You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Groepsreizen voor vrijwilligerswerk in het buitenland

Fondsenwerving

Jullie hebben besloten dat jullie vrijwilligerswerk in het buitenland willen gaan doen. Super! Jullie vragen je nu misschien nog af, hoe jullie het geld voor de reis bij elkaar gaan krijgen? Dat lijkt een hele opgave, maar geen paniek! Wij denken met jullie mee en hebben een uitgebreide fondsenwervingsgids voor jullie opgesteld, hier onder alvast enkele tips.

Maak een plan

Vrijwilligers maken plezier tijdens vrijwilligerswerk

Ga niet meteen een sponsoractie op touw zetten, maar begin bij het begin: Maak samen een plan van aanpak. Willen jullie geld inzamelen om jullie reis te bekostigen, of om een extra bijdrage te kunnen leveren? Onderzoek samen hoeveel jullie nodig hebben en in hoeveel tijd jullie dit willen verzamelen. Stel realistische doelen op en houd goed de voortgang bij.

Neem een bijbaantje

Onderschat nooit wat je met een simpel bijbaantje zelf kan bijverdienen. Een krantenwijk, de lokale supermarkt, of oppassen op de buurkinderen, wanneer je € 5 per uur verdient en twee keer in de week 4 uur werkt, dan verdien je per week al € 40,-. Dat telt dan verder op naar zo'n € 160,- per maand tot € 2080,- in een jaar!

Sponsoring door bedrijven

Veel bedrijven zijn bereid om aan sponsoring te doen, als jullie ze op de juiste manier benaderen. In de gids vinden jullie tips die jullie zullen helpen een goede brief te schrijven. Voordat jullie contact op gaan nemen met bedrijven en organisaties, stel dan eerst voor jullie zelf de volgende vragen:

  • Speelt het bedrijf een belangrijke rol in de omgeving, school of universiteit?
  • Heeft het bedrijf raakvlak met of belang bij jullie project of bestemming?
  • Kunnen jullie hen meer naamsbekendheid bieden door hen te noemen in jullie promotionele activiteiten voor de sponsoracties?

Sponsoracties

Vrijwilliger schenkt donatie aan Sociaal vrijwilligersproject

Sponsoracties vergen wat tijd en een goede planning, maar ze kunnen een hoop opleveren. Maak posters, email vrienden en familie en deel jullie evenement(en) op social media om zo veel mogelijk steun te vragen. Betrek ook de media erbij, benader bijvoorbeeld de lokale krant of het regionale radiostation. Dit levert publiciteit op voor de sponsors en voor jullie sponsoractie.

Maak gebruik van ieder zijn netwerk en jullie eigen talenten, kennen jullie iemand die in een bandje speelt, of speel je zelf een instrument? Misschien kan een van jullie goed koken of taarten bakken? Onze fondsenwervingsgids staat vol met leuke en inventieve ideeën. Het zal jullie laten zien dat het helemaal niet zo moeilijk is om iets te verzinnen en dat het vooral ook erg leuk kan zijn!

Onthoud dat jullie creativiteit, motivatie en een goede planning de sleutel zijn tot succesvol fondsenwerven en het komt helemaal goed.

Succes en veel plezier!

Vrijwilligerservaring Karlijn Kemmeren
Karlijn Kemmeren (Sociaal project Tanzania)
Vlak voor mijn vertrek terug naar Nederland, vertelde ik Mama Nora dat ik haar graag waterleidingen zou willen geven. Haar reactie raakte me; ze viel stil omdat ze het zich niet leek te beseffen, maar toen het eenmaal tot haar doordrong begon ze er op los te fantaseren wat dit zou veranderen en wat ze de kinderen hierdoor allemaal zou kunnen bieden. Ik ben nog nooit zo blij geweest iemand iets te kunnen geven. Lees meer…

Willen jullie graag onze volledige fondsenwervingsgids ontvangen, vul dan onderstaand formulier in.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲