An excited volunteer arrives in China and prepares for her Projects Abroad induction.

Aankomst procedure in China

Transfer vanaf het vliegveld, vluchten en visums voor je trip naar China

We hebben alle informatie voorbereid die jij nodig hebt voor je reis, van hulp bij het verkrijgen van een visum tot de introductie op de eerste dag van je project in China. Onze complete aanpak zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: een verschil maken op jouw project.

Luchthaven en transfer in China

We hebben projecten in twee Chinese steden, Chengdu en Shanghai. Voor een project in de stad Chengdu, vlieg je naar Chengdu Shuang Liu (CTU), voor projecten in Shanghai vlieg je naar het vliegveld Pudong International (PVG).


Het moment dat je de aankomsthal inloopt staan de medewerkers van Projects Abroad je op te wachten. Ze staan met een Projects Abroad bord klaar om jou te vervoeren naar je verblijf. De vervoerskosten worden gedekt door Projects Abroad.


Je wordt per taxi naar je accommodatie gebracht. In Chengdu kan deze reis 45 minuten duren en in Shanghai duurt het ongeveer een uur voordat je bij je accommodatie bent. De lengte van beide ritten hangt af van het verkeer.

Laat ons je vluchten naar China boeken

Projects Abroad heeft meer dan 20 jaar ervaring met het regelen van vluchten voor duizenden vrijwilligers van over de hele wereld. Het zoeken van vluchten online kan een tijdrovend, onoverzichtelijk en frustrerend proces zijn. Laat ons het werk voor je doen!


We kunnen je helpen met het vinden van de beste retourvluchten, zodat je zeker bent van de veiligste, meest gunstige en kosteneffectieve vluchtopties, hoe ingewikkeld jouw reisplannen ook zijn. Lees meer over het boeken van vluchten via Projects Abroad.

Visumeisen voor jouw vrijwilligersproject of stage in China

Eén van de voordelen van Projects Abroad is de goede begeleiding die wij geven rondom de aanvraag van het visum. We hebben een speciale visumafdeling die actuele informatie heeft over de visumeisen voor al onze bestemmingen over de hele wereld. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over je visumaanvraag, dan lopen we het aanvraagproces met je door. Zodra je je hebt aangemeld voor je project krijg je bovendien de inloggegeven voor jouw eigen “MyProjectsAbroad” webpagina, waar je alle benodigde visum informatie kunt vinden.


Alle vrijwilligers die naar China gaan, hebben een vooraf afgesproken visum nodig. Dit kan soms een langdurig proces zijn, waarbij veel vrijwilligers hun benodigde visum niet tijdig voor de start van hun project ontvangen. Daarom raden we aan om je project zo lang van tevoren mogelijk aan te vragen. Als deze eenmaal geaccepteerd is kun je een vliegticket boeken.

Jouw introductie en oriëntatie in China

Als je eenmaal bent gearriveerd op je verblijf, zullen onze medewerkers je helpen wennen aan je omgeving door een rondleiding te geven als onderdeel van de introductie. Als je doordeweeks aankomt, heb je de volgende dag je introductie. Als je aankomt in het weekend, heb je je introductie op maandag.


Tijdens de introductie ontvang je een informatiemap. In deze map staat informatie over de stad, uitgebreide kaarten en de telefoonnummers van andere vrijwilligers in de regio. Onze medewerkers zullen ook met jou op zoek gaan naar een lokale simkaart en geld om te wisselen als dat nodig is. Ook ga je langs banken, internet cafés, postkantoren en apotheken.


We hebben ook een lijstje met de beste restaurants en supermarkten. Onze medewerkers zullen ervoor zorgen dat je de juiste voedsel toelage krijgt die voldoende is om drie maaltijden per dag te dekken.


Onze medewerkers laten je zien hoe je het openbaar vervoer gebruikt. Je kunt meestal naar je project lopen in 10 minuten.

Nadat je door de stad bent gereisd, nemen onze medewerkers je mee voor de lunch.

De eerste dag op jouw vrijwilligersproject of stageplaats in China

Op je eerste dag zal je informatie ontvangen van je projectbegeleider.


Je wordt meegenomen naar je nieuwe project en ze laten zien waar je gaat werken. Gedurende de rondleiding maak je kennis met je collega’s. Dit geeft je de kans om te wennen maar ook om contacten te leggen.


Als je eenmaal een idee hebt van waar je gaat werken, ga je met je projectbegeleider bespreken wat je rol gaat zijn. Samen bespreek je de verwachtingen, werktijden en wat er precies van je wordt verlangd. Je projectbegeleider is er om je te helpen dus gebruik deze tijd vooral om vragen te stellen.

Veiligheid, begeleiding en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze prioriteit. Er zijn verschillende procedures en systemen die de nodige ondersteuning bieden zodat jij met een gerust gevoel aan je project kunt beginnen en een waardevolle bijdrage kunt leveren. De medewerkers van Projects Abroad zijn 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen en te zorgen dat jij je prettig voelt op je accommodatie en je project. Bij eventuele problemen staan zij altijd voor je klaar.


Lees meer over veiligheid en begeleiding.

Onze partners