A Projects Abroad work experience intern in Mexico is seen examining a child at local doctors.

Stage verpleegkunde in Mexico

Doe praktische werkervaring op en leer van professionele verpleegkundigen in Mexicaanse ziekenhuizen

In een oogopslag

Neem deel aan een stage verpleegkunde in Mexico en doe ervaring op in een ziekenhuis. Je gaat de verpleegkundigen tijdens hun rondes volgen en leren over het werk dat ze doen. Je zult werken in verschillende afdelingen en meer leren over de specialisaties in geneeskunde. Je doet praktische werkervaring op die je met trots zult kunnen vermelden op jouw CV!


De toegang tot gezondheidszorg in Mexico is moeilijk toegankelijk. Je zult helpen met de outreaches en workshops. Je gaat de verpleegkundigen ondersteunen en workshops begeleiden. Je zult het hebben over onderwerpen zoals het voorkomen van ziektes en het aanmoedigen van een gezondere levensstijl.


Je gaat werken in de stad van Guadalajara en bij een lokaal gastgezin verblijven. Grijp je kans en ontdek een ander land met een heel andere cultuur en authentiek Mexicaans eten.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

18 of ouder
You need to speak basic Spanish.


Is een stage verpleegkunde in Mexico geschikt voor mij?

Deze stage is geschikt voor iedereen die een passie heeft voor verpleegkunde. Het is tegelijk een waardevolle toevoeging aan jouw CV en je doet praktische werkervaring op als verpleegkundige in Mexico. Dit is een mooie ijsbreker tijdens jouw toekomstige sollicitatiegesprekken.


Je kunt deelnemen als student verpleegkunde of als je nog moet starten met jouw studies. Op deze stage moet je beschikken over een basiskennis Spaans en je moet minstens 18 jaar oud zijn.


Tijdens jouw verblijf in Mexico krijg je een eindverantwoordelijke toegewezen. Zij houden toezicht op jouw werk, geven je verschillende taken en helpen je als je met vragen zit. Bij aankomst krijg je ook een inductie die je helpt om de eerste dingen te regelen.


Dit project loopt het hele jaar door dus je kunt op elk moment deelnemen vanaf een minimumperiode van 2 weken.

Projects Abroad Nursing interns help treat patients at a medical outreach in Mexico, while under the supervision of local doctors.

Wat ga ik doen op deze stage verpleegkunde in Mexico?

Er zijn verschillende medische taken die je gaat uitvoeren:


 • Observeer verpleegkundigen en dokters tijdens hun rondes
 • Assisteer de verpleegkundigen bij de dagelijkse taken
 • Verken de verschillende medische afdelingen en medische specialisaties
 • Assisteer tijdens outreach werk en verhoog het bewustzijn over gezondheidszorg

Jouw werk kun je onderverdelen in verschillende categorieën:


Observeer het medisch personeel in het ziekenhuis


Het grootste deel van jouw werk is het observeren van het medisch personeel. Stel zoveel mogelijk vragen en houd notities bij van alles wat je leert. Jouw eindverantwoordelijke helpt je de praktijk te begrijpen in Mexico. Je leert over verschillende ziektes, het stellen van diagnoses, behandelingsmethoden en observeert procedures.


Voer verpleegkundige taken uit


Onder toezicht kun je helpen met het schoonmaken van wonden, het inbrengen van een infuus en gipsen aanbrengen. Jouw werk draait echter grotendeels om het assisteren van het medisch personeel tijdens de dagelijkse routines.


Verken de verschillende medische afdelingen


Afhankelijk hoe lang je blijft op het project, kun je de verschillende afdelingen observeren of een bepaalde specialisatie beter leren kennen. Jouw verantwoordelijken hangen af van het initiatief dat je neemt en de ervaring die je hebt.


Creëer bewustzijn over gezondheidszorg en doe outreach werk


Veel mensen in Mexico hebben geen toegang tot gezondheidszorg, zelfs na de introductie van de nieuwe nationale ziekenzorg door de overheid. 


We willen daarom gezondheidszorg aanbieden door outreach programma’s. We creëren bewustzijn over de gezondheidsproblemen die het land ondergaat. Je ondersteunt dit werk en doet gezondheidschecks in afgelegen gebieden. Je organiseert ook educatieve presentaties. Je werkt onder het toezicht van professionele geneeskundigen.


Welke stageplekken zijn beschikbaar in Mexico?

Deze stage is geschikt als je verschillende medische afdelingen en specialisaties wilt leren kennen. Je kunt kiezen om in de volgende afdelingen wat meer tijd door te brengen:


 • Gynaecologie
 • Pediatrie
 • Traumatologie
 • Endocrinology
 • Interne of algemene geneeskunde
 • Orthopedie
 • Verloskunde
 • Chirurgie
 • Plastische chirurgie
 • Fysiotherapie


Het wisselen tussen de afdelingen is afhankelijk van jouw vaardigheden, interesses en verblijf als stagiaire op het project.


Normaal ga je elke week een andere afdeling verkennen, en je begint meestal in de afdeling die het dichts bij jouw vaardigheden ligt. De hoofdverpleegkundige plaatst je op de afdeling die je het best afgaat en staan open voor jouw mening waarom je eventueel meer tijd wilt doorbrengen op een bepaalde afdeling.

A local doctor teaches Projects Abroad Nursing and Medicine interns through a matching game at their hospital placement in Guadalajara, Mexico.

Waar in Mexico ga ik werken?

Guadalajara

Guadalajara is een levendige stad met een veel culturele en sociale activiteiten. Het is ook de plek waar bijvoorbeeld Mariachi is opgestart.


Het wordt gezien als een koloniale stad met veel architectuur die dateert van voor de onafhankelijkheid. Je vindt de oudere gebouwen in het historische oude gedeelte van de stad. Je vindt er muurschilderingen van José Clemente Orozco, een van de meest invloedrijke artiesten in Mexico.


We hebben verschillende stageplekken in Mexico waar je ervaring kunt opdoen in verpleegkunde. Het gaat om een groot ziekenhuis, HIV-centrum en een kliniek. Deze instellingen zijn goed uitgerust naar de Mexicaanse vereisten maar je merkt het verschil met de ziekenhuizen die je kent.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Mexico Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de stage verpleegkunde in Mexico

Je start de dag met een ontbijt samen met jouw gastgezin. Je neemt het openbare vervoer naar jouw instelling, en op jouw eerste dag toont het lokale personeel je de weg.


Je werkt van 8 uur tot 14 uur en een tweede shift van 15 uur tot 20 uur. Je kunt de uren ook verlengen als je dat wilt, praat hierover met jouw eindverantwoordelijke.


Tijdens de dag loop je mee met de verpleegkundigen tijdens hun rondes en hun omgang met patiënten. Je observeert verschillende ziektes en aandoeningen, en de behandelingsmethoden. Er is meestal een dokter aanwezig die je kan uitleggen wat er wordt uitgevoerd met de patiënt. De verpleegkundigen beantwoorden graag jouw vragen dus houd zeker notities bij.


Soms ga je buiten het ziekenhuis en help je mee op medische outreaches. Je doet gezondheidschecks of geeft een educatieve presentatie. Je werkt samen met de dokters en verpleegkundigen, en krijgt de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden bij te leren.


In de avonden en tijdens het weekend ben je vrij om de stad te verkennen. Ga hiken in de natuur of verken Paseo Chapultepec waar je de verschillende restaurants en shops kunt ontdekken. Je kunt ook werken aan jouw Spaanse talenkennis en gesprekken aangaan met de lokale inwoners.

A male Projects Abroad intern is pictured taking the blood pressure of a local patient as part of his nursing internship in Mexico.

Wat zijn de doelen en impact van het project?

Het doel van dit project is om je een grondig begrip te geven van de gezondheidszorg in Mexico en bijleert van professionele verpleegkundigen in een lokaal ziekenhuis. Deze ervaring geeft je een beter idee over de verschillende afdelingen waar je kunt werken en het is waardevolle ervaring voor jouw CV.


Een groot deel van jouw werk is het verbeteren van de gezondheidszorg in kansarme buurten. We willen ook een bewustzijn creëren over bepaalde gezondheidsproblemen. Obesitas is hier eentje van in Mexico, en het heeft een grote impact op de algemene gezondheid van de bevolking. Het zorgt voor hogere gevallen van diabetes en hypertensie.


Je helpt mee tijdens de medische outreaches. Je doet gezondheidschecks en zoekt naar aandoeningen die nog niet zijn vastgesteld en helpt de mensen doorverwijzen voor een verdere behandeling. Je promoot ook het belang van een gezonde levensstijl.


We hebben vier doelen vooropgesteld in ons Medicine Management Plan voor Mexico:


 • Bevorder de uitwisseling van medische kennis en moedig het begrip van medische praktijken aan
 • Verbeter de toegang tot gezondheidszorg voor kansarme groepen
 • Creëer een groter bewustzijn over niet-overdraagbare ziektes (diabetes, hypertensie)
 • Verbeter de kwaliteit van gezondheidszorg die wordt verstrekt aan patiënten


Met jouw vaardigheden en opleiding in het achterhoofd, kun je helpen met het opstellen van workshops en assisteren bij het onafhankelijk onderzoek om aan elk van deze doelen te werken.Neem deel aan onze stage verpleegkunde in Mexico en geeft een kickstart aan jouw carriere.

A female intern from Projects Abroad is seen engaging with a young child during a check up whilst on her nursing internship in Mexico.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Guadalajara. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Mexico en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Prachtige witte stranden, verschillende kunstgalerijen en heerlijke restaurants, er valt zoveel te zien in Mexico.


Je kunt de oude stad ontdekken, de neo-gothische architectuur of de Templo Expiatoria del Santisimo Sacramento. Een prachtig stuk architectuur met ornamenten en kleurrijke ramen.


Leer de lokale geschiedenis kennen en bezoek de verschillende musea of vind rust in de natuur in het Las Peñas Ecological Park.

Wat Mexico zo uniek maakt is de lokale keuken. Proef de lokale tamales, pozole en geniet van de omgeving!


We hebben verschillende gastgezinnen in Mexico waar je samen met andere vrijwilligers bij kunt verblijven tijdens jouw vrijwilligerswerk project. Ga eropuit op je eentje of met een groep vrijwilligers.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners