A group of Projects Abroad volunteers before their exciting ride on a fishing boat in Senegal.

Vrijwilligerswerk in Senegal

Ondersteun de lokale gemeenschap tijdens een van onze vrijwilligersprojecten en ervaar het dagelijkse leven in een West-Afrikaans land

Doe vrijwilligerswerk in Senegal en maak deel uit van projecten die de achtergestelde lokale gemeenschappen ondersteunen. Je gaat het leven in een ander land op een unieke manier ervaren terwijl je bijdraagt aan een duurzaam project wat er echt toe doet.


Er zijn verschillende vrijwilligerswerk mogelijkheden in Senegal en er is vast en zeker iets dat bij je past. Je kunt bijvoorbeeld de educatieve ontwikkeling van kwetsbare straatkinderen (talibes genaamd) ondersteunen en ze helpen met het ontwikkelen van basisvaardigheden. Of je kunt lokale ondernemers helpen met het opzetten van een eigen zaak en een duurzaam inkomen helpen verkrijgen.


Welke optie je ook gaat kiezen, we hebben vaste medewerkers op alle projecten die 24/7 beschikbaar zijn als je hulp nodig hebt. We zorgen voor een vlot verloop van jouw ervaring in het buitenland.


Je gaat werken in St.Louis, een dorp met verschillende nationale parken en een levendige muziekscene die je moet ontdekken. Senegal is een plezier voor jouw zintuigen, met alle kleuren en geuren in en rond de dorpen.

Projecten beschikbaar in Senegal

Filter by:

1-3 van 4 projecten

Students talk to a local street vendor during their Human Rights internship in Senegal.
Mensenrechten stage in Senegal
Bekijk dit project
 • Flexibele data
 • Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen
 • Vanaf 3 weken
 • Vanaf €2,345
A student speaks with a project beneficiary during her Micro-finance internship in Senegal.
Stage microkrediet in Senegal
Bekijk dit project
 • Flexibele data
 • Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen
 • Vanaf 1 week
 • Vanaf €1,845
As a Projects Abroad volunteer in Senegal there will be many memorable sights to behold.
Taalcursus Frans in Senegal
Bekijk dit project
 • Flexibele data
 • Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen
 • Vanaf 1 week
 • Vanaf €1,395
Meer laden

Kun je niet vinden wat je zoekt?

We beschikken over de kennis en staff die een op maat gemaakt project kunnen samenstellen of de beste optie kunnen helpen bepalen voor jou.


Praat met een van onze project experten:

049 779 99 09

of stuur ons een e-mail:

begin met het plannen van jouw project

Waar in Senegal zijn we gebaseerd

St Louis

Tijdens jouw vrijwilligerswerk in Senegal ga je verblijven in St Louis, zo’n vier uur rijden van de hoofdstad, Dakar. Senegal was voordien een Franse kolonie, waardoor St Louis het meest Frans is van alle plaatsen in Senegal, samen met zijn koloniale architectuur, bakkerijen en straten.


Niet alleen de natuur is de moeite waard, in St Louis vind je heel wat interessante musea en historische plaatsen. De stad staat ook bekend voor zijn culturele evenementen en muziekfestivals, iets wat je echt niet mag missen!

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Senegal Aankomstprocedure pagina terugvinden.

Volgende stap

Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Onze partners