Projects Abroad vrijwilligers in het buitenland leveren een belangrijke bijdrage aan natuurbescherming in Costa Rica.

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Maak deel uit van duurzame, verantwoorde projecten en ontdek waar jij toe in staat bent

Wil jij graag vrijwilligerswerk doen in het buitenland? Help dan mee als vrijwilliger op een van onze duurzame en waardevolle projecten. Zo kun je een bijdrage leveren aan het brengen van een positieve verandering in lokale gemeenschappen. 

Naast het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland leer je niet alleen een nieuw land en een andere cultuur kennen, je groeit ook als persoon en doet waardevolle levenservaring op. Je ontmoet nieuwe mensen, je ontdekt een nieuwe cultuur, je ontwikkelt vaardigheden en stapt buiten je eigen comfort zone. Dit alles gebeurt terwijl je in een nieuwe omgeving woont en een bijdrage levert aan een waardevol project. Onze vrijwilligerswerk projecten in het buitenland helpen je ook bij het ontdekken van je talenten en het verkennen van je talenten en daarom zijn ze ook een waardevolle ervaring voor jezelf en voor je cv.

We bieden verschillende vrijwilligersprojecten in het buitenland aan zodat je aan een project kunt meedoen dat het beste bij jou past. Samen met vrijwilligers van over de hele wereld help je bijvoorbeeld bij:

 • De bescherming van bedreigde diersoorten en natuurgebieden
 • Het toegankelijk maken van gezondheidszorg door het aanbieden van medische outreaches
 • Het assisteren van lokale onderwijzers bij het stimuleren van hun ontwikkeling.

Door vrijwilligerswerk in het buitenland te doen, zul je ook een nieuwe manier van reizen beleven en dingen ervaren die als toerist niet mogelijk zijn. Ga buiten je comfort zone en ontdek jouw eigen potentieel door deel te nemen aan een van onze internationale vrijwilligerswerk projecten.

Is vrijwilligerswerk in het buitenland geschikt voor mij?

Onze vrijwilligers komen van over de hele wereld en vormen samen een groot internationaal team van verschillende culturen. Jouw leeftijd, ervaring en afkomst maakt niet uit, er is plaats voor iedereen om mee te doen aan een van onze vrijwilligersprojecten in een ontwikkelingsland en een positieve impact te maken.

 

Er zijn verschillende soorten projecten beschikbaar. Onze Flexibele projecten zijn geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar of ouder en het hele jaar door beschikbaar. We hebben ook Groepsreizen waar je in een internationale groep gaat samenwerken bij een project. Ben je bijvoorbeeld tussen de 15 en 18 jaar oud dan kun je tijdens de zomervakantie deelnemen aan een van de Jongerenreizen met leeftijdsgenoten van over de hele wereld. Ben je student dan kun je ook deelnemen aan vrijwilligersprojecten tijdens de zomervakantie of een andere periode in het jaar die jou het beste uitkomt. Je kunt alle mogelijke project types hier ontdekken.

 

Het is ook mogelijk om last-minute deel te nemen aan een vrijwilligersproject. Hiervoor neem je het beste contact op met ons om te bespreken welke opties je hebt. 

Een vrijwilliger verft de speeltoestellen tijdens haar vrijwilligerswerk in het buitenland.

Vrijwilligerswerk in de zomervakantie

Onze projecten zijn ook zeer geschikt als je vrijwilligerswerk in de zomervakantie wilt doen. Je kunt deelnemen aan een project in de maanden juni, juli of augustus. Sommige projecten (bijvoorbeeld onze Jongerenreizen) duren slechts 1 of 2 weken en daarom zijn ze goed te combineren met andere plannen voor de zomervakantie. 

Ieder jaar kiezen duizenden middelbare scholieren er voor om vrijwilligerswerk in de zomervakantie te gaan doen en ook studenten weten ons te vinden om een stage of vrijwilligerswerk project te doen tijdens hun zomer. Mocht je ook graag rond deze tijd van het jaar naar het buitenland gaan om je grenzen te verleggen, dan is het belangrijk om vroeg te boeken. Zo weet je zeker dat je terecht kunt op het project van jouw keuze.

Kies een vrijwilligerswerk project dat past bij jouw interesse:

Filter by:

1-3 van 79 projecten

A Childcare volunteer in Ghana offers a child a high five for successfully completing an educational task.
Vrijwilligerswerk met kinderen in Ghana
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,035 voor 2 weken
 • Extra weken: €315
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 16 of ouder
In an project volunteering with children in Tanzania a child smiles outside a care centre.
Vrijwilligerswerk met kinderen in Tanzania
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,035 voor 2 weken
 • Extra weken: €315
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 16 of ouder
A picture of a volunteer watching a giraffe whilst on one of our wildlife conservation volunteer opportunities in Kenya.
Vrijwilligerswerk natuurbescherming in Kenia
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,245 voor 1 week
 • Extra weken: €390
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 1 week
 • Leeftijd: 16 of ouder
Meer laden

Onze partners