Twee zussen spelen met een springtouw met een kind tijdens het Projects Abroad Kinderopvangprogramma in Fiji

Vrijwilligerswerk voor gezinnen

Reis naar een ontwikkelingsland als gezin en werk samen aan een familie-vriendelijk project.

Onze familie-vriendelijke vrijwilligersprojecten zijn ideaal voor families die graag iets anders willen doen dan een traditionele vakantie en samen willen leren en groeien. We kunnen elk type gezin binnen een project plaatsen; van gezinnen met jonge kinderen tot moeder-dochter vrijwilligerswerk. Onze projecten kunnen worden aangepast zodat het hele gezin mee kan helpen. 


Vrijwilligerswerk voor gezinnen heeft een positieve impact op kinderen en hun kijk op de wereld. Je kunt ze met vrijwilligerswerk op jonge leeftijd leren hoe belangrijk het is om elkaar te helpen. Als familie doe je vrijwilligerswerk op een duurzaam project dat opgezet is voor de lange termijn. Je gaat rechtstreeks samenwerken met lokale gemeenschappen en leert over andere culturen en tradities.

Onze lokale staff is op elk moment aanwezig om jou en je familie te ondersteunen en begeleiden. In elke bestemming hebben we onze eigen Projects Abroad medewerkers en een eigen kantoor, zo kunnen we 24/7 ondersteuning bieden.Kun je niet vinden wat je zoekt?

We helpen je graag met het samenstellen van een op maat gemaakt project voor jouw gezin. 

049 779 99 09

of

begin met het plannen van jouw project

Is vrijwilligerswerk voor gezinnen in het buitenland geschikt voor ons?

Vrijwilligerswerk in het buitenland is een unieke uitdaging voor gezinnen om samen te werken, nieuwe vaardigheden te leren en anderen te helpen. Het is een kans om jullie eigen potentieel te ontdekken en waardevolle vriendschappen op te bouwen met vrijwilligers over de hele wereld.

 

Dit zijn de voordelen van onze projecten voor gezinnen:

 

 • Neem deel aan een culturele uitwisseling en ontdek hoe mensen leven 
  Je verblijft als gezin bij een lokaal gastgezin of in een vrijwilligers accommodatie, geheel georganiseerd door onze eigen medewerkers. Je werkt samen met de lokale bevolking en in een korte tijd maak je deel uit van de lokale gemeenschap.
 • Deel je passie voor reizen met jouw gezin
  Elk kind leert de gewoontes van hun ouders en mensen in hun directe omgeving. Als je kinderen hebt dan is vrijwilligerswerk in het buitenland voor gezinnen een unieke kans om jouw kinderen kennis te laten maken met een nieuw land en een andere cultuur. Een vrijwilligersproject geeft kinderen niet alleen een bredere kijk op de wereld, het toont ze ook de verschillen en uitdagingen die gezinnen in een ontwikkelingsland hebben.
 • Leer door te experimenteren
  Moedig je kinderen aan om al doende te leren. Leer jouw kinderen hoe ze zich kunnen aanpassen aan een andere omgeving, laat ze leren van andere mensen of leren van hun eigen observaties. Vrijwilligerswerk voor gezinnen is een ideale leerschool voor de kinderen.
 • Word hechter met je gezin
  Vrijwilligerswerk in het buitenland is een ervaring die je als gezin hechter maakt terwijl je in een nieuwe omgeving verblijft. Je gaat samen onvergetelijke herinneringen maken, samen ontdek je dingen en leer je veel nieuws. Met een drukke dagplanning ben je samen in de weer en steek je veel energie in verschillende taken.
A mother and daughter volunteering overseas together help paint a classroom in Tanzania, Africa.

Welk soort vrijwilligerswerk kan ik doen met mijn gezin?

Als vrijwilliger ga je samen met je gezin bijdragen aan een project dat de lokale bevolking en het milieu ondersteunt.

 

Dit zijn onze populairste vrijwilligersprojecten voor gezinnen:

 

 • Natuurbehoud & Milieu vrijwilligerswerk: Werk in het centrum van het Amazone regenwoud, help met het beschermen van bedreigde giraffen in Kenia of verzorg baby schildpadden in Mexico. We hebben verschillende natuurbehoud projecten over de hele wereld die helpen met het beschermen van bedreigde diersoorten en het milieu.
 • Werk met kinderen in een school of dagzorgcentrum: Als gezin ga je de lokale leraren ondersteunen en lesgeven aan de kinderen. Plan leuke activiteiten, lees verhalen voor, speel spelletjes met de kinderen of help met de maaltijden. Vele handen maken licht (en leuk) werk!
 • Deel je passie voor sport met kinderen: Sport is een universele taal die mensen van over de hele wereld samenbrengt. Deel je passie voor sport met de lokale kinderen en jonge atleten en help ze aan te moedigen en fit te blijven.

 

Dit zijn slechts enkele projecten die we aanbieden voor gezinnen. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder met met het opstellen van een project dat het beste bij jouw gezin past. 

Hoe werkt het voor kinderen?

We kunnen gezinnen ondersteunen met kinderen van verschillende leeftijden:

 

 • We accepteren vrijwilligers vanaf vier jaar en ouder samen met hun familie: Neem contact met als je kind jonger dan 4 jaar is op het moment dat je wilt reizen zodat we beschikbare opties kunnen bespreken.
 • Leeftijd 4 tot 14 jaar oud: Kinderen tussen 4 en 14 jaar oud kunnen samen met hun ouders deelnemen tegen een aangepaste deelnameprijs.
 • Leeftijd 15 jaar en ouder: Is jouw kind 15 jaar of ouder dan is het mogelijk om met of zonder ouders deel te nemen voor een standaard deelnameprijs.

 

Houd er rekening mee dat we meeste projecten voor gezinnen kunnen aanpassen, behalve in China en Costa Rica. Gezinnen zijn welkom in Jamaica maar het is voor kinderen niet mogelijk om mee te doen aan een project en te werken aan taken. Dit betekend dat je als ouder voor de kinderen moet zorgen, één ouder kan bijvoorbeeld bij de kinderen blijven of er moet kinderopvang worden geregeld. Wij kunnen meehelpen met het regelen van opvang voor de kinderen. 

 

Hoe wordt mijn gezin ondersteund?

Met toegewijde medewerkers bij elk project en een eigen kantoor in elke bestemming zorgen we ervoor dat gezinnen worden ondersteund en hun energie en aandacht in het project kunnen steken. We helpen met:

 

 • Advies over visums en een stappenlijst voor het aanvragen samen met officiële documenten
 • Accommodatie bij een ervaren gastgezin of vrijwilligershuis 
 • Drie maaltijden per dag
 • Project activiteiten en materialen
 • Luchthaven transport; we halen jullie op vanaf het vliegveld in de bestemming
 • Vervoer van en naar het project
A family volunteering abroad together enjoy an afternoon meal after finishing their work for the day in the Galapagos Islands.

Volgende stap

Onze partners