You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Geld inzamelen voor vrijwilligerswerkGeld inzamelen voor vrijwilligerswerk

Als je kiest voor een vrijwilligersproject bij Projects Abroad, vind je het misschien een uitdaging om de deelnamekosten bij elkaar te sparen. Net als veel andere vrijwilligers kun je op allerlei manieren geld inzamelen. Met een goed plan en enthousiasme kom je er vaak sneller dan je denkt! Om je op weg te helpen, hebben we een Fondsenwervingsgids gemaakt waarin we je informeren en inspireren. Bovenaan deze pagina kun je deze gids downloaden.

Wanneer je bent ingeschreven als vrijwilliger, kun je ook een persoonlijke fondsenwervingspagina aanmaken. Dit kan via de MyProjectsAbroad website die elke vrijwilliger na inschrijving krijgt. Hiernaast zie je een voorbeeld van zo’n pagina. Zo kun je anderen laten zien wat je gaat doen en kunnen ze direct een donatie doen voor jouw deelnamekosten. Wil je een donatie doen alleen voor het project, dan kan dat via de Projects Abroad Foundation. Neem je zelf geld mee naar je bestemming, overleg dan altijd met het Projects Abroad team ter plaatse hoe je dit het beste kunt besteden.

Lees hier wat oud-vrijwilliger Karlijn Kemmeren naast haar inzet als vrijwilliger nog meer heeft kunnen betekenen toen zij extra geld inzamelde voor haar project in Tanzania.

Tips voor een goede fondsenwerving

Maak een plan - Ga niet meteen een sponsoractie op touw zetten, maar begin bij het begin: Maak een plan. Wil je geld inzamelen om je deelnamekosten te dekken, of om een extra bijdrage te kunnen leveren aan het project? Bereken hoeveel je nodig hebt en in hoeveel tijd je dit wilt inzamelen. Stel realistische doelen op en houd goed de voortgang bij. Stel ook vast wat je budget is. Reis je met een beperkt budget, dan geven we graag enkele tips om ervoor te zorgen dat jij ook jouw droomreis kan waarmaken.

Neem een bijbaantje - Onderschat nooit wat je met een simpel bijbaantje zelf kan bijverdienen. Een krantenwijk, de lokale supermarkt, of oppassen op de buurkinderen, als jij € 5 per uur verdient en je werkt twee keer in de week 4 uur, dan verdien je per week al € 40,-. Dat telt dan verder op naar zo'n € 160,- per maand tot € 2080,- in een jaar!

Sponsoring door bedrijven - Veel bedrijven zijn bereid om aan sponsoring te doen, als je hen op de juiste manier benaderd. In de gids vind je tips die je zullen helpen een goede brief te schrijven. Voordat je contact op gaat nemen met bedrijven en organisaties, kun jij je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Speelt het bedrijf een belangrijke rol in jouw omgeving, school of universiteit?
  • Heeft het bedrijf raakvlak met of belang bij jouw project of bestemming?
  • Kun jij hen meer naamsbekendheid bieden door hen te noemen in jouw promotionele activiteiten voor je sponsoracties?

Sponsoracties - Sponsoracties vergen wat tijd en een goede planning, maar ze kunnen een hoop opleveren. Maak posters, email al je vrienden en familie en deel je evenement op social media om zo veel mogelijk steun te vragen. Betrek ook de media erbij, benader bijvoorbeeld de lokale krant of het regionale radiostation. Dit levert publiciteit op voor je sponsors en voor jouw sponsoractie.

Maak gebruik van je netwerk en je eigen talenten, ken je iemand die in een bandje speelt, of speel je zelf een instrument? Kan je goed koken of taarten bakken? Onze fondsenwervingsgids staat vol met leuke en inventieve ideeën. Het zal je laten zien dat het helemaal niet zo moeilijk is om iets te verzinnen en dat het vooral ook erg leuk kan zijn!

Jouw eigen fondsenwervingspagina van Projects Abroad – Op de Myprojectsabroad pagina die we voor jou opstellen als je bent aangemeld, kun je een persoonlijke fondsenwervingspagina opstellen. Hier kun je jezelf presenteren met een tekst en een foto en kun je het doelbedrag van jouw inzamelingsactie instellen. Vrienden en familieleden kunnen jou via deze pagina direct steunen door een bedrag te doneren. Je ziet dit overzichtelijk op de pagina en zo kun je goed in de gaten houden of je op schema loopt.

Tot slot – Onthoud dat jouw creativiteit, motivatie en een goede planning de sleutel zijn tot succesvol fondsenwerven en het komt helemaal goed.

Succes en veel plezier!

Vrijwilligerswerk dat past bij je budget

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲