Interns examine a boy during a health screening outreach on one of our medical placements abroad.

Gezondheidszorg en medische stages in het buitenland

Doe medische ervaring op tijdens een stage in het buitenland

Een gezondheidszorg en medische stage in het buitenland met Projects Abroad is de ideale manier om praktische werkervaring op te doen met globale gezondheidszorg kwesties en een beter begrip op te bouwen over gezondheid en geneeskunde in andere landen. Als vrijwilliger leer je essentiële medische vaardigheden en bied je basishulp tijdens medische outreaches naar afgelegen gemeenschappen.

 

Je kunt als vrijwilliger een buitenlandse medische stage doen in een professionele klinische omgeving zoals een ziekenhuis, medisch centrum of zorgcentrum. Je zult samenwerken met het lokale personeel en getrainde professionals observeren. Het is mogelijk om uit verschillende afdelingen te kiezen zoals geneeskunde, verpleegkunde, tandheelkunde, verloskunde, fysiotherapie, ergotherapie, voeding, logopedie en meer. Neem gerust contact met ons op als je een speciaal verzoek hebt. 

 

Een medische stage in het buitenland helpt je om relevante werkervaring op te doen die je nodig hebt om uit te blinken in een medische carrière. Je bouwt zelfvertrouwen op, krijgt een beter inzicht in de medische sector en doet een ervaring op die niet alleen goed op je cv staat met je ook helpt groeien als persoon. 

 

Onze gezondheidszorg stages zijn flexibel en veilig. Projecten kunnen worden aangepast aan jouw ervaringsniveau, waardoor ze ideaal zijn voor studenten die een medische opleiding willen volgen, studenten die een medische keuzevak in het buitenland willen doen en voor professionals die graag kennis en ervaring willen uitwisselen. 

We bieden stages aan binnen verschillende medische specialismen:

Ben je een geneeskunde student of wil je ervaring opdoen voordat je geneeskunde gaat studeren? In het onderstaande overzicht vind je ook veel algemene geneeskunde stages in het buitenland. Neem vooral contact met ons op als je meer wilt weten over de mogelijkheden.

Kies een gezondheidszorg stage:

Filter by:

1-3 van 53 projecten

Female Medical intern treats a local woman's finger at a Public Health Outreach programme during her Medical placement in Ghana.
Geneeskunde stage in Ghana
Bekijk dit project
 • Prijs: €1,870 voor 1 week
 • Extra weken: €315
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 1 week
 • Leeftijd: 16 of ouder
Local medical staff with a group of Projects Abroad Medicine interns doing work experience placements in Tanzania.
Geneeskunde stage in Tanzania
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,185 voor 2 weken
 • Extra weken: €315
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 16 of ouder
Female medical intern in Peru getting laboratory experience while on her medical placement.
Geneeskunde stage in Peru
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,185 voor 2 weken
 • Extra weken: €315
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 18 of ouder
Meer laden

Kun je niet vinden wat je zoekt? 

We maken graag een praatje om te kijken welk project bij jou past of om samen een project op maat in elkaar te zetten.

049 779 99 09

of

begin met het plannen van jouw project

Is een gezondheidszorg en medische stage in het buitenland geschikt voor mij?

Als je interesse hebt om meer te leren over gezondheid, geneeskunde en andere globale gezondheidszorg kwesties dan is een medisch vrijwilligersproject jou op het lijf geschreven. Er zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar om vrijwilligerswerk the doen in de gezondheidszorg in het buitenland, afhankelijk van jouw eigen ervaring en kennis.

 

Vrijwilligers doen medische ervaring op in het buitenland en worden ondersteund door lokale experts en de Projects Abroad medewerkers. Heb je als stagiaire nog geen ervaring? Dan kun je deelnemen op een niveau dat het meest comfortabel is voor jou. Terwijl je zelf kennis opdoet en nieuwe vaardigheden leert verricht je werk in de lokale gemeenschap. 

 

Heb je interesse in een praktische stage maar denk je dat een medische stage niet is waar je op zoek bent dan heb je misschien interesse in een stage Diergeneeskunde of in een Sociaal werk stage. Je kunt alle stages in het buitenland hier terugvinden.

A Projects Abroad intern shadowing doctors in a hospital on one of our medical placements abroad.

Wat ga ik leren tijdens een gezondheidszorg en medische stage in het buitenland?

Onze medische stages in het buitenland leren je bepaalde vaardigheden die je voorbereiden op de volgende stap in jouw carriere of opleiding. Deze unieke ervaring is ook het vermelden waard tijdens sollicitatiegesprekken.

 

Hier zijn enkele voordelen waar onze vorige vrijwilligers over spreken:

 

 • Soft skills zoals teamwork, leiderschap, doorzettingsvermogen, organiseren & plannen en tijdsmanagement.
 • Doe ervaring op met ziektes en bepaalde kwesties die nooit zullen voorkomen in je thuisland
 • Schaduw en assisteer ervaren lokale professionals, doe ervaring op en wissel kennis uit
 • Zelfvertrouwen opbouwen door uit je comfortzone te stappen.

 

Al deze voordelen helpen je met jouw cv, studie aanvragen en persoonlijke ontwikkeling

Waarom is deze stage zo belangrijk?

Door medische werkervaring in het buitenland op te doen kom je dichter bij een toekomst in het door jou gekozen vakgebied. We zijn er trots op om toekomstig talent te ondersteunen dat later hulp zal bieden aan gemeenschappen in nood.

Wat maakt een gezondheidszorg en medische stage bij Projects Abroad uniek?

Het bijhouden van ons werk in een veilige database

 

We hebben een Global Impact Database ontwikkeld zodat we onze positieve impact op alle projecten nauwkeurig kunnen bijhouden. Deze database is veilig en anoniem opgesteld om te bepalen waar hulp specifiek nodig is. Op deze manier kunnen we relevante medische outreaches en gezondheidscampagnes opzetten om meteen te reageren op bepaalde behoeften van de lokale gemeenschap. Ook geeft de database ons de mogelijkheid om bepaalde patiënten individueel op te volgen, resultaten te rapporteren en verzamelen voor verder onderzoek door lokaal personeel en andere vrijwilligers. Al het werk dat we doen wordt geleid door onze Management Plannen.

 

Echt werk met getrainde professionals

 

Tijdens de stage ga je samenwerken met medische professionals. Je kunt ze observeren tijdens hun dagelijks werk, vragen stellen en meer te weten komen over hun eigen ervaringen. Als vrijwilliger leer je praktische vaardigheden en krijg je een beter inzicht in medische zorg in een ander land.

 

Een op maat gemaakt project

 

Onze stages kunnen aangepast worden aan hand van jouw interesses, kennis en ervaring. Je kunt in meerdere afdelingen werken of de focus leggen op een specifiek gebied, of medisch outreach werk ervaren in de lokale gemeenschap.

Interns learn how to suture during a workshop as part of a medical internship abroad.

Onze Medische & Gezondheidszorg Policy

We nemen de veiligheid van onze vrijwilligers, stagiaires, medewerkers en de mensen met wie ze werken zeer serieus. Daarom hebben we een uitgebreid beleid opgesteld in onze Medische & Gezondheidszorg Policy.

 

De hoeveelheid "hands-on" werk kan variëren per bestemmingen en we zorgen ervoor dat je essentiële vaardigheden leert, waar je ook bent. Vanwege ethische normen en waarden en uit respect voor de lokale bevolking kunnen we niet toestaan dat onze stagiaires direct betrokken zijn bij een operatie.

 

Bepaalde bestemmingen geven je een betere mogelijkheid om een operatie te observeren dan andere. Als je geïnteresseerd bent in het uitvoeren van bepaalde taken of het volgen van specifieke procedures neem dan contact met ons op om te kijken welke opties er zijn. 

Volgende stap

Onze partners