You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Ryan Potter - Groepsreis op maat, Geneeskunde in Tanzania

  • Groep:Methodist College
    Arusha
  • Leeftijd:17-18 jaar
  • Groepsgrootte:5 studenten
  • Project:Geneeskunde
  • Locatie:Arusha, Tanzania

Voor vertrek

Medical Outreach

Ik leerde Projects Abroad kennen door een informatie bijeenkomst op mijn school. Ik voelde me al snel aangetrokken tot de organisatie en wat zij voor ons konden doen. Vrijwel direct nadat we er over gehoord hadden, hebben we een groep mensen samengesteld en begonnen we met het fondsenwerven. In het begin was het moeilijk om het eens te zijn over naar welke bestemming we wilden gaan, maar het werd al snel duidelijk dat Tanzania, een land heel anders dan onze eigen, dat vol met cultuur en traditie zit, de juiste bestemming voor ons zou zijn!

Aankomst in Tanzania

Om onze reis te beginnen moesten mijn vrienden, Daniel, Julia, Sarah en ik een lange en vermoeiende 20 uur wachten op Istanbul Airport. We hadden er erg zin in maar we wisten niet zo goed was ons te wachten stond als we in Tanzania aan zouden komen. Arusha zelf was erg druk, gevuld met hele gastvrije en vriendelijke mensen. Na een lange reis werden we opgehaald door onze coördinator Clementina, waar we gelijk goed mee op konden schieten. Bij ons gastgezin maakte Sarah, Daniel, Monica en baby Brian het ons gemakkelijk om ons aan te passen door ons kennis te laten maken met verschillende heerlijke Tanzaniaanse gerechten!

Volunteers in Tanzania

Bij het ziekenhuis

We brachten de meeste uren door bij het Mount Meru Hospital. Onze tijd daar was erg waardevol. We hebben een aantal workshops bij gewoond zoals een workshop over TB en Malaria, Tropische ziektes, HIV/aids en verschillende workshops. Deze workshops gaven ons inzicht in hoe ziekenhuizen in derde wereld landen te werk gaan en hoe deze ziektes ernstige invloeden op de bevolking hebben. Na de workshop gingen we op zaalronden met de artsen en konden we de patiënten zien, terwijl de dokter hun symptomen, oorzaken en behandelingen uitlegde. Hoewel het een hele interessante ervaring was, was het soms ook moeilijk omdat we vaak patiënten zagen die op sterven lagen.

Medical Outreach

Tanzania

We hadden het geluk om tijd door te brengen bij een Masaai school, waar we de kinderen het belang leerden van het wassen van je eten, je handen en dat je water moet koken voordat je het kunt drinken. Deze simpele levenslessen waren niet altijd makkelijk om aan de kinderen uit te leggen omdat zij bijna geen Engels spraken. Maar met behulp van posters, die we eerder gemaakt hadden, konden we toch een leuke ochtend met de kinderen doorbrengen. Wat me opviel was hoe blij en dankbaar deze kinderen waren toen wij daar waren, ook al waren veel van hen heel arm. Ik heb nog nooit zo veel glimlachende gezichtjes gezien en ik spreek voor heel de groep als ik zeg dat ons bezoek aan de school een onvergetelijke ervaring was! De medische outreaches waren een belangrijk onderdeel van onze tijd in Tanzania. We brachten twee dagen door met het verspreiden van medicijnen in verschillende delen van het land (met behulp van verpleegkundigen), ook gaven we consultaties en ontmoetten we de lokale bevolking, waar we korte gesprekjes mee konden voeren omdat we ondertussen de basis van de lokale taal geleerd hadden!

Het weekend

Een reis naar Afrika zou niet compleet zijn zonder een safari en wij hadden de kans om een dag in het mooie Tarangire National Park door te brengen! We werden opgehaald door open jeeps en reden door het park langs eindeloos veel dieren en ongelofelijke landschappen, we zagen zelfs een leeuw zijn prooi aanvallen! En alsof dat al niet genoeg was, zijn we de volgende dag langs de Mount Meru watervallen gewandeld! We kregen ook de kans om het Maasai dorp te bezoeken en hun manier van leven te zien.

Reflectie

Safari

Er zijn niet genoeg woorden om mijn geweldige tijd in Tanzania te beschrijven. Zodra ik terug thuis was wilde ik gelijk weer terug gaan. Ook al miste ik de comfort van mijn eigen huis, was het wel een geweldige kans en genoot ik van elke minuut! Ik wil iedereen van Projects Abroad bedanken die ons geholpen heeft om de reis zo goed mogelijk te laten verlopen! We hebben ontzettend veel gelachen en ik heb vrienden gemaakt waar ik nog voor een lange tijd contact mee hoop te hebben. Ik zou Tanzania zonder twijfel aanraden!

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲