Staff stand and wait for the volunteers with the Projects Abroad sign in Madagascar.

Aankomst procedure in Madagaskar

Transfer vanaf het vliegveld, vluchten en visums voor je trip naar Madagaskar

We hebben alle informatie voorbereid die jij nodig hebt voor je reis, van hulp bij het verkrijgen van een visum tot de introductie op de eerste dag van je project in Madagaskar. Onze complete aanpak zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: een verschil maken op jouw project.

Luchthaven en transfer in Madagaskar

Bij aankomst op Ivato International Airport (TNR), je zal door de immigratiecontrole moeten lopen en daarna kan je je bagage ophalen.


Als je het vliegveld uitloopt, staan medewerkers van Projects Abroad je op te wachten. Je kunt ze herkennen aan het bord of shirt met de letters Projects Abroad. Let op dat onze medewerkers alleen buiten mogen staan voor veiligheidsredenen, het vliegveld is alleen toegankelijk voor reizigers.


Nadat je kennis hebt gemaakt met onze medewerkers, ben je in de gelegenheid om geld te wisselen en een simkaart aan te schaffen.


Vanaf het vliegveld wordt je naar je gastgezin gebracht in Andasibe, medewerkers van Projects Abroad zorgen ervoor dat je je zo snel mogelijk thuis voelt. De rit van het vliegveld naar de stad (waar je ook woont) is ongeveer vier uur, afhankelijk van het verkeer. We dekken de kosten van het vervoer van en naar de luchthaven bij aankomst, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over wanneer je aankomt na een lange reis.

Laat ons je vluchten naar Madagaskar boeken

Projects Abroad heeft meer dan 20 jaar ervaring met het regelen van vluchten voor duizenden vrijwilligers van over de hele wereld. Het zoeken van vluchten online kan een tijdrovend, onoverzichtelijk en frustrerend proces zijn. Laat ons het werk voor je doen!


We kunnen je helpen met het vinden van de beste retourvluchten, zodat je zeker bent van de veiligste, meest gunstige en kosteneffectieve vluchtopties, hoe ingewikkeld jouw reisplannen ook zijn. Lees meer over het boeken van vluchten via Projects Abroad.

Visumeisen voor jouw vrijwilligersproject of stage in Madagaskar

Eén van de voordelen van Projects Abroad is de goede begeleiding die wij geven rondom de aanvraag van het visum. We hebben een speciale visumafdeling die actuele informatie heeft over de visumeisen voor al onze bestemmingen over de hele wereld. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over je visumaanvraag, dan lopen we het aanvraagproces met je door. Zodra je je hebt aangemeld voor je project krijg je bovendien de inloggegeven voor jouw eigen “MyProjectsAbroad” webpagina, waar je alle benodigde visum informatie kunt vinden.

Jouw introductie en oriëntatie in Madagaskar

Afhankelijk van het tijdstip dat je aankomt in de hoofdstad van Madagaskar, Antananarivo, heb je de introductie op dezelfde dag van aankomst of de volgende dag. Als je in het weekend aankomt, krijg je de introductie op maandagochtend.


Op de dag van je introductie, zal een medewerker van Projects Abroad je ophalen van je gastgezin. Je krijgt de omliggende dorpen te zien en de highlights van Antananarivo, je gaat ook naar andere voorzieningen, zoals;


  • Het postkantoor
  • Internet cafés
  • Banken
  • Geldwisselkantoor


Als je bij aankomst geen kans hebt gehad om een simkaart of telefoon te kopen, kun je dit doen tijdens de introductie. Je ontvangt ook een introductiepakket, deze bevat alle informatie die je nodig hebt, zoals een kaart van Antananarivo met belangrijke plaatsen gemarkeerd, en contactgegevens van lokale medewerkers van Projects Abroad.


Jouw coördinator laat zien hoe je het openbaar vervoer gebruikt en legt de beste route van en naar jouw project uit. Je zult ook meer te weten komen over hoe wij onze projecten in Madagaskar leiden en je bezoekt ons kantoor.

De eerste dag op jouw vrijwilligersproject of stageplaats in Madagaskar

Op je eerste dag zal een medewerker je laten zien hoe je precies op je project komt. Je krijgt veel begeleiding de eerste dag, dus je echte projectwerk begint pas op je tweede dag. Het is belangrijk dat je leert wat je moet gaan doen en wat er precies van je verwacht wordt.


Je zult op je tweede dag bij je project gaan werken.

Veiligheid, begeleiding en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze prioriteit. Er zijn verschillende procedures en systemen die de nodige ondersteuning bieden zodat jij met een gerust gevoel aan je project kunt beginnen en een waardevolle bijdrage kunt leveren. De medewerkers van Projects Abroad zijn 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen en te zorgen dat jij je prettig voelt op je accommodatie en je project. Bij eventuele problemen staan zij altijd voor je klaar.


Lees meer over veiligheid en begeleiding.

Onze partners