You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Twintigersreis Sociaal & Samenlevingsproject in Sri Lanka

Overzicht
Beschikbare
data
  • Zondag 1 december 2019 t/m zaterdag 14 december 2019
  • Zondag 12 juli 2020 t/m zaterdag 25 juli 2020
  • Zondag 29 november 2020 t/m zaterdag 12 december 2020

  • Waar: Negombo, Moratuwa, Panadura, Wadduwa en Kalutara
  • Type project: Sociaal & Samenleving
  • Jouw rol: Help de Sri Lankaanse kinderen bij hun ontwikkeling door ze spelenderwijze nieuwe vaardigheden bij te brengen
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18-25 jaar

Vrijwilligerswerk binnen de sociale zorg in Sri Lanka

Tijdens de twintigersreis naar Sri Lanka help je mee op kinderdagverblijven en ontdek je een nieuwe cultuur.

Sri Lanka staat bekend om de prachtige uitzichten, tropische stranden, natuurparken en de grote diversiteit in culturen. Het land kampt echter ook met veel uitdagingen. Zo blijft armoede voor veel inwoners een probleem. Door mee te doen aan dit gestructureerde, tweeweekse vrijwilligersproject in Sri Lanka draag je bij aan een waardevol project en maak je een positief verschil in de levens van lokale jongeren.

Als vrijwilliger werk je in kinderdagverblijven en zorgcentra, waar je helpt bij het ontwikkelen van een goede basis voor het leerproces van kinderen. Je doet mee aan de dagelijkse activiteiten in jouw kinderdagverblijf of zorgcentrum, je helpt de lokale docenten en bent betrokken bij het organiseren en uitvoeren van knutselopdrachten. Ook het spelen van spelletjes en het zingen van liedjes zal deel uitmaken van je verantwoordelijkheden. Voor dit project moet je een passie hebben voor en toegewijd zijn om met kinderen te werken en we moedigen je aan om gebruik te maken van de aanwezige middelen om de dagen zo leuk, leerzaam en stimulerend mogelijk te maken voor elk kind.

Werk samen met een internationale groep vrijwilligers

Een verschil maken doe je tijdens deze reis niet alleen. Eén van de leukste aspecten van deze reis is dat je gedurende twee weken samenwerkt en samenwoont met andere internationale twintigers. Zij zijn net zo enthousiast om vrijwilligerswerk te doen op het Sociaal & Samenlevingsproject in Sri Lanka als jij. Het is dan ook onvermijdelijk dat je samen bijzondere ervaringen opdoet, herinneringen creëert en vriendschappen sluit die je niet snel zult vergeten.

Accommodatie & weekendactiviteiten

Tijdens jouw twintigersreis heb je niet alleen plezier met de lokale kinderen, maar ook met internationale leeftijdsgenoten.

Tijdens jouw project verblijf je bij een gastgezin. Dit is bij uitstek de manier om de lokale cultuur te leren kennen, want zij kunnen je alles vertellen over het dagelijkse leven in Sri Lanka.

Tijdens de reis heeft elke dag een duidelijk tijdsschema en in de avonden en het weekend zijn extra activiteiten gepland, zodat je alles uit je reis kunt halen. Voor een volledig Sri Lankaans avontuur zal je een bezoek brengen aan bekende monumenten, zoals de oude stad Sigiriya, en uitstapjes doen naar bijvoorbeeld de stad Kandy.

Begeleiding

Al onze twintigersreizen worden begeleid door onze lokale collega’s, die het land en het project goed kennen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen ze je op van het vliegveld en ze zijn er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.

Jonger dan 18 jaar of liever geen twintigersreis?

Deze reis wordt speciaal georganiseerd voor jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je jonger dan 18 jaar? Ontdek dan onze jongerenreizen: groepsreizen met vrijwilligerswerk voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Wil je liever niet in een groep reizen of komen de data je niet goed uit? Lees dan meer over de reguliere sociale projecten in Sri Lanka.

Enthousiast? Meld je aan!

Wil je graag deelnemen aan deze twintigersreis? Schrijf je in via het online inschrijfformulier. Na je aanmelding nemen we contact met je op en zorgen we dat jouw aanmelding naar de bestemming wordt doorgestuurd. Onze collega’s in het buitenland nemen dan contact met je op, waarna de voorpret kan starten!

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲