage al in het buitenland zal je merken dat je de taal sneller onder de knie krijgt. Je kunt oefenen met de lokale bevolking, op je stage en, indien van toepassing, in je gastgezin. Studeer je één van deze talen of volg je een studie zoals International Business and Languages (IBL). Ook als je geen talenstudie volgt, is de beheersing van een vreemde taal een goede aanvulling op je CV en haal je zo nog meer uit jouw stage in het buitenland. Hieronder beschrijven we jou de mogelijkheden die je hebt voor het volgen van een taalcursus in het buitenland tijdens of vóór je stage.

Een intensieve taalcursus in het buitenland van 2 weken of 3 weken vóór de start van je stage

Kies voor een intensieve cursus van 2 of 4 weken voordat je stage van start gaat: als je meerdere weken blijft, kun je de eerste twee of 4 weken gebruiken voor een taalcursus. Reken op ongeveer 30 lesuren bij 2 weken en 60 lesuren bij 4 weken taalcursus. Je krijgt privéles of les in kleine groepjes. De prijs van de taalcursus is verschillend per bestemming en komt bovenop de prijs van jouw eventuele stage die je na de taalcursus gaat doen.

Een taalcursus van 14, 30 of 60 uur tijdens jouw stage in het buitenland

Taalcursus stage buitenland

Wil je graag meteen aan je stage beginnen en daarnaast elke week een aantal uur een taalcursus volgen, dan kun je kiezen voor drie verschillende pakketten. Het lespakket van 14 lesuren is mogelijk bij een stage van 2 tot 4 weken. Het lespakket van 30 uur is mogelijk bij een stage van 4 tot 8 weken. Het lespakket van 60 uur is mogelijk als je 8 weken of langer gaat stagelopen. Het lesrooster wordt ter plaatse samen met jou afgestemd, zodat je jouw lessen precies wanneer het uit komt in je stage rooster kunt plannen. De prijs hangt samen met het gekozen pakket en de bestemming.

Beschikbare taalcursussen en bestemmingen

Als je graag wilt weten welke talen er beschikbaar zijn en in welke bestemmingen jij een aanvullende taalcursus kunt doen, kijk dan op de algemene pagina voor taalcursussen

Stage lopen in het buitenland

Kijk op de algemene stage pagina voor meer informatie over hoe het allemaal werkt en wat jij moet doen als jij een stage in het buitenland wilt doen.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲