A volunteer gets into a golf cart for a tour of Belize with Projects Abroad staff.

Aankomst procedure Belize

Transfer vanaf het vliegveld, vluchten en visums voor jouw trip naar Belize

We hebben alle informatie voorbereid die jij nodig hebt voor je reis, van hulp bij het verkrijgen van een visum tot de introductie op de eerste dag van je project in . Onze complete aanpak zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: een verschil maken op jouw project. 

Luchthaven en transfer in Belize

Je zal aankomen op Belize City Airport (BZE). Als je het natuurbehoud project volgt dan heb je nog een korte vlucht naar het San Pedro vliegveld (SPR), of het vliegveld van Placencia (PLJ).

De lokale medewerkers van Projects Abroad zullen je verwelkomen op het desbetreffende vliegveld. Je zal ze snel genoeg herkennen aan hun Projects Abroad t-shirts en het grote bord met de letters “Projects Abroad”. Zij brengen je naar je verblijf en ze zorgen ervoor dat je je op je gemak voelt. Wij dekken de vervoerskosten van en naar het vliegveld, dat is al een ding waar je je geen zorgen over hoeft te maken op je eerste dag.


Het vliegveld van San Pedro is ongeveer twee minuten van ons kantoor vandaan (in San Pedro). Placencia Airport is 15 minuten van het natuurbehoud project vandaan.

Laat ons je vluchten naar Belize boeken

Projects Abroad heeft meer dan 20 jaar ervaring met het regelen van vluchten voor duizenden vrijwilligers van over de hele wereld. Het zoeken van vluchten online kan een tijdrovend, onoverzichtelijk en frustrerend proces zijn. Laat ons het werk voor je doen!


We kunnen je helpen met het vinden van de beste retourvluchten, zodat je zeker bent van de veiligste, meest gunstige en kosteneffectieve vluchtopties, hoe ingewikkeld jouw reisplannen ook zijn. Lees meer over het boeken van vluchten via Projects Abroad.

Visumeisen voor jouw vrijwilligersproject of stage in Belize

Eén van de voordelen van Projects Abroad is de goede begeleiding die wij geven rondom de aanvraag van het visum. We hebben een speciale visumafdeling die actuele informatie heeft over de visumeisen voor al onze bestemmingen over de hele wereld. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over je visumaanvraag, dan lopen we het aanvraagproces met je door. Zodra je je hebt aangemeld voor je project krijg je bovendien de inloggegeven voor jouw eigen “MyProjectsAbroad” webpagina, waar je alle benodigde visum informatie kunt vinden.

Jouw introductie en oriëntatie in Belize

Afhankelijk van jouw aankomsttijd in San Pedro of Placencia, zal je een introductie krijgen op dezelfde dag of de dag erna. Als je aankomt in het weekend, zal je de rondleiding op maandag krijgen want in het weekend zijn alle banken en postkantoren dicht.


Op de eerste dag van jouw introductie, zal je worden opgehaald van je verblijf door een van onze lokale medewerkers. Zij zullen jou alle belangrijke plekken in de stad laten zien, zoals het postkantoor, banken, internetcafés en het geldwisselkantoor.


Gedurende jouw eerste dag, krijg je de gelegenheid om een Simkaart te kopen voor jouw mobiele telefoon. Je ontmoet ook andere vrijwilligers uit Belize, je zal meer horen over de verschillende projecten. Ook ontvang je een map met allerlei belangrijke informatie rondom jouw verblijf in Belize. Je krijgt bijvoorbeeld een boekje met alle bekende plekken die je kunt bezoeken maar ook contactgegevens van de lokale medewerkers van Projects Abroad.


De medewerkers van Projects Abroad zullen je laten zien hoe je precies van het verblijf naar je project moet en terug. Alle projecten zijn dichtbij de plek waar je verblijft dus je zou eventueel ook kunnen lopen of met de fiets kunnen gaan. Alle noodzakelijke werkgerelateerde vervoerskosten zullen worden gedekt bij Projects Abroad.

De eerste dag op jouw vrijwilligersproject of stageplaats in Belize

Je eerste dag zal vooral in teken staan van kennismaken en het wennen op je werkplek. De lokale medewerkers zullen je een rondleiding geven op je project, ze zullen ook uitleggen hoe het allemaal werkt voordat je echt werk gaat verrichten op de tweede dag.


Het is belangrijk dat je eerst de omgeving leert kennen en dat je weet wat precies je rol in het project is.

Veiligheid, begeleiding en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze prioriteit. Er zijn verschillende procedures en systemen die de nodige ondersteuning bieden zodat jij met een gerust gevoel aan je project kunt beginnen en een waardevolle bijdrage kunt leveren. De medewerkers van Projects Abroad zijn 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen en te zorgen dat jij je prettig voelt op je accommodatie en je project. Bij eventuele problemen staan zij altijd voor je klaar. Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Onze partners