A volunteer in South America takes a photo of Machu Picchu while on a weekend break from his project in Peru.

Vrijwilligerswerk in Midden en Zuid-Amerika

Doe vrijwilligerswerk in de Caraïben, Midden of Zuid-Amerika en ondersteun de lokale bevolking terwijl je een nieuwe cultuur ervaart

Doe vrijwilligerswerk in de Caraïben, Midden of Zuid-Amerika met Projects Abroad. We bieden verschillende projecten aan in meerdere landen, dus je vindt zeker iets dat bij je past. Welk project je ook kiest, je gaat deel uitmaken van duurzame inspanningen die een antwoord geven op specifieke problemen binnen de lokale gemeenschappen.

 

Je kunt deel uitmaken van natuurbehoud projecten en helpen met het beschermen van baby zeeschildpadden of het Barrier Reef. Ben je iemand die graag met kinderen werkt, dan kun je hun educatieve ontwikkeling ondersteunen en ze nieuwe vaardigheden aanleren. Ook in Zuid-Amerika hebben we projecten waar je kunt helpen met het ontdekken van oude artefacten op een Archeologie project in Peru.

 

Dit zijn slechts enkele van de vrijwilligerswerk mogelijkheden in Midden- en Zuid-Amerika. We organiseren het vlot verloop van alle projecten zodat jij je kunt focussen op het waardevolle werk dat je gaat doet op het project. Onze medewerkers zijn ook 24/7 aanwezig om je te begeleiden als het nodig is.

Waar in Midden- en Zuid-Amerika zijn we gebaseerd?

Momenteel hebben we verschillende projecten in meerdere landen in Midden- en Zuid-Amerika. In bijna elk land kun je de vroege ontwikkeling van kinderen ondersteunen en werken in een lokale achtergestelde school. We hebben ook projecten die de specifieke problemen van een land aanpakken.

 

Zo kun je bijvoorbeeld in Mexico helpen met het beschermen van de bedreigde zeeschildpadden en deelnemen aan wildlife onderzoek. Of je kunt werken op de prachtige Galapagos eilanden in Ecuador en helpen met het behouden van de inheemse soorten. Wil je het ecosysteem van tropische wouden en grotten beschermen, dan is het natuurbehoud project Costa Rica jouw beste optie.

 

Wil je vrijwilligerswerk doen in de Caraïben, dan kan dat in Jamaica. In Jamaica kampen veel gemeenschappen met een tekort aan sanitaire voorzieningen dus onze focus ligt in het bouwen van toiletten.

 

Er zijn ook verschillende vrijwilligerswerk mogelijkheden in Zuid-Amerika. Neem deel aan opgravingen en ontdek ruïnes uit het Inca en Wari tijdperk. Help met het groeien van bewustzijn van mensenrechten in Argentinië of help kinderen met een beperking tijdens het paardentherapie project in Bolivië.

 

Wat je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat je deel gaat uitmaken van duurzame inspanningen en een merkbare impact gaat maken binnen de lokale gemeenschappen.

Volgende stap

Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Kun je niet vinden wat je zoekt?

We beschikken over de kennis en staff die een op maat gemaakt project kunnen samenstellen of de beste optie kunnen helpen bepalen voor jou.


Praat met een van onze project experten op het nummer:

049 779 99 09

of

begin met het plannen van jouw project

Onze partners