A man conducting a wildlife census as part of Projects Abroad's conservation volunteer work abroad.

Vrijwilligerswerk natuurbescherming in het buitenland

Doe mariene, regenwoud of wildlife natuurbescherming in het buitenland

Als je eenmaal hebt deelgenomen aan een van onze Natuurbescherming vrijwilligersprojecten in het buitenland zul je de wereld nooit meer op dezelfde manier bekijken. Je zult de schoonheid en kwetsbaarheid van onze planeet nog meer waarderen! Op onze Natuurbehoud projecten ben je als vrijwilliger deel van een internationaal team en werk je samen om bedreigde diersoorten en natuurgebieden te beschermen. Samen hebben we hetzelfde doel voor ogen: onze planeet beschermen!

 

Onze projecten vinden plaats op veel verschillende locaties over de hele wereld, van bergtoppen tot de diepe oceaan. Je kiest zelf welk project het beste bij jou past. Als je graag vrijwilligerswerk doet met dieren dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om olifanten te beschermen in natuurreservaten of baby schildpadden te beschermen tegen stropers. Of je reist naar het hart van het Amazone regenwoud om daar wilde dieren te helpen met hun rehabilitatie.

 

Als vrijwilliger kijk je mee en leer je van professionele milieuactivisten, biologen en wetenschappers maar ook van mensen uit de lokale gemeenschappen. Je zult specifieke vaardigheden die nodig zijn om als natuurbeschermer aan de slag te gaan, bijvoorbeeld het observeren, bestuderen en monitoren van verschillende soorten flora en fauna. Je krijgt ook de kans om bijvoorbeeld te leren duiken in het buitenland of te helpen bij het opzetten van wetenschappelijke onderzoeksmethodes.

 

Als vrijwilliger kies je zelf in welke periode je bij een project begint om de meest kwetsbare gebieden in de wereld te helpen beschermen. Je kunt werken in regenwouden, oceanen, bergen en op savannes.

We helpen je graag met het vinden van een project dat bij jou past.

 

 

Kies een Natuurbehoud project

Filter by:

1-3 van 21 projecten

A picture of a volunteer watching a giraffe whilst on one of our wildlife conservation volunteer opportunities in Kenya.
Vrijwilligerswerk natuurbescherming in Kenia
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,245 voor 1 week
 • Extra weken: €390
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 1 week
 • Leeftijd: 16 of ouder
Projects Abroad Conservation volunteers build an eco-wall using recycled plastic in the Galapagos Islands, Ecuador.
Reuzenschildpad Natuurbescherming vrijwilligerswerk op de Galapagos eilanden
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,245 voor 1 week
 • Extra weken: €390
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 1 week
 • Leeftijd: 16 of ouder
Olifantenfamilie zwerft door de wildernis van Botswana in Afrika
Vrijwilligerswerk natuurbescherming in Botswana
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,420 voor 1 week
 • Extra weken: €440
 • Startdatum: Juli en Augustus
 • Minimale duur: 1 week
 • Leeftijd: 16 of ouder
Meer laden

Kun je niet vinden wat je zoekt?

We helpen je graag met het in elkaar zetten van een op maat gemaakt project.

 

049 779 99 09

of

begin met het plannen van jouw project

Is vrijwilligerswerk natuurbescherming in het buitenland geschikt voor mij?

Onze Natuurbehoud & Milieu projecten zijn geschikt voor vrijwilligers die willen werken in beschermde gebieden. Heb je een hart voor de natuur en interesse om te leren hoe je het milieu kunt behouden, dan is dit type project jou op het lijf geschreven. Jouw werk varieert van onderzoeken tot het verzamelen van gegevens, helpen met het beschermen van wildlife en het bijbrengen van kennis aan de lokale bevolking. 

Het is geen vereiste om ervaring te hebben voordat je aan een project mee doet. Na je aankomst in de bestemming krijg je van ons training in bijvoorbeeld duiken of hoe je een camera val moet opzetten. Veel van onze projecten organiseren ook educatieve workshops met de lokale bevolking om te laten zien hoe zij hun steentje kunnen bijdragen aan het milieu. 

Wil je graag met dieren werken maar denk je dat een Natuurbehoud & Milieu project niet geschikt is voor jou, dan heb je misschien interesse in vrijwilligerswerk bij een Dierenverzorgingsproject of Diergeneeskunde project.

Je kunt alle mogelijke vrijwilligerswerk projecten in het buitenland hier terugvinden.

Mangrove seedlings being planted as part of conservation volunteer work abroad.

Wat ga ik leren tijdens vrijwilligerswerk natuurbescherming in het buitenland?

Door vrijwilligerswerk te doen in het buitenland geef je terug aan de lokale gemeenschap terwijl je jouw eigen vaardigheden ontwikkelt.

 

Hier zijn enkele voordelen waar onze vrijwilligers over spreken:

 

 • Een beter begrip van natuurbescherming en milieuwetenschappen.
 • Soft skills zoals teamwork, leiderschap, doorzettingsvermogen, organiseren & plannen en tijdsmanagement.
 • PADI Open Water en andere duik brevetten als je werkt bij een Oceaan Natuurbehoud project
 • De mogelijkheid om samen te werken met mensen van verschillende afkomst en verschillende culturen; samen werken aan hetzelfde doel.
 • Zelfvertrouwen opbouwen door uit je comfortzone te stappen.

 

Al deze voordelen zijn waardevol voor jouw cv, studie aanvragen en persoonlijke ontwikkeling.

Waarom is een natuurbescherming project zo belangrijk?

Het is belangrijker dan ooit om onze planeet te beschermen. De wereldbevolking blijft groeien en dat vormt een bedreiging voor de natuur, natuurlijke habitats en onze natuurlijke bronnen raken langzaam op. Dit heeft een grote impact op wildlife en kwetsbare ecosystemen. 

In de snelle samenleving van vandaag is het makkelijk om je deel van het probleem te voelen in plaats van de oplossing. Dit is het moment om een waardevolle bijdrage te leveren bij een van onze vrijwilligersprojecten, zodat toekomstige generaties nog jaren van onze planeet kunnen genieten.

Wat maakt een natuurbescherming project bij Projects Abroad zo anders?

Bij Projects Abroad willen we de lokale gemeenschappen en ecosystemen beschermen. Je gaat deelnemen aan een ethisch verantwoord project dat een impact heeft op een betere toekomst. Hier zijn enkele redenen waarom onze vrijwilligersprojecten zo uniek zijn:

 

Volledige ondersteuning van vaste medewerkers

Tijdens deze stages ga je als vrijwilligers samenwerken met gekwalificeerde professionals. Je zult ze dagelijks ondersteunen, observeren en vragen stellen over hun ervaringen. Onze Projects Abroad medewerkers staan in elke bestemming 24/7 voor je klaar mocht je hulp nodig hebben. Als vrijwilliger maak je deel uit van een groot internationaal netwerk van mede-vrijwilligers.

Tijdens deze projecten ga je samenwerken met experts, Projects Abroad medewerkers en inwoners van de lokale gemeenschap. Je maakt deel uit van een internationale groep vrijwilligers. Elk project heeft vaste medewerkers aanwezig die ervoor zorgen dat alles vlot verloop en vrijwilligers dagelijks ondersteunen. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat je alle middelen hebt om een waardevolle impact te maken op het project waar je werkzaam bent.

 

Het bijhouden van ons werk in een veilige database

 

We hebben een Global Impact Database ontwikkeld zodat we onze positieve impact op de projecten nauwkeurig kunnen bijhouden. Deze database is veilig en anoniem opgesteld om te bepalen waar hulp het meeste nodig is op het moment dat je bij een project begint. We kunnen projecten en specifieke taken binnen een project volgen om zo alle voortgang bij te houden.

 

Projecten met een impact

 

Al onze projecten zijn duurzaam en gericht op specifieke problemen. We willen een positieve impact hebben op de lokale gemeenschappen, niet alleen op de korte termijn maar ook voor de toekomst. Onze projecten zijn zoveel meer dan alleen snelle hulp.

We onderscheiden ons van andere vrijwilligersorganisaties omdat wij ons laten leiden door jaarlijkse beoordelingen en grondige behoeften-evaluaties. Jaarlijks maken we een overzicht van het werk dat we doen en bepalen nauwkeurig waar nog meer aandacht nodig is. Alles wordt samengebracht in onze Management Plannen.

Door middel van een professionele aanpak zorgen we ervoor dat de gemeenschappen en vrijwilligers beiden het meeste uit een project kunnen halen en de resultaten krijgen die ze nodig hebben.

A group of Projects Abroad Conservation volunteers listen to a staff member explain an activity outdoors at their project.

Ons Dierenwelzijnsbeleid

We nemen de bescherming van dieren en wildlife op onze projecten heel serieus. Daarom hebben we een uitgebreid Dierenwelzijnsbeleid opgesteld. 

Volgende stap

Onze partners