A local child gets a medical check during an outreach from an intern doing her Nursing internship in Vietnam.

Stage Verpleegkunde in het buitenland

Doe praktische ervaring op met een verpleegkunde stage en help gemeenschappen met beperkte middelen

Neem deel aan een verpleegkunde stage als vrijwilliger bij Projects Abroad en doe praktische werkervaring op in het buitenland. Als vrijwilliger leer je meer over verschillende gezondheidsproblemen in een ander deel van de wereld.

 

We bieden internationale stages binnen verpleegkunde aan in ontwikkelingslanden. Je kunt werken in een ziekenhuis, gezondheidskliniek of zorgcentrum. Als vrijwilliger leer je meer over verpleegkunde in het buitenland, een andere cultuur en het observeren lokale gekwalificeerde verpleegkundigen tijden hun dagelijkse taken. Wil je de focus van je stage een bepaalde afdeling leggen dan kun je dit aan ons doorgeven, wij zorgen dat je op de juiste afdeling terecht komt.

 

Deze verpleegkunde stage bij Projects Abroad geeft je relevante werkervaring die je voorbereidt op jouw latere carrière als verpleegkundige. Je leert specifieke vaardigheden, doet kennis op en bouwt zelfvertrouwen op. 

 

Ben je een professional en wil je graag als vrijwilliger bij een van onze verpleegkunde projecten meehelpen neem dan contact met ons op, wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Filter by:

1-3 van 7 projecten

A student doing a Nursing internship in Ghana with Projects Abroad treats a local woman during a medical outreach.
Stage verpleegkunde in Ghana
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,185 voor 2 weken
 • Extra weken: €315
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 16 of ouder
Interns from Projects Abroad take a photo with local doctors whilst on their nursing work experience in Kenya.
Stage verpleegkunde in Kenia
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,185 voor 2 weken
 • Extra weken: €315
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 16 of ouder
A Projects Abroad work experience intern in Mexico is seen examining a child at local doctors.
Stage verpleegkunde in Mexico
Bekijk dit project
 • Prijs: €2,185 voor 2 weken
 • Extra weken: €315
 • Startdatum: Altijd
 • Minimale duur: 2 weken
 • Leeftijd: 18 of ouder
Meer laden

Kun je niet vinden wat je zoekt?

We maken graag een praatje met je om een project te vinden dat het beste bij jou past. Veel van onze staff zijn oud-vrijwilligers en beantwoorden jouw vragen met plezier.

049 779 99 09

of

begin met het plannen van jouw project

Is een stage Verpleegkunde in het buitenland geschikt voor mij?

Afhankelijk van jouw kennis en ervaring zijn er verschillende stagemogelijkheden beschikbaar binnen een Verpleegkunde project. Ben je recent afgestudeerd dan geeft deze ervaring een boost aan je cv en krijg je een beter perspectief op verpleegkunde in een ander land. Als professional kun je binnen lokale gemeenschappen hulp bieden en kennis uitwisselen. 

 

Je krijgt van ons 24/7 ondersteunen op de bestemming zelf. Het Projects Abroad team zorgt ervoor dat je het meeste uit je tijd en het project kunt halen - een internationale ervaring in Verpleegkunde, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en een beter begrip krijgen van gezondheidsproblemen in de wereld. Veel van onze stages Verpleegkunde organiseren ook community outreach werk waar je als vrijwilliger hulp bied aan de lokale gemeenschap. 

 

Wil je meer praktisch werk doen in de lokale gemeenschappen dan is een Public Health stage misschien wel iets voor jou. Heb je interesse in gezondheid en voeding, neem dan een kijkje naar onze stage voedingskunde.

 

Je kunt alle mogelijke stages hier bekijken.

A pair of students completing Nursing internships abroad work through patients' notes after a community outreach in Peru.

Wat zijn de voordelen van een stage Verpleegkunde in het buitenland?

Onze verpleegkunde stages geven je de mogelijkheid om internationale ervaring op te doen binnen gezondheidszorg.

 

Hier zijn enkele ervaringen waar oud-vrijwilligers over spreken:

 

 • Je ziet verschillende medische aandoeningen en bepaalde technieken die je in je thuisland waarschijnlijk niet zult meemaken.
 • Soft skills leren zoals teamwork, leiderschap, doorzettingsvermogen, organiseren & plannen en tijdsmanagement.
 • Schaduw en assisteer ervaren lokale professionals, doe ervaring op en wissel kennis uit.
 • Je ontwikkelt een globale mindset door samen te werken met mensen van een andere afkomst en verschillende culturen.
 • Zelfvertrouwen opbouwen door uit je comfortzone te stappen.

 

Al deze voordelen helpen je met jouw cv, studie aanvragen en persoonlijke ontwikkeling.

Waarom is deze stage belangrijk?

Door medische werkervaring in het buitenland op te doen kom je dichter bij een toekomst in het door jou gekozen vakgebied. We zijn er trots op om toekomstig talent te ondersteunen dat later hulp zal bieden aan gemeenschappen in nood.

Wat maakt een stage Verpleegkunde bij Projects Abroad zo anders?

Bij Projects Abroad heeft elk project het doel om de lokale gemeenschappen te helpen. Je gaat deelnemen aan een ethisch verantwoorde stage met een goede ondersteuning. Hier zijn enkele redenen waarom onze stages zo uniek zijn:

 

Het bijhouden van ons werk in een veilige database

 

We hebben een Global Impact Database ontwikkeld zodat we onze positieve impact op de projecten nauwkeurig kunnen bijhouden. Deze database is veilig en anoniem opgesteld om te bepalen waar hulp het meeste nodig is op het moment dat je bij een project begint. We kunnen patiënten individueel opvolgen tijdens onze projecten en de voortgang bijhouden. Op deze manier werk je als vrijwilliger samen met andere aan onze lange termijn doelen, zelfs als je maar kort aanwezig bent. 

 

Voltijdse ondersteuning van vaste medewerkers

 

Tijdens deze stage ga je als vrijwilligers samenwerken met gekwalificeerde professionals. Je zult ze dagelijks ondersteunen, observeren en vragen stellen over hun ervaringen. Onze Projects Abroad medewerkers staan in elke bestemming 24/7 voor je klaar mocht je hulp nodig hebben. Als vrijwilliger maak je deel uit van een groot internationaal netwerk van mede-vrijwilligers.

 

Een op maat gemaakt project

 

We kunnen jouw stage aanpassen naar jouw interesses. Heb je interesse in meer dan een afdeling of wil je je focussen op een bepaalde specialiteit en wil je ook outreach werk meemaken, dan kun je dit allemaal aan ons doorgeven. Wij zorgen voor een volledig aangepast project.

 

A student doing a Nursing internship abroad in Tanzania enjoys spending time with her local colleagues.

Onze Gedragscode voor vrijwilligers en stagiaires op gezondheidszorg projecten

We nemen de veiligheid van onze vrijwilligers, stagiaires en de mensen waarmee ze werken heel serieus. Daarom hebben we een uitgebreid beleid opgesteld in onze Gedragscode voor vrijwilligers en stagiaires op gezondheidszorg projecten.

Volgende stap

Onze partners