A staff member takes volunteers of a tour of Senegal.

Aankomst procedure Senegal

Transfer vanaf het vliegveld, vluchten en visums voor je trip naar Senegal

We hebben alle informatie voorbereid die jij nodig hebt voor je reis, van hulp bij het verkrijgen van een visum tot de introductie op de eerste dag van je project in Senegal. Onze complete aanpak zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: een verschil maken op jouw project.

Vliegveld en transfers in Senegal

Bij aankomst op het vliegveld Blaise Diagne International (DSS), wordt je verwelkomd door vriendelijke medewerkers van Projects Abroad. Samen reis je per taxi naar je gastgezin, waar je in alle rust kan uitpakken en ontspannen. De volgende dag reis je met de taxi naar Dakars drukke bus station, vanaf daar neem je de taxi naar ons kantoor in St Louis.


Deze reis zal ongeveer vijf uur duren, de kosten van transfers zijn inbegrepen in de projectkosten.

Laat ons je vluchten naar Senegal boeken

Projects Abroad heeft meer dan 20 jaar ervaring met het regelen van vluchten voor duizenden vrijwilligers van over de hele wereld. Het zoeken van vluchten online kan een tijdrovend, onoverzichtelijk en frustrerend proces zijn. Laat ons het werk voor je doen!


We kunnen je helpen met het vinden van de beste retourvluchten, zodat je zeker bent van de veiligste, meest gunstige en kosteneffectieve vluchtopties, hoe ingewikkeld jouw reisplannen ook zijn. Lees meer over het boeken van vluchten via Projects Abroad.

Visumeisen voor jouw vrijwilligersproject of stage in Senegal

Eén van de voordelen van Projects Abroad is de goede begeleiding die wij geven rondom de aanvraag van het visum. We hebben een speciale visumafdeling die actuele informatie heeft over de visumeisen voor al onze bestemmingen over de hele wereld. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over je visumaanvraag, dan lopen we het aanvraagproces met je door. Zodra je je hebt aangemeld voor je project krijg je bovendien de inloggegevens voor jouw eigen “MyProjectsAbroad” webpagina, waar je alle benodigde visum informatie kunt vinden.

Jouw introductie en oriëntatie in Senegal

Onze medewerkers zullen je helpen je bij alles wanneer je net arriveert. Zodat je op je gemak bent bij je nieuwe gastgezin. Ze geven je een rondleiding in het dorp of stad waar je terechtkomt. Ook krijg je de gelegenheid om een simkaart te kopen of geld te wisselen.


Je zal ons kantoor bezoeken en meer te weten komen over hoe we onze projecten in Senegal uitvoeren. We zullen je ook een introductiepakket geven, dat nuttige informatie bevat, zoals kaarten en contactgegevens.

De eerste dag op jouw vrijwilligersproject of stageplaats in Senegal

Op  je eerste dag zal een medewerker van Projects Abroad met je mee- reizen van je gastgezin naar het project. Ze zullen je alles laten zien en je zal de andere vrijwilligers ontmoeten. Zo wordt je goed bereid voor het werk dat je gaat verrichten de tweede dag.

Veiligheid, begeleiding en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze prioriteit. Er zijn verschillende procedures en systemen die de nodige ondersteuning bieden zodat jij met een gerust gevoel aan je project kunt beginnen en een waardevolle bijdrage kunt leveren. De medewerkers van Projects Abroad zijn 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen en te zorgen dat jij je prettig voelt op je accommodatie en je project. Bij eventuele problemen staan zij altijd voor je klaar.


Lees meer over veiligheid en begeleiding.

Onze partners