You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Twintigersreis Natuurbehoud project in Peru

Overzicht
Beschikbare
data
 • Zondag 1 september 2019 t/m zaterdag 7 september 2019
 • Zondag 8 maart 2020 t/m zaterdag 14 maart 2020
 • Zondag 12 april 2020 t/m zaterdag 25 april 2020
 • Zondag 14 juni 2020 t/m zaterdag 27 juni 2020
 • Zondag 30 augustus 2020 t/m zaterdag 5 september 2020

 • Waar: Taricaya Ecological Reserve & Research Centre (Peruaanse Amazone)
 • Type project: Natuurbehoud & Milieu
 • Jouw rol: Zet je in voor het behoud van het Amazone regenwoud en help bij de bescherming van dier en natuur.
 • Accommodatie: Gedeeld vrijwilligersappartement
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18-25 jaar

Vrijwilligerswerk op het gebied van natuurbehoud in Peru

Tijdens de twintigersreis verblijf je in het Amazone regenwoud van Peru

Als vrijwilliger op het natuurbehoud project in Peru werk je in het hart van het Peruaanse Amazone regenwoud, waar je een belangrijke bijdrage levert aan het behoud van de zeldzame flora en fauna. Je bent dagelijks betrokken bij allerlei activiteiten op het gebied van natuurbehoud in het Taricaya natuurreservaat. Deze twintigersreis biedt je een unieke kans om meer te leren over natuurbehoud in Zuid-Amerika en je kunt ervaren hoe het is om te leven en te werken in het regenwoud.

Tijdens jouw tijd in Peru help je samen met de andere vrijwilligers bij allerlei verschillende werkzaamheden, bijvoorbeeld onderzoek naar biodiversiteit en het observeren van reptielen, amfibieën, vlinders en vogels. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een bewegingsgevoelige camera en doe je waarnemingen vanuit het hoogste boomkronen pad in Zuid-Amerika. Ook ben je betrokken bij het taggen van vogels, het tracken van een groep gerehabiliteerde slingerapen, het onderhoud van wandelpaden en werkzaamheden op de landbouwgrond binnen het reservaat.

Ook maken werkzaamheden in het opvangcentrum voor wilde dieren een belangrijk deel uit van het project. De dieren die hier leven hebben veel zorg nodig en jij kunt o.a. helpen bij het voeden en het onderhouden van hun verblijven. Mocht je creatief zijn ingesteld, dan kun je ook deelnemen aan de bewerking van mahoniehout, afkomstig van de plantage in het reservaat.

Werk samen met een internationale groep vrijwilligers

Een verschil maken doe je tijdens deze reis niet alleen. Eén van de leukste aspecten van deze reis is dat je gedurende twee weken samenwerkt en samenwoont met andere internationale twintigers. Zij zijn net zo enthousiast om vrijwilligerswerk te doen op het natuurbehoud project in Peru als jij. Het is dan ook onvermijdelijk dat je samen bijzondere ervaringen opdoet, herinneringen creëert en vriendschappen sluit die je niet snel zult vergeten.

Tijdens je project zullen de werkzaamheden per dag verschillen. Regelmatig worden nachtwandelingen georganiseerd en ook heb je de mogelijkheid om met de lokale medewerkers en de andere vrijwilligers in het regenwoud te kamperen.

Accommodatie & weekendactiviteiten tijdens jouw verblijf

Tijdens de twintigersreis naar Peru help je mee bij behoud van flora en fauna

Je verblijft tijdens het project samen met andere vrijwilligers in een gedeelde accommodatie binnen het natuurreservaat. Je vrije tijd kun je doorbrengen in de lodge, je kunt deelnemen aan de wekelijkse workshops over verschillende aspecten van natuurbehoud. Op vrijdagavonden worden voetbalwedstrijden georganiseerd en in het weekend kun je samen met de andere vrijwilligers nabijgelegen dorpen verkennen of relaxen in de lodge.

Begeleiding

Al onze twintigersreizen worden begeleid door onze lokale collega’s, die het land en het project goed kennen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen ze je op van het vliegveld en ze zijn er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.

Jonger dan 18 jaar of liever geen twintigersreis?

Deze reis wordt speciaal georganiseerd voor jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je jonger dan 18 jaar? Ontdek dan onze jongerenreizen: groepsreizen met vrijwilligerswerk voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Wil je liever niet in een groep reizen of komen de data je niet goed uit? Lees dan meer over het reguliere natuurbehoud project in Peru.

Enthousiast? Meld je aan!

Wil je graag deelnemen aan deze twintigersreis? Schrijf je in via het online inschrijfformulier. Na je aanmelding nemen we contact met je op en zorgen we dat jouw aanmelding naar de bestemming wordt doorgestuurd. Onze collega’s in het buitenland nemen dan contact met je op, waarna de voorpret kan starten!

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲