You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Mae Smith - Groepsreis op maat, Sociaal & Samenleving in Tanzania

  • Groep:Ackwort School
    Arusha
  • Leeftijd:16-17 jaar
  • Groepsgrootte:8 studenten en 1 docent
  • Project:Sociaal & Samenleving
  • Locatie:Arusha, Tanzania

Voor vertrek

Mae Smith

Nog nooit had ik er over nagedacht om naar Afrika te gaan totdat ik over Projects Abroad hoorde. Ik aarzelde geen moment om bij de groep aan te sluiten en te helpen op welke manier ik ook kon. Voordat we vertrokken moesten we veel voorbereiden, zoals fondsenwerving, het krijgen van inentingen en we moesten ook ontdekken hoe we onze doelstellingen in Tanzania zouden gaan bereiken. De voorbereiding duurde weken lang, we hebben kinderen geschminkt, beurzen en voetbalevenementen georganiseerd om geld op te halen. Ik maakte deel uit van een groep van 9 jongens en meiden. Doordat we allemaal individuen zijn, met eigen kennis en talenten, werkten we gedurende 2 weken goed samen. We waren ons bewust van de enorme impact die we konden hebben op het leven van anderen.

Aankomst in Tanzania

Na 3 vluchten te hebben genomen om in Tanzania te komen, waren we eindelijk in Kilimanjaro geland. Bij aankomst zagen we onze supervisors. Ik ben nog nooit door zulke blije en gastvrije mensen verwelkomd! Ik voelde me al gelijk veilig. We gingen op een 2 uur durende reis naar ons gastgezin. Zij waren ook zó gastvrij en voordat we het wisten waren we al hun taal aan het leren.
We hadden eerst een hele dag om ons gastgezin te leren kennen. We praatten vooral met de kinderen, Brian en Brittany, en de oma Mama. Ze waren zo geïnteresseerd in onze achtergrond en waar we vandaan kwamen. Wij waren ook geïnteresseerd in hun achtergrond en wat zij anders deden. Nasema en ik raakten betrokken bij hun modetrends en lieten ons haar door een paar meiden vlechten. Op diezelfde dag gingen we naar het weeshuis om de kinderen te ontmoeten en te leren kennen. We zouden veel tijd met ze doorbrengen in de komende 2 weken.

Het project

Mae Smith

Ons project was het bouwen van een kippenhok voor het weeshuis. We maakten een betonnen schuur om 90 kippen binnen te houden. Voor mij persoonlijk, was naar het weeshuis soms best emotioneel. Het liet zien hoeveel ik heb om dankbaar voor te zijn en hoe weinig zij hebben en daar blij mee zijn. Bovendien motiveerde dit mij om ze te helpen en om het kippenhok te bouwen. Gedurende 10 dagen hebben we gewerkt aan het opbouwen van het kippenhok, zodat de kinderen een groter aanbod van voedsel hebben. Er waren een aantal dingen aan kippenhok dat wij niet konden doen omdat we daar geen vaardigheid in hebben, zoals het dak erop zetten.
Terwijl we aan het wachten waren op een aannemer om het dak af te laten maken, gingen we het weeshuis versieren door het op te fleuren en huiselijker te maken. We twijfelden of we het wel op tijd af zouden krijgen, maar het lukte toch. Ik heb nooit zoveel blije gezichten bij elkaar gezien. De groep en ik waren heel trots op het afmaken van de decoratie en het feit dat we een goede daad hebben kunnen verrichten. De kinderen waren van vreugde aan het rondrennen en plaatste de 90 kippen in het hok. We hebben de opdrachten van de projecten niet echt gesplitst. We hebben het gewoon allemaal door elkaar gedaan. We hebben gezongen en gespeeld. Tegelijkertijd leerden we de kinderen een beetje Engels. Zo konden de kinderen zich beter vermaken. Mae Smith

Het weekend

In het weekend konden we leuke uitstapjes maken. We zijn één dag op safari geweest. Het was geweldig! We hebben in een jeep gereden en het was een erg gezellige en grappige dag. Een aap kwam in de jeep (niemand was in de jeep op het moment) en stal een pakje koekjes van één van de jongens, rende weg en ging ze voor ons neus opeten. We zagen zoveel dieren in hun leefgebied. Het was fantastisch. Er waren olifanten, zebra’s, giraffen etc. We waren erg moe toen we terug kwamen, maar het was een schitterende dag. De volgende dag gingen we naar een Masaai dorp. De levensstijl die ze daar hebben is zo anders.

Reflectie

Mae Smith

Het gevoel van het gaan naar de andere kant van de wereld en het helpen van zoveel mensen, er is geen beter gevoel dan dat. De groep en ik konden op de terugweg vanuit Tanzania niet stoppen met praten over de ervaringen die we hadden opgedaan. We waren al gelijk aan het praten over dat we terug willen naar het weeshuis om te zien hoeveel baat ze nu hebben bij het kippenhok. Ik ben zo blij dat ik de kans, die Projects Abroad en de groep, mij heeft aangeboden, heb aangenomen. De reis heeft mijn kennis verbreed en heeft de interesse in de cultuur van de Masaai bij mij opgewekt. Het heeft me geholpen om te beseffen dat niet iedereen hetzelfde is en dat als ergens hulp nodig is, en je de kans hebt om te helpen, dat je dat met beide handen moet aannemen.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲