Geld inzamelen voor vrijwilligerswerk

Advies en suggesties hoe je geld kunt inzamelen voor vrijwilligerswerk

Als je kiest voor een vrijwilligersproject bij Projects Abroad, vind je het misschien een uitdaging om de deelnamekosten bij elkaar te sparen. Net als veel andere vrijwilligers kun je op allerlei manieren geld inzamelen. Met een goed plan en enthousiasme kom je er vaak sneller dan je denkt!

Onze fondsenwervingsgids

Om je op weg te helpen, hebben we een Fondsenwervingsgids gemaakt waarin we je informeren en inspireren. Hier zijn enkele tips voor je van start gaat:

 

  • Maak een plan. Hoeveel kun je elke maand sparen? Wil je organisaties vragen om je te sponsoren?
  • Als je bent aanvaard voor een project, kun je jouw eigen fondsenwervingspagina aanmaken op jouw MyProjectsAbroad pagina. Je kunt dan een link plaatsen voor iedereen die graag wilt doneren aan jouw project.
  • Creeer realistische doelen en houd je voortgang bij

 

Hier zijn enkele manieren waarop sommige van onze vrijwilligers geld hebben verzameld in het verleden:

Sponsoring door bedrijven

Veel bedrijven zijn bereid om aan sponsoring te doen, als je hen op de juiste manier benaderd. In de gids vind je tips die je zullen helpen een goede brief te schrijven. Voordat je contact op gaat nemen met bedrijven en organisaties, zorg ervoor dat er een relevantie is tussen het bedrijf en het project dat je gaat doen.

Sponsoracties

Deze vergen wat tijd en een goede planning, maar ze kunnen een hoop opleveren. Maak gebruik van je netwerk en je eigen talenten, ken je iemand die in een bandje speelt, of speel je zelf een instrument? Onze fondsenwervingsgids staat vol met leuke en inventieve ideeën. Betrek de media erbij, benader bijvoorbeeld de lokale krant of het regionale radiostation. Dit levert publiciteit op voor je sponsors en voor jouw sponsoractie.

Neem een bijbaantje

Onderschat nooit wat je met een simpel bijbaantje zelf kan bijverdienen! Een kleine bijverdienste kan een groot verschil maken als je goed genoeg spaart.

 

We helpen je graag en velen onder ons waren ook ooit vrijwilligers die manieren bedachten om fondsen te werven. Blijf gemotiveerd en organiseer alles zodat je met succes je fondsenwerving kunt starten.

Heel veel succes!

Onze partners