You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in het buitenland met of zonder ervaring

Als vrijwilliger ben je zonder of met ervaring meer dan welkom bij Projects Abroad! Wij vinden het belangrijk dat iedereen vanaf 16 jaar de kans krijgt om een helpende hand te bieden. Daarom ben je op al onze ruim 140 verschillende vrijwilligersprojecten in onze wereldwijde bestemmingen meer dan welkom.

Vrijwilligerswerk zonder ervaring

Vrijwilligerswerk buitenland zonder ervaring

Een specifieke vooropleiding of achtergrond is niet nodig om aan de meeste van onze vrijwilligersprojecten deel te nemen. Projects Abroad biedt jou op deze manier de kans een ervaring rijker te worden op een wellicht onbekend terrein. Zo leer je een nieuw vakgebied kennen en komt jouw inzet tegelijkertijd ten goede in een ontwikkelingsland.

Voorbeelden

  • Lotte, 19 jaar, wil ervaring opdoen voor ze een besluit neemt over haar vervolgopleiding. Ze kiest voor een avontuur in Fiji waar ze door middel van sociaal vrijwilligerswerk haar liefde voor kinderen kan delen. Na afloop besluit ze alle twijfel weg te nemen en deze ervaring in Nederland te gebruiken door het kiezen van een sociale opleiding.
  • Stephan, 27 jaar, heeft zijn opleiding diergeneeskunde afgerond en wil voor zijn loopbaan zich breder oriënteren, namelijk op het gebied van het natuurbehoud en milieu. Hiervoor reist hij af naar Thailand waar hij dagelijks met andere vrijwilligers de problemen in de onderwaterwereld observeert en oplossingen bedenkt en uitvoert om de flora en fauna te beschermen.

Ben jij enthousiast om ook een bijzonder avontuur te beleven? Lees hier ons 4 stappenplan eens door, zodat je precies weet wat jou te wachten staat! Daarna kun jij je eenvoudig via onze website aanmelden.

Vind je het moeilijk om een keuze te maken of wil je graag meer inzicht krijgen in jouw mogelijkheden? In overleg bespreken we graag waar jouw inzet het beste tot zijn recht komt. Neem hiervoor contact met ons.

Vrijwilligerswerk met ervaring

Projects Abroad vrijwilligerswerk met ervaring

Naast de reguliere vrijwilligersprojecten zijn er projecten voor professionals, ook wel Projects Abroad PRO genoemd. Dit is speciaal opgezet voor vrijwilligers die veel ervaring op een bepaald vakgebied hebben.  Wij bieden je graag de kans om als professional aan de slag te gaan. Om deze manier krijgen je de mogelijkheid om jouw vaardigheden en kwalificaties in te zetten. Klik op vrijwilligersprojecten voor professionals voor meer informatie.

Mocht je dus al over een bepaalde vakkennis beschikken, dan kun je deze met de lokale bevolking delen door een bijpassend project te kiezen. Op je inschrijfformulier maak je kenbaar dat je ervaring hebt in jouw gekozen project. Je ontvangt na je aanmelding de contactgegevens van onze collega’s in de door jou uitgekozen bestemming. Aan hen kun je voor vertrek jouw ervaring en vaardigheden kenbaar maken, zodat ze een goed inzicht in jouw situatie krijgen en daarop het project en de werkzaamheden kunnen aanpassen. We kunnen eventueel ook voor jouw inschrijving overleggen met het lokale Projects Abroad team

Voorbeelden

  • Lydia, 40 jaar, onderwijst in Nederland een aantal jaren haar leerlingen in de biologie, aardrijkskunde en Engels. Om haar ervaring te delen en zelf een avontuur aan te gaan, kiest ze voor het lesgeven van de Engelse taal in Ethiopië. Naast het onderwijzen van de Engelse taal, brengt ze de kinderen ook kennis bij van biologie en aardrijkskunde.
  • Maarten, 35 jaar, wil zijn zomervakantie op een hele ander wijze beleven dan hij gewend is. Met zijn werkervaring op het gebied van journalistiek, zal hij als journalistieke vrijwilliger de werking van de media in een nieuwe en politieke omgeving leren kennen. Door het verrichten van onderzoeken en het afnemen van interviews ondersteunt hij een lokaal team van journalisten.

Ben jij enthousiast om een dergelijk avontuur te beleven? Lees hier ons 4 stappenplan dan door, zodat je precies weet wat jou te wachten staat! Daarna kun jij je eenvoudig via onze website aanmelden.

Vind je het moeilijk om een keuze te maken of wil je graag meer inzicht krijgen in jouw mogelijkheden? In overleg bespreken we graag waar jouw inzet het beste tot zijn recht komt. Neem hiervoor contact met ons.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲