You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Twintigersreis Natuurbehoud project in Mexico

Overzicht
Binnenkort nieuwe data verwacht!
 • Waar: Cuyutlan
 • Type project: Natuurbehoud & Milieu
 • Jouw rol: Help bij de bescherming van bedreigde zeeschildpadden door te assisteren bij de werkzaamheden in een opvangcentrum en te helpen met wetenschappelijk onderzoek.
 • Accommodatie: Gedeeld vrijwilligersappartement
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18-25 jaar

Werk samen met een internationale groep vrijwilligers

Vrijwilligers helpen tijdens de twintigersreis naar Mexico bij de bescherming van zeeschildpadden. o

Als je als vrijwilliger deelneemt aan de Natuurbehoud twintigersreis naar Mexico kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de bescherming van bedreigde zeeschildpad soorten. Stropers vormen het grootste gevaar voor zeeschildpadden in dit gebied, want zij nemen de eieren mee voor ze zijn uitgekomen. Het voornaamste doel van dit project is om zoveel mogelijk eieren te beschermen. Met elk ei dat we kunnen redden en elke jonge schildpad die vrijgelaten kan worden in de oceaan, komen we een stap dichterbij bij het helpen voortbestaan van deze beschermde diersoort.

Het project vindt plaats in een centrum voor de bescherming van schildpadden. Hier neem je deel aan verschillende activiteiten die een directe impact hebben op de bescherming van schildpadden, bijvoorbeeld: het zoeken naar nieuwe eieren tijdens nachtpatrouilles, het overbrengen van eieren naar veilige broedplaatsen, het monitoren van de nesten en het vrijlaten van de jonge schildpadjes in de oceaan. Ook assisteer je bij de dagelijkse zorg voor schildpadden en hagedissen die in het centrum leven, door te helpen bij het schoonmaken van hun hokken en tanks.

Naast je werkzaamheden in het centrum, richt je je ook op wetenschappelijk onderzoek en het verzamelen van data. Het onderzoek gedeelte van het project richt zich voornamelijk op het verzamelen van gegevens over de schildpad nesten op het strand en het monitoren van het gedrag en de diversiteit van wildlife rondom de lokale lagune. Al het onderzoek draagt bij aan langdurig natuurbehoud onderzoek. Als vrijwilliger help je ook één keer per week in het opvangcentrum voor krokodillen, waarbij je helpt bij het verzamelen van biometrische data en het schoonmaken van de opvang.

Ook speel je als vrijwilliger een belangrijke rol bij de bescherming van mangrove ecosystemen. Mangroves zijn van groot belang voor de bescherming van de kustlijn en tegelijkertijd herbergen ze veel verschillende diersoorten en planten.

Werk samen met een internationale groep vrijwilligers

Je werkt tijdens de twintigersreis samen met vrijwilligers van over de hele wereld.

Een verschil maken doe je tijdens deze reis niet alleen. Eén van de leukste aspecten van deze reis is dat je gedurende twee weken samenwerkt en samenwoont met andere internationale twintigers. Zij zijn net zo enthousiast om vrijwilligerswerk te doen op het natuurbehoud project in Mexico als jij. Het is dan ook onvermijdelijk dat je samen bijzondere ervaringen opdoet, herinneringen creëert en vriendschappen sluit die je niet snel zult vergeten.

Als groep werk je deze twee weken nauw samen, bijvoorbeeld bij de volgende taken:

 • Onderhoud van schildpad broedplaatsen, de zorg voor eieren en het loslaten van jonge, pasgeboren schildpadjes in de oceaan.
 • Deelnemen aan nachtpatrouilles om te zoeken naar nieuwe eieren;
 • Schoonmaken van de hokken van krokodillen
 • Tellen en opnemen van verschillende vogelsoorten;
 • Zorg voor iguana hagedissen
 • Het uitvoeren van onderhoudswerk in het opvangcentrum, bijvoorbeeld het verwijderen van vegetatie of verfwerkzaamheden.

Accommodatie & weekendactiviteiten tijdens jouw verblijf

Tijdens het project verblijf je, samen met andere vrijwilligers, in een appartement vlakbij het strand. Het appartement is voorzien van basis faciliteiten. Na een drukke dag kun je in je vrije tijd kun je hier relaxen en socializen met de andere vrijwilligers. Je brengt het weekend door in het stadje Melaque, Jalisco, waar je kunt genieten van de Mexiaanse cultuur en het strand.

Begeleiding

Al onze twintigersreizen worden begeleid door onze lokale collega’s, die het land en het project goed kennen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen ze je op van het vliegveld en ze zijn er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.

Jonger dan 18 jaar of liever geen twintigersreis?

Deze reis wordt speciaal georganiseerd voor jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar op een vaste datum. Ben je jonger dan 18 jaar? Ontdek dan onze jongerenreizen: groepsreizen met vrijwilligerswerk voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Wil je liever niet in een groep reizen of komen de data je niet goed uit? Lees dan meer over het reguliere natuurbehoud project in Mexico.

Enthousiast? Meld je aan!

Wil je graag deelnemen aan deze twintigersreis? Schrijf je in via het online inschrijfformulier. Na je aanmelding nemen we contact met je op en zorgen we dat jouw aanmelding naar de bestemming wordt doorgestuurd. Onze collega’s in het buitenland nemen dan contact met je op, waarna de voorpret kan starten!

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲