You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Twintigersreis Sociaal & Samenlevingsproject in Peru

Overzicht
Binnenkort nieuwe data verwacht!
  • Waar: Cusco
  • Type project: Sociaal & Samenleving
  • Jouw rol: Assisteer lokaal personeel bij de opvang en verzorging van kinderen en geef hen de een-op-een aandacht die ze nodig hebben. Ook help je mee in een verzorgingscentrum voor ouderen.
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18-25 jaar

Vrijwilligerswerk binnen de sociale zorg in Peru

Jouw hulp is nodig in zorgcentra in Peru

Door deel te nemen aan deze twintigersreis naar Peru krijg je de kans om dit prachtige land op een bijzondere manier te leren kennen. Tijdens deze reis zet je je samen met een groep internationale vrijwilligers in voor het Sociaal & Samenlevingsproject. Zorgcentra zitten verlegen om jouw hulp en jij kunt de lokale begeleiders en docenten helpen bij het stimuleren, aanmoedigen van de kinderen en het bieden van dagelijkse ondersteuning.

Als vrijwilligers assisteer je in het klaslokaal en help je met het creëren van educatief lesmateriaal dat ook nog gebruikt kan worden lang nadat jij bent vertrokken. Jouw rol zal per dag verschillen, dit kan bijvoorbeeld zijn het aanleren van goede hygiëne en het spelen van educatieve spellen, maar ook het ondersteunen van de lokale docenten en verzorgers. Het geven van een-op-een aandacht aan de kinderen moedigt sociale interactie aan en helpt om de sterke en zwakke punten in hun ontwikkeling te ontdekken. Tijdens dit tweeweekse project breng je ook een bezoek aan een verzorgingscentrum voor senioren en help je bij de zorg voor hen.

Bij aankomst in Peru krijg je enkele basislessen in de Spaanse taal, zodat je beter kunt communiceren met de kinderen, ouderen en je gastgezin.

Werk samen met een internationale groep vrijwilligers

Een verschil maken doe je tijdens deze reis niet alleen. Eén van de leukste aspecten van deze reis is dat je gedurende twee weken samenwerkt en samenwoont met andere internationale twintigers. Zij zijn net zo enthousiast om vrijwilligerswerk te doen op het Sociaal & Samenlevingsproject in Peru als jij. Het is dan ook onvermijdelijk dat je samen bijzondere ervaringen opdoet, herinneringen creëert en vriendschappen sluit die je niet snel zult vergeten.

Accommodatie & weekendactiviteiten.

Je brengt samen met de groep internationale vrijwilligers een bezoek aan Machu Picchu.

Tijdens je project verblijf je bij een gastgezin, samen met andere vrijwilligers van over de hele wereld. Zo kun je je onderdompelen in de Peruaanse cultuur. Maaltijden worden doordeweeks bereid door jouw gastgezin en tijdens de weekenden en uitstapjes kan je genieten van de diverse lekkere gerechten die Peru je te bieden heeft.

Het Zuid-Amerikaanse land geeft veel om hun natuurlijke en archeologische wonderen, waaronder prachtige kathedralen en religieuze constructies. Om alles uit je reis te halen, organiseren de lokale medewerkers doordeweeks allerlei sociale activiteiten en in het weekend nemen ze je mee naar allerlei bezienswaardigheden. Samen bezoek je onder andere levendige markten die verspreid in en rondom Cusco, de warmwaterbronnen van Aguas Calientes en – uiteraard - Machu Picchu.

Begeleiding

Al onze twintigersreizen worden begeleid door onze lokale collega’s, die het land en het project goed kennen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen ze je op van het vliegveld en ze zijn er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.

Jonger dan 18 jaar of liever geen twintigersreis?

Deze reis wordt speciaal georganiseerd voor jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je jonger dan 18 jaar? Ontdek dan onze jongerenreizen: groepsreizen met vrijwilligerswerk voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Wil je liever niet in een groep reizen of komen de data je niet goed uit? Lees dan meer over de reguliere sociale projecten in Peru.

Enthousiast? Meld je aan!

Wil je graag deelnemen aan deze twintigersreis? Schrijf je in via het online inschrijfformulier. Na je aanmelding nemen we contact met je op en zorgen we dat jouw aanmelding naar de bestemming wordt doorgestuurd. Onze collega’s in het buitenland nemen dan contact met je op, waarna de voorpret kan starten!

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲