You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Volwassenenreis Natuurbehoud & Samenlevingsproject in Ecuador

Overzicht
Beschikbare
data
  • Zondag 3 november 2019 t/m zaterdag 16 november 2019
  • Zondag 1 november 2020 t/m zaterdag 14 november 2020

  • Waar: San Cristobal, Galapagos eilanden
  • Type projecten: Natuurbehoud & Milieu
  • Jouw rol binnen dit project: Help mee bij de bescherming van de flora en fauna op het eiland en biedt een helpende hand bij renovatie werkzaamheden op scholen en speelplaatsen.
  • Accommodatie: In een vrijwilligershuis
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen

In Ecuador ben je als 50-plusser meer dan welkom voor een bijzondere groepsreis met vrijwilligerswerk gericht op natuur en sociale zorg voor kinderen op de unieke Galapagoseilanden. Tijdens deze volwassenenreis werk je samen met andere gelijkgestemde vrijwilligers van jouw leeftijd. Je hebt geen specifieke ervaring nodig om aan het project te kunnen deelnemen. Met inzet en enthousiasme kun jij een verschil te maken.

Werkzaamheden tijdens de groepsreis voor volwassenen

Vrijwilligers bij het natuurbehoud project op de Galapagos eilanden

Tijdens deze volwassenenreis verdeel je je tijd tussen het Natuurbehoud project en het Samenlevingsproject. De Galapagos eilanden zijn een van de meeste bijzondere gebieden op aarde als het gaat om dier- en plantensoorten. Door de afgelegen en geïsoleerde ligging vind je er vele unieke soorten flora en fauna. Je werkt nauw samen met het Galapagos National Park, waar je helpt met verschillende doorlopende projecten. Het doel is hulp te bieden bij het verwijderen van uitheemse soorten, het monitoren van dierenpopulaties op de eilanden en het schoonhouden van de stranden. Preventie is natuurlijk essentieel bij natuurbehoud; help daarom ook mee om workshops voor te bereiden om de lokale bevolking meer te leren over allerlei onderwerpen rondom het milieu.

Voor het samenlevingsproject helpen vrijwilligers bij het renoveren en schilderen van klaslokalen, het ontwerpen en maken van muurschilderingen en onderhoudswerkzaamheden op speelplaatsen.

Accommodatie en vrije tijd tijdens de volwassenenreis in Ecuador

Gedurende jouw tijd in het buitenland verblijf je met de andere vrijwilligers in een vrijwilligershuis. In de avonden en het weekend zullen er door de medewerkers van Projects Abroad culturele en vrijetijdsactiviteiten georganiseerd worden. Samen met de andere vrijwilligers ga je bijvoorbeeld eilandhoppen en ontdek je prachtige plekken op de unieke Galapagos Eilanden.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Na inschrijving helpt de Volunteer Advisor van Ecuador jou verder met alle voorbereidingen.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Niet boven de 50 jaar, maar wel interesse in de volwassenenreis?

Deze reis is speciaal samengesteld voor de oudere vrijwilliger, bij voorkeur van boven de 50 jaar oud. Ben je nog geen 50 maar wel ouder dan 25 jaar en zou je toch graag aan deze reis willen deelnemen, dan is dat zeker mogelijk.

Andere mogelijkheden voor vrijwilligerswerk

Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum van de volwassenenreis niet goed uit? Kijk dan bij onze reguliere vrijwilligersprojecten voor alle leeftijden. Hier zal je ook genoeg andere vrijwilligers ontmoeten en kun je zelf de duur en je start- en einddatum bepalen.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲