You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Groepsreis Haaienbescherming project in Fiji

Overzicht
 • Wie?Groepen vanaf 5 personen, vanaf 16 jaar of ouder
 • Wanneer?Flexibel, projecten hebben geen vaste startdata
 • Waar?Pacific Harbour in Fiji

Duiken bij Natuurbehoud & Milieu project Fiji

Door deel te nemen aan het Haaienbescherming project in Fiji kunnen jullie een groot verschil maken in de bescherming van verschillende haai soorten. Fiji heeft wereldberoemde eilanden met zandstranden en heldere wateren en bied de kans om te werken aan een unieke haaienbescherming project samen met wetenschappers en haai onderzoek deskundigen.

Duiken met haaien

Dit project is geschikt voor een ieder met een passie voor de onderwaterwereld en de natuur. Het haaien beschermingsproject biedt jullie de kans om van dichtbij kennis te maken met enkele van de meest bedreigde en onbegrepen diersoorten in de wereld.

Vrijwilligers op dit project zetten zich in voor het werk van internationaal erkende wetenschappers op het gebied van haaienonderzoek, waardoor zij direct betrokken zijn bij wetenschappelijk onderzoek naar haaien. Daarnaast zetten vrijwilligers zich in binnen de lokale gemeenschap door het herbeplanten van de mangrovebossen, recycle programma's en het geven van voorlichting over haaien. De vrijwilligers en het project vallen onder de supervisie van een lokale marine bioloog en ons lokale personeel. Er wordt ook samengewerkt en informatie gedeeld met andere lokale en internationale natuurbehoud organisaties, waaronder het WWF Global Shark Programme.

Om als vrijwilligers aan het natuurbehoud project in Fiji deel te nemen, hoeven jullie geen ervaring te hebben met duiken of met onderzoek naar haaien. Wel is het belangrijk dat jullie goed kunnen zwemmen en in een goede gezondheid verkeren, om te kunnen (leren) duiken. Ook is het belangrijk dat jullie de Engelse taal beheersen, om het meeste uit het project te halen. Als jullie niet mogen of willen duiken, is dit geen geschikt project voor jullie.

Onderzoek naar haaien

Wanneer jullie nog niet eerder hebben gedoken zullen jullie tijdens de eerste twee weken van dit project je PADI Open Water certificaat gaan halen, welke is inbegrepen in de projectprijs. Als je dit certificaat (of een equivalent hiervan) al bezit, dan doe je PADI Advanced cursus. Na het behalen van een duikbrevet zal je het Project Aware Shark Conservation Diver brevet gaan behalen. Heb jij al het PADI Advanced brevet of hoger behaald, dan zal je meteen in de eerste week de Project Aware Shark Specialty cursus gaan doen en krijg je tijdens je project een extra Shark Feed Dive aangeboden.

Het project is gevestigd in Pacific Harbour, aan de zuidkust van Fiji’s grootste eiland, Viti Levu, zo'n 3 uur vanaf Nadi. Vrijwilligers verblijven in een groepsaccommodatie. Tijdens jullie verblijf in Fiji zullen jullie ook meer leren over de cultuur.

Ervaringen

Ervaringen van groepsreizen op maat

Vrijwilligers samen op het bouwproject in Senegal

Veel van onze vrijwilligers schrijven na hun project een ervaringsverhaal om zo anderen te informeren en inspireren. Natuurlijk zijn er ook verhalen van groepen die met ons op reis zijn geweest. Hierdoor krijgen jullie een beter idee bij wat jullie te wachten staat.

Ervaringsverhalen van groepsreizen op maat

 • Ackwort School 

 • Groep :Ackwort School
  Leeftijd :16-17 jaar
  Groepsgrootte :8 studenten en 1 docent
  Project :Sociaal & Samenleving
  Locatie :Arusha, Tanzania

 • St. Anne’s Catholic High School 

 • Groep :St. Anne’s Catholic High School
  Leeftijd :15-17 jaar
  Groepsgrootte :9 studenten en 1 docent
  Project :Sociaal & Natuurbehoud
  Locatie :Heredia en Barra Honda, Costa Rica

 • Methodist College 

 • Groep :Methodist College
  Leeftijd :17-18 jaar
  Groepsgrootte :5 studenten
  Project :Geneeskunde
  Locatie :Arusha, Tanzania

 • Calder High Sixth Form 

 • Groep :Calder High Sixth Form
  Leeftijd :17-20 jaar
  Groepsgrootte :12 studenten en 3 docenten
  Project :Sociaal & Samenlevingsproject
  Locatie :Colombo, Sri Lanka

 • Anglia Scouts 

 • Groep :Anglia Scouts
  Leeftijd :15 – 21 jaar
  Groepsgrootte :9 scouts en 3 begeleiders
  Project :Sociaal & Natuurbehoud project
  Locatie :Heredia en Barra Honda National Park, Costa Rica

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲