Projects Abroad volunteers take a break by the Belize sign during their volunteer work in Belize.

Vrijwilligerswerk in Belize

Ervaar het dagelijkse leven in de Caraïben en help met het ondersteunen van de lokale gemeenschappen

Doe vrijwilligerswerk in Belize met Projects Abroad en maak deel uit van de inspanningen om de lokale gemeenschappen te ondersteunen. Je gaat het dagelijkse leven in de caraïben ervaren door samen te werken met de lokale bevolking, terwijl je een verschil maakt.


Je gaat helpen tijdens een van de vrijwilligersprojecten die we hebben opgezet in Belize. Je kunt de lokale kinderen helpen tijdens onze leesvaardigheid programma’s of dieren helpen verzorgen in een onderbemande dierenopvang. Je kunt ook helpen met het beschermen en behouden van het Belize Barrier Reef of de toegang tot gezondheidszorg in de achtergestelde gemeenschappen helpen verbeteren.


Je gaat werken op een van de twee beschikbare locaties, San Pedro of Placencia, afhankelijk van het type werk dat je gaat doen. Waar je ook terecht gaat komen, onze lokale medewerkers zijn aanwezig om je te ondersteunen tijdens jouw project.


Belize is een prachtig land met vele culturen en mensen van verschillende afkomsten. Je vindt er prachtige stranden, natuurparken en het tweede grootste barrier reef in de wereld. Belize kent ook een rijke Maya-geschiedenis en draagt verschillende musea en archeologische plekken hieraan op. Stap buiten je comfort zone en doe vrijwilligerswerk op dit tropische eiland.

Projecten beschikbaar in Belize

Filter by:

1-3 van 6 projecten

Een vrijwilliger gebruikt een handsignaal tijdens een duikonderzoek op het vrijwilligersproject natuurbehoud voor jongeren in Belize.
Groepsreis natuurbescherming en duiken in Belize voor jongeren
Bekijk dit project
 • Vaste data tijdens schoolvakanties
 • Dit project is geschikt voor jongeren tussen 15 en 18 jaar oud
 • Vanaf 1 week
Assist local doctors and gain valuable public health work experience with Projects Abroad whilst on a Public Health internship in Belize.
Stage Public Health in Belize
Bekijk dit project
 • Flexibele data
 • Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen
 • Vanaf 1 week
 • Vanaf €2,070
This image depicts a Projects Abroad volunteer photographing a shark during their marine conservation work in Belize.
Vrijwilligerswerk Oceaanbescherming & Duiken in Belize
Bekijk dit project
 • Flexibele data
 • Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen
 • Vanaf 1 week
 • Vanaf €2,595
Meer laden

Kun je niet vinden wat je zoekt?

We beschikken over de kennis en staff die een op maat gemaakt project kunnen samenstellen of de beste optie kunnen helpen bepalen voor jou.


Praat met een van onze project experten:

049 779 99 09

of stuur ons een e-mail:

begin met het plannen van jouw project

Waar in Belize zijn we gebaseerd?

Als vrijwilliger in Belize ga je wonen en werken in San Pedro of Placencia, al zijn de meeste projecten gebaseerd in San Pedro. Onze natuurbehoud projecten gaan door in Placencia.

San Pedro

San Pedro is een klein dorp op het grootste eiland langs de kust van Belize, Ambergris Caye genaamd. In het dorp wonen 15000 mensen die zich voornamelijk verplaatsen met golfkarretjes of motorfietsen. Je zult dus heel wat van deze voertuigen zien voorbijrijden.


Je gaat wonen en werken met de lokale gemeenschappen vlakbij de witte stranden en de helderblauwe oceaan en het Belize Barrier Reef. In je vrije tijd kun je tijd doorbrengen langs de kust en in het water.


San Pedro heeft ook verschillende kunstgalerijen en musea. Je kunt deze bezoeken en meer leren over de lokale geschiedenis en cultuur.

Placencia

Ons Natuurbescherming en duikproject in Belize is gebaseerd in Placencia, een pensinula langs de Zuidelijke kust van Belize. Met een kleine bevolking van zo’n 3500 mensen is het de ideale locatie om jezelf te omringen met natuur tijdens je natuurbehoud werk.


Je gaat wonen en werken langs de kust en in beschermde reservaten. Het gebied is ook rijk aan een Maya-geschiedenis. Je kunt het Archeologische reservaat ‘Mayflower’ bezoeken en meer te weten komen over de geschiedenis van het land. Je kunt zelfs gaan kajakken door de lagune van Placencia, door de mangrovebossen heen en langs de wilde zeekoeien en roggen.

Airport transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Belize Aankomstprocedure pagina terugvinden.

Volgende stap

Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Onze partners