In eerste instantie is het soms moeilijk te meten wat het verschil is dat een vrijwilliger in slechts enkele weken kan maken. Maar wanneer duizenden mensen een klein beetje van hun tijd doneren om een bijdrage te leveren aan dezelfde langetermijn doelen, kunnen we een geweldige vooruitgang boeken.

We laten onze positieve impact niet aan het toeval over. Al onze projecten worden zorgvuldig gepland en opgevolgd zodat we een blijvende positieve verandering teweeg brengen. Op deze pagina kun je meer lezen over onze vele initiatieven georganiseerd om de projecten impactvol te maken.

Onze Global Impact Report

Iedereen kan praten over "een verschil maken" of "een impact hebben". Maar de beste manier om dit weer te geven is door echte voorbeelden en verwezenlijkingen van onze vrijwilligers en staff uit te lichten.

De impact van Projects Abroad vrijwilligers kan niet worden samengevat in enkele woorden en voorbeelden, daarom hebben we een gedetailleerd Global Impact Report opgesteld over de vele bijzondere prestaties binnen onze projecten en bestemmingen. We raden je aan om het meest recente rapport te lezen of de samenvatting te bekijken in de volgende video:

Download onze 2018 Global Impact Report (pdf)
Download onze 2017 Global Impact Report (pdf)
Download onze 2016 Global Impact Report (pdf)
Download onze 2015 Global Impact Report (pdf)

Bekijk onze 2017 Global Impact Report video

Jongerenreizen – Onze jongere vrijwilligers maken ook een impact

Elk jaar nemen duizenden vrijwilligers tussen de 15 en 18 jaar tijdens hun zomervakantie deel aan een jongerenreis.

Tijdens deze 2,3 of 4-weekse vrijwilligersprojecten helpen ze om een positief verschil te maken, lange termijndoelen te behalen en een duurzame impact te hebben op de lokale gemeenschappen.

Om uit te lichten wat elk jaar wordt bereikt, kun je hier meer over lezen in het jaarlijkse Jongerenreizen Impact Report. Dit rapport toont aan dat onze projecten goed opgezet zijn door de staff en dat leeftijd geen barriere vormt om een impact te maken.

Lees hier het Jongerenreizen Impact Report 2018
Lees hier het Jongerenreizen Impact Report 2017
Lees hier het Jongerenreizen Impact Report 2016

   

A Care volunteer and children playing together in a sand pit

Management Plans

Onze Kinderopvang, Lesgeef, Natuurbehoud en Medische projecten volgen allemaal een Manageplant Plan die rekening houden met de United Nations Sustainable Development Goals.

Deze plannen zijn op maat gemaakt voor elk project. Ze beschrijven het doel van elk project en helpen ons op de belangrijkste doelen te richten. Met een Management Plan kunnen we ons werk structureren en de impact opvolgen.

Ze worden samengesteld door gedetailleerde analyses samen met onze onze partners en de gemeenschappen waarin we werken.

Lees meer over onze Management Plans.

Global Impact Database

De Global Impact Database is een hulpmiddel dat wordt ingezet om de voortgang en het succes bij te houden van het werk dat onze vrijwilligers doen.

Het helpt ons ook te bepalen of we ons richten op de juiste behoeften binnen de gemeenschappen waarin we werken, waar de gemeenschappen op de lange termijn het meeste baat bij hebben en hoe wij onze middelen het beste kunnen inzetten op onze projecten.

Lees meer over de doelstellingen van de Global Impact Database en hoe deze wordt gebruikt.

Jouw impact

We hopen dat deze voorbeelden kunnen dienen als inspiratie. Wil je deel uitmaken van onze duurzame inspanningen over de hele wereld en een impact maken, dan helpen we graag om dit waar te maken.

Bekijk onze verschillende vrijwilligersprojecten over de hele wereld en neem contact met ons op voor meer informatie.

Volunteers in Nepal plant rice with some of the local people

Onze partners