You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Projects Abroad maakt vooruitgang met het Wederopbouw project in Nepal

Mr. Surendra Maharjan, hoofd van de Sunrise School bij het het nieuwe school gedeelte in Kathmandu, Nepal, waar Projects Abroad Vrijwilliger bouwen aan de nieuwe school

Het Wederopbouw project in Nepal dat op 8 juni is begonnen, heeft een sterke start gemaakt dankzij de vastberaden vrijwilligers en personeel dat hard bezig is met de wederopbouw van scholen.

De twee vernietigende aardbevingen die in mei en juni in Nepal plaatsvonden hebben een grote emotionele en lichamelijk impact gehad op de Nepalezen. Hoewel de bevolking sterk is gebleven en heeft laten zien dat zij zelfs na de aardbeving gewoon door kunnen gaan moet de infrastructuur van het land nog hersteld worden.

Wanneer er een natuurramp als deze gebeurt dan komt een land voor drie grote uitdagingen te staan: onderwijs, hygiëne en onderdak. Het wederopbouw project van Projects Abroad richt zich daarom op deze drie hoofdzaken.

In de zwaarst getroffen gebieden zijn 9 van de 10 scholen verwoest, waardoor duizenden kinderen nu geen veilige, droge plaats meer hebben waar zij kunnen leren. Wanneer deze kinderen voor een lange tijd geen onderwijs meer krijgen dan kan dit een grote schadelijke impact hebben op de gemeenschap. Hoewel lokale organisaties tijdelijke scholen hebben opgezet komen zij nog steeds ruimte en leraren te kort. Wij richten ons er op om lokale leraren te assisteren en om nieuwe klaslokalen te bouwen voor onze partnerscholen.

Onderwijs

Projects Abroad vrijwilligers werken aan de fundering van de Sunrise School in Kahtmandu, Nepal, voordat ze starten met storten van beton

In de eerste fase van dit project richt het wederopbouw team zich op Sunrise school, een van onze lesgeef projecten waar we al lang mee samenwerken. De school heeft veel schade opgelopen tijdens de aardbeving waardoor leraren en leerlingen nu geen school meer hebben om naar terug te keren. Gelukkig hebben ze een stuk land gevonden in Bhaisepati, Kathmandu, waar ze nu een tijdelijke school hebben opgezet.

We zullen toiletten en was faciliteiten gaan bouwen voor Sunrise school en daarnaast zullen we aan de bouw van de nieuwe school beginnen. De toiletten en badkamers worden door een architect ontwikkeld om aardbeving bestendig te zijn. Ze worden gebouwd van een mix van bakstenen, cement, gefabriceerde materialen en golfplaten. De nieuwe school zal 16 klaslokalen krijgen en geschikt zijn voor 250 leerlingen in de leeftijd van 1-16 jaar oud.

We hebben een goede start gemaakt met de wederopbouw van Sunrise school, met 20 vrijwilligers die de funderingen van de gehele school hebben gegraven in de eerste week van het wederopbouw project. We hebben cement toegevoegd om de funderingen sterk te maken en zullen doorgaan met metselen totdat het klaar is.

Hygiëne

Voor de tweede fase van het wederopbouw project gaan we ons focussen op hygiëne problemen. We hebben een aantal plaatsen ontdekt die snel nieuwe toiletten en wasgelegenheden moeten krijgen waaronder scholen alsmede voor mensen die tijdelijk onderdak hebben. We zullen hier dezelfde toiletten en was faciliteiten gaan bouwen als we op Sunrise school hebben gedaan.

Onderdak

In de derde fase van dit project gaan we ons focussen op onderdak. Projects Abroad zal samen gaan werken met Nepal Youth Foundation die helpen bij het bouwen van 100 tijdelijke huizen voor lokale families die geen huis meer hebben om naar terug te keren. De Nepalezen zijn het vertrouwen verloren in de grond waarop ze woonden en zij zijn afhankelijk van deze tijdelijke huizen. Met 46% van de huizen in Kathmandu die zijn vernietigd slapen nu veel families in zelfgemaakte tenten in publieke ruimtes en hebben daardoor nu een onzekere toekomst.

Vanwege het onvoorspelbare karakter van de natuur zal het verdere verloop van het Wederopbouw project afhangen van de behoeftes van de bevolking in een later stadium.

Je kunt hier meer lezen over het Wederopbouw project en zien hoe jij kunt deelnemen aan het project.

Terug naar Nieuws

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲