Sinds 1992 heeft elk van onze ruim 132.000 deelnemers geholpen de planeet in een positieve richting te bewegen.

We willen dat deelnemers uit het verleden, het heden en de toekomst erkennen dat ze samen deel uitmaken van iets groters, dat een veiligere en duurzamere wereld opbouwt.

Hun collectieve impact laat zien dat het geheel groter is dan de som der delen. De individuele bijdrage van elke deelnemer bouwt voort op het werk van de voorgaande deelnemers, waarbij niet alleen onmiddellijke ondersteuning wordt geboden, maar ook systemische en structurele uitdagingen worden aangepakt.

De rol van Projects Abroad is om te dienen als platform voor samenwerking, waarbij een diversiteit aan belanghebbenden met elkaar wordt verbonden om ongelijkheid over de hele wereld te bestrijden. Om vooruitgang te boeken moeten we samenkomen, onze verantwoordelijkheden in een mondiale gemeenschap erkennen en actie ondernemen.

Blijf naar beneden scrollen om te lezen over onze Impact in 2022, onze bijdrage aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN, of bezoek onze Duurzaamheidspagina om te ontdekken hoe we reizen aanpassen om sociale en ecologische problemen op te lossen.

Impactrapport

Ons jaarlijkse impactrapport laat de omvang zien van de impact die onze deelnemers over de hele wereld maken op al onze projecten en bestemmingen.

Impactrapport 2022

Ontdek hoe onze deelnemers in 2022 impact hebben gemaakt.

Klik op de afbeelding om het rapport te bekijken en te downloaden.

Voorkant van het Impact Report 2022

Hoogtepunten uit het Impactrapport 2022

Impactrapporten uit het verleden

Voorkant van het Impactrapport 2019-2020
Voorkant van het Impact Report 2018
Voorkant van het Impact Report 2017

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties

Een andere manier waarop we hoge impactnormen garanderen, is door de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties in onze projecten te volgen.

De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn een reeks van 17 doelstellingen die zijn ontworpen om de wereld een betere plek te maken. Ze zijn in 2015 door alle 193 lidstaten van de Verenigde Naties aangenomen en zijn bedoeld als een “gedeelde blauwdruk voor vrede en welvaart voor mensen en de planeet, nu en in de toekomst”.

De SDGs bestrijken een breed scala aan onderwerpen, waaronder armoede, honger, gezondheidszorg, onderwijs, gendergelijkheid, water, sanitaire voorzieningen, energie, klimaatverandering, biodiversiteit en vrede. Ze zijn allemaal met elkaar verbonden, en vooruitgang op het ene doel kan helpen om vooruitgang op andere doelen te bereiken.

De SDGs zijn niet juridisch bindend, maar ze zijn door alle VN-lidstaten onderschreven en hebben al een aanzienlijke impact gehad op de mondiale ontwikkelingsinspanningen. Ze hebben ook geholpen het bewustzijn te vergroten van de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, en ze hebben mensen over de hele wereld geïnspireerd om actie te ondernemen.

Management Plans

Projects Abroad maakt gebruik van managementplannen om ervoor te zorgen dat onze vrijwilligersplaatsingen voor de korte termijn een betekenisvolle en langdurige impact hebben op de gemeenschappen waarin we werken. Deze plannen worden ontwikkeld in nauw overleg met lokale gemeenschappen en zijn gebaseerd op de Sustainable Development Goals van de VN. Ze schetsen de specifieke doelstellingen voor elk project en zorgen ervoor dat alle vrijwilligers naar dezelfde resultaten toe werken.

Kom meer te weten >

Blijf op de hoogte van onze Impact

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om regelmatig updates te ontvangen over ons werk, onze projecten en onze impact wereldwijd.

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners