You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Twintigersreis Sociaal & Samenlevingsproject in Nepal

Overzicht
Beschikbare
data
  • Zondag 8 december 2019 t/m zaterdag 21 december 2019

  • Waar: Kathmandu
  • Type project: Sociaal & Samenleving
  • Jouw rol: Assisteer in lokale zorgcentra en help kinderen uit kansarme gezinnen door educatieve activiteiten voor hen te organiseren
  • Accommodatie: Gedeelde vrijwilligersaccommodatie
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten.
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18-25 jaar

Vrijwilligerswerk binnen de sociale zorg in Nepal

Ontdek tijdens de twintigersreizen de cultuur van Nepal en help mee in een kinderopvangcentrum

Nepal is één van de armste landen in de wereld en staat voor vele sociale en economische uitdagingen. Vrijwilligers kunnen helpen deze uitdagingen aan te gaan door ondersteuning te bieden aan de lokale bevolking.

Het Sociaal & Samenlevingsproject is gevestigd in Kathmandu en is opzoek naar vrijwilligers die kunnen assisteren in lokale zorgcentra voor kinderen uit kansarme gezinnen. Hier neem je deel aan educatieve activiteiten zoals lezen, het aanleren van de basis van de Engelse taal en het spelen van leerzame spellen met de kinderen. Je leert hen ook over algemene gezondheidsproblemen en moedigt ze aan om hygiënisch te zijn door ze te stimuleren regelmatig hun handen te wassen en hun tanden te poetsen.

Werk samen met een internationale groep vrijwilligers

Een verschil maken doe je tijdens deze reis niet alleen. Eén van de leukste aspecten van deze reis is dat je gedurende twee weken samenwerkt en samenwoont met andere internationale twintigers. Zij zijn net zo enthousiast om vrijwilligerswerk te doen op het Sociaal & Samenlevingsproject in Nepal als jij. Het is dan ook onvermijdelijk dat je samen bijzondere ervaringen opdoet, herinneringen creëert en vriendschappen sluit die je niet snel zult vergeten.

Accommodatie & weekendactiviteiten

Help in een kinderdagverblijf en ontdek een nieuwe cultuur tijdens het Sociaal & Samenlevingsproject voor jongvolwassenen.

Gebruik jouw twee weken in Nepal om de natuur en cultuur van het land mee te maken. Je deelt een accommodatie met vrijwilligers van over de hele wereld. Dit geeft jou de kans om nieuwe – misschien wel levenslange - vriendschappen te sluiten, terwijl je werkt aan het project en het land ontdekt. De accommodatie is dicht bij het zorgcentrum en vervoer van en naar het project wordt dagelijks geregeld.

Tijdens de reis heeft elke dag een duidelijk tijdsschema en in de avonden en het weekend zijn extra activiteiten gepland, zodat je alles uit je reis kunt halen. Een bezoek aan Nepal is immers niet compleet zonder dat je, samen met de andere vrijwilligers, de prachtige landschappen en het drukke stadsleven hebt ontdekt: loop door de eeuwenoude tempels, maak wandeltochten, bezoek Chitwan National Park, ga op zoek naar souvenirs op de lokale markten of oefen samen een traditionele dans.

Begeleiding

Al onze twintigersreizen worden begeleid door onze lokale collega’s, die het land en het project goed kennen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen ze je op van het vliegveld en ze zijn er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.

Jonger dan 18 jaar of liever geen twintigersreis?

Deze reis wordt speciaal georganiseerd voor jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je jonger dan 18 jaar? Ontdek dan onze jongerenreizen: groepsreizen met vrijwilligerswerk voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Wil je liever niet in een groep reizen of komen de data je niet goed uit? Lees dan meer over de reguliere sociale projecten in Nepal.

Enthousiast? Meld je aan!

Wil je graag deelnemen aan deze twintigersreis? Schrijf je in via het online inschrijfformulier. Na je aanmelding nemen we contact met je op en zorgen we dat jouw aanmelding naar de bestemming wordt doorgestuurd. Onze collega’s in het buitenland nemen dan contact met je op, waarna de voorpret kan starten!

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲